»

Prispel brezplačen Office za Android

Microsoft - Microsoft je najavil brezplačno verzijo Officea za operacijski sistem Android, ki so jo v predogledni verziji sicer pokazali že pred tedni. S tem je Office na voljo tako za domač ekosistem Windows (Phone) kakor tudi za iOS, Mac OS X in Android.

Uporaba Officea je brezplačna, dokler imate Microsoftov račun, ki pa je tudi brezplačen, so pa nekatere funkcionalnosti omejene na lastnike plačljive naročnine na Office 365. Mednje sodijo na primer sledenje spremembam, sprememba postavitve strani (pokončno, ležeče), vstavljanje prelomov, napredne nastavitve glave in noge itd. Brezplačna verzija zmore prikazati vse te funkcije, če jih dokument že ima, le spreminjati oziroma urejati jih ne moremo. Pohvalna je podpora za oblake, in...

47 komentarjev

Microsoft pokazal Office za Windows 10

Microsoft - Microsoft je pokazal prihajajoč pisarniški komplet Office za Windows 10, ki je sedaj dostopen v obliki Technical Preview. To pomeni, da ga lahko člani ustrezne skupine že snamejo z interneta. Glavna novost je univerzalnost, saj bodo iste aplikacije tekle na telefoni, tablicah in osebnih računalnikih; skratka na vsem, kar bo poganjalo Windows 10. Končno verzijo pa bomo dobili do konca leta.

Pisarniški komplet sestavljajo Word, Excel, PowerPoint, Outlook in OneNote, pri čemer lahko ta hip prenesemo in preizkusimo le prve tri. Ker so programi napisani enotno za vse naprave, je uporabniški vmesnik prilagojen tudi za uporabo brez tipkovnice in miške na napravah z na dotik občutljivimi zasloni. In tako bo Office za Windows dobro tekel tako na majhnem...

16 komentarjev

Dropbox in Microsoft bosta sodelovala

Med viri datotek bo mogoče nastaviti Dropbox

vir: The Verge
The Verge - Le nekaj dni po najavi, da bo Microsoft svojim uporabnikom oblačne različice Office 365 ponujal neomejeno količino prostora v oblaku, prihaja novica, da bodo sodelovali še z Dropboxom. Na Dropbox, ki je kot smo omenjali nekako v najslabšem položaju izmed treh velikih, bo mogoče v kratkem nalagati datoteke iz okolja Office, kjer je bilo do sedaj uradno to mogoče početi le na Microsoftov oblak OneDrive. Poleg shranjevanja v OneDrive in lokalno na napravo se bo v vmesniku za shranjevanje in odpiranje datotek tako po novem pojavil še Dropbox, vsaj na mobilnih napravah in v spletni verziji Office Online.

Vodja razvijalcev izdelkov Office pri Microsoftu, Kirk Koenigsbauer, je povedal, da je bila...

11 komentarjev

Potrjen Windows 8.1 z Bingom

The Windows Blog - Microsoft je uradno potrdil obstoj verzije Windows 8.1 z Bingom, o kateri smo špekulirali že pred poltretjim mesecem. Ta bo zelo podobna Windows 8.1 Update 1, le da bo imela privzeti iskalnik Bing, ki pa ga bo mogoče spremeniti. To lahko v navadni verziji storijo že prodajalci, v novi verziji pa bodo to smeli storiti šele končni uporabniki. Drugi razlik v primerjavi z navadnim Windows 8.1 naj ne bi bilo.

Windows 8.1 z Bingom bo mogoče dobiti le skupaj z nekaterimi napravami, predvsem tablicami, izmed katerih bodo številne imele prednaložen tudi Office z enoletno naročnino na Office 365. O ceni še ni podatkov, a Windows 8.1 z Bingom naj bi bil (skoraj) zastonj. Na...

21 komentarjev

Office za iOS je tu

Ars Technica - Po napovedih je Microsoft izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena Aplovim iPadom. S tem je Office na voljo za vse naprave na iOS, saj je na iPhonu že nekaj časa dosegljiv. Hkrati so izdali tudi posodobitve verzij za iPhone in Android.

Paket, ki vključuje Word, Excel in PowerPoint za iPad, je brezplačen in ga je mogoče namestiti iz spletne trgovine iTunes App Store. Toda brezplačna verzija bo omogočala le ogledovanje dokumentov, medtem ko bo za ustvarjanje novih in urejanje obstoječih treba imeti naročnino na Office 365 ali Office 365 Home Edition, ki staneta deset oziroma sedem dolarjev mesečno (ali desetkrat toliko za celo leto).

Mobilni Office je povezan z...

20 komentarjev

Office za Android je tu

Business Insider - Microsoft je v sredo izdal verzijo svojega pisarniškega paketa Office, ki je namenjena rabi na odprtokodnem mobilnem sistemu Android. Junija so to storili za Applovo platformo iOS, sedaj pa paket dopolnjujejo še z androidno verzijo. V njej najdemo Word, Excel in PowerPoint. Za Windows Phone je Office seveda na voljo že od začetka.

Verzija za Android je sila podobna jabolčni verziji. Tudi ta ni zastonj, ampak od uporabnika terja naročnino na oblačno verzijo Office 365 (Home Premium, ProPlus ali Office 365 Enterprise). Ob naročnini (najcenejša znaša 100 dolarjev letno) pa je potem Office formalno zastonj za vse sisteme. Vsak naročnik...

25 komentarjev