»

Ni vse zlato, em srebro, kar se sveti

Overclockers.com - Na overclockers.com so se spravili nad srebrne termalne paste, ali bolje rečeno 'srebrne'. Čemu narekovaji? Kemijska analiza je pokazala, da dve izmed testiranih, OCZ Ultra II Premium Silver Compound in CompUSA Silver Thermal Grease ne vsebujeta niti trohice žlahtne kovine, s katero se bohotijo. Ako s strahom pogledujete k svoji tubi Artic Silverja, ji delate krivico. Tako v tretji kot peti inkarnaciji se je izkazala z 90 % do 100 % vsebnostjo srebra (omejitev natančnosti testne metodologije, saj veste, mavrični listek in tuhtanje, ali je dobljena rdeča 'opečanto rdeča' ali 'krvavo rdeča'), kar se sklada z navedenimi 99,9 % (menda ja niste mislili, da je Top-Shop...

4 komentarji

Themes.org išče sodelavce

Slashdot - Mogoče vam ni uspelo priti na mesto pisuna novic na Slo-Techu, kar pa ne pomeni, da o vsem skupaj nimate pojma. Morda vas zanima kaj drugega, kot samo vsakodnevno predelovanje ton teksta in nato tuhtanje, kako bi novico spisal vsaj kolikor tolikor zanimivo. Če hočete pomagati s svojim znanjem, potem vas bo morda zanimalo sodelovanje s Themes.org, ki iščejo novo delovno silo. Če ste zainteresirani, potem je najbolje, če si preberete, kakšne ljudi Themes.org sploh hočejo.

0 komentarjev

NASA ponovno na Marsu

NASA - Tokrat nekaj bolj zabavnega. Če še ne veste, NASA pripravlja za leto 2003 nov polet na Mars. Na Mars bodo poslali vozilo, ki bo podobno prejšnjemu Pathfinderju, vendar pa bo ta projekt nekaj posebnega. Pri Nasi so se odločili, da bo v vozilcu, ki se bo vozilo po rdečem planetu poseben CD, na katerih bodo imena ljudi. Kakšnih ljudi? Tistih, ki bodo vpisali svoje ime na posebno Nasino stran, ki jo najdete tukaj. Če ste zainteresirani, potem se vpišite. Kdo ve, mogoče se bodo vsa ta imena, med katerim bo tudi vaše, nekoč znašla v kakem izredno pomembnem muzeju. Pa tudi drugače se boste lahko pred vsemi pohvalili, da vaše ime leži zapisano na CD-ju nekje na Marsu.

6 komentarjev

SpeedFan

Overclockers Australia - SpeedFan je program, ki prikazuje vrtljaje ventilatorjev in temperaturo v računalnikih, vendar zmore še nekaj več. S SpeedFanom lahko prilagajate hitrosti ventilatorjev glede na temperaturo v PC-ju. Trenutna različica je 3.0 in je kompatibilna z MBM 5. Če ste zainteresirani, potem obiščite to stran, kjer boste našli še nekaj več podatkov in seveda program.

5 komentarjev

themes.org hacked

Slashdot - Tole sploh ni več zabavno. Po tem, ko je shekal spletne strani Sourceforge in Apache, se je isti človek spravil tudi na themes.org. V bistvu ne gre za direkten hack, ampak za sniffanje passwordov pri shekanem ISPju. Defacment naj bi zgledal takole (dobro si oglejte slikco na vrhu :). Themes.org je sicer stran kjer dobite najrazličnejše 'teme' za Linux programje za KDE, GNOME, GTK Windowmaker itd...
Kot, da ne morejo narediti česa koristnejšega in raje vdirati v WTO, svetovno banko ali kaj podobnega :)

6 komentarjev

ASUS A7V

hardCOREware - Pri hardcorewareu imajo nekaj podobnega naši raztaljotki, le da se je na njihovem seznamu se je znašla "le" zelo dobra socket A matična plošča, ASUS A7V. Vse kar morate storiti je, da se prijavite v nagradno igro, je prijava na njihov Newsletter. Če ste zainteresirani, se prijavite tukaj.

0 komentarjev