»

Athloni na 333 MHz vodilu - več podatkov

The inquirer - Med brskanjem po The Inquirerju sem naletel tudi na to zanimivo novico, ki malce bolj obravnava prihodnje AMD-jeve Athlone, ki bodo po novem delovali na 333 MHz (166 MHz DDR) vodilu. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi bili po poročanju AMD-ja kanček hitrejši od različic na počasnejšem vodilu, tako v igrah, kot tudi v ostalih programih. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi nemoteno delovali tako na KT333, kot tudi na naborih KT400 in KM400. Novo vodilo pa ne bo edina novost prihajajočih Athlonov, saj bosta različici 2800+ in 3000+ vsebovali tudi 512KB L2 predpomnilnika (jedro Barton). Kako se bodo novi Athloni obnesli v praksi, pa bomo lahko videli že 7. oktobra, ko bo na prodajne police prispela različica 2700+.

4 komentarji

Apple novosti

Apple - Apple je predstavil najnovejšo verzijo iPod-a. Ta prensoni mp3 predvajalnik sedaj prihaja v 5, 10 in 20 GB različicah in po novem deluje tudi na PCjih z Windowsi, ki imajo vgrajen FireWire. 10 in 20 GB verzija imata tudi daljinski upravljalnik na kablu (kot pri nekaterih discmanih) in torbico za nošenje. Baterija zdrži ca. 10ur non-stop predvajanja. Cene pa so takele:
- 5GB --> 299$;
- 10GB --> 399$;
- 20GB --> 499$.

0 komentarjev

Athlon MP

The inquirer - Intel bo nižal cene in kot je bilo predvideno, mu bo sledil tudi AMD. Le - ta naj bi znižal ceno svojim AthlonMP procesorjem v pripravi na splavitev novih, hitrejših modelov, ki bodo zgrajeni na novem Thoroughbred jedru. Hkrati se bodo znižale tudi cene AthlonXPjem in kot kaže se bodo znižale bolj, kot smo navajeni. Za pokušino si oglejte tole povezavo - AthlonXP 2200+ za 249 zelencev[:D].
Kot kaže, se nam obeta nova cenovna vojna. In rezultat takih vojn je bil vedno ugoden - za nas kupce, se ve[:D].

3 komentarji

Gigabytova dvoprocesorska plošča za AthlonMP pripravljena

več strani - Podjetje Tyan, je do nedavnega držalo nekakšen monopol na področju AthlonMP matičnih plošč, zato so lahko navijali cene, kolikor se jim je dalo. Prvi korak, ki bi Tyanu privedel konkurenco, je naredilo podjetje MSI, vendar pa je njihova AthlonMP plošča pogorela. Tretji je bil na vrsti Supermicro, vendar njihove AthlonMP plošče nismo nikoli videli. Kljub dvema neuspelima poizkusoma, pa so se na koncu opogumili pri Gigabytu, kjer so predstavili dvoprocesorsko AthlonMP ploščo GA 7DPXDWJ, ki ponuja tudi 64-bitno PCI vodilo. Slike te plošče dobite na Akibi.
P.S. Temeljit opis Gigabytove plošče so spisali tudi na X-bit labsih.

0 komentarjev

Palomino v prodaji

The Register - Vendar na žalost samo Mobilne in MP izvedenke, o desktop primerkih pa še vedno ne duha ne sluha. No, kakorkoli že, tudi z novimi AthlonMP procesorji, ki po novem delujejo na 1,4 GHz se da narediti marsikaj. Za svoje jih bodo vzeli predvsem tisti, ki rabijo veliko surove moči za poganjanje zapletenih programov na nastajajoči delovni postaji, zmogljiv strežnik ali pa bi samo radi prednjačili v izračunanih paketkih pri Seti@HOME (sicer ne vem, če ta program podpira več procesorjev, ampak za primerjavo je ravno pravšnji :)). Procesorjev trenutno še vedno ni v Sloveniji, vendar si lahko vseeno ogledate ponudbo, ki so vam jo pripravila druga podjetja v tujini.

1 komentar

1 GHz Duron v ponedeljek?

The inquirer - Po poročanju na theinquirer.net naj bi AMD v ponedeljek predstavil svoj nov 1GHz Duron procesor. Prav tako pa naj bi napovedali ponovno znižanje cen njihovim procesorjem. Če je verjeti napovedim pa naj bi AMD tudi prenehal z dobavo Athlon procesorjev počasnejših od 1GHz. Cena 1GHz Durona še ni znana, prav tako pa se sprašujejo, če novi Duron že bazira na novem Morgan jedru, ki potrebuje za delovanje še manjše napetosti. Pred septembrom pa tudi naj ne bi dočakali novega 1.53GHz Athlon in AthlonMP z 1.4GHz procesorja.

3 komentarji