»

Max Payne 3 napovedan za to zimo

ComputerBase - Razvijalec Rockstar Games je objavil, da lahko kmalu pričakujemo že tretjo inkarnacijo priljubljene prvoosebne klavnice Max Payne. Kot so dejali, je igra že globoko v razvoju, izid končne verzije pa lahko pričakujemo konec letošnjega leta. Spomnimo, da je prvi del izšel leta 2001, spričo njegove velike popularnosti so že dve leti pozneje izdali drugi del, lani pa so posneli celo film.

Tudi v tej izdaji bo glavni protagonist Max Payne, policist iz New Yorka, ki želi...

24 komentarjev

GeForce 7600 GS tudi za AGP

Hartware.net - Čeprav se vodilo AGP počasi poslavlja, bomo očitno dočakali tudi nVidiino kartico GeForce 7600 GS v tej izvedbi. Hartware.de piše, da bo Galaxy avgusta predstavil novo grafično kartico, zasnovano na GeForce 7600 GS, ki bo imela priključek AGP in bo stala med 130 in 145 evri. Na voljo bosta dve verziji - s 256 in s 512 MB pomnilnika. Procesor bo tiktakal s 400 MHz, za frekvenco pomnilnika trdnih podatkov še ni, imel pa bo običajnih 12 cevovodov.

34 komentarjev

Hitra, hitrejša, najhitrejša grafična kartica

X-Bit Labs - Leto 2003 se bliža koncu in tudi v računalniški branži se je pričelo ocenjevanje im premlevanje dogodkov ter izdelkov leta. Na X-Bit Labs so si takó ogledali devet najhitrejših ATI-jevih in nVidiinih grafičnih kartic letošnjega leta. Na oseminštiridesetih straneh so v šestnajstih benchmarkih preizkusili Radeone 9800 XT in PRO, 9600 XT in PRO, 9500 PRO ter GeForce FX 5950 Ultra, 5900, 5700 Ultra in 5600 Ultra. Rezultati tega obširnega testa so pokazali, da naj bi bile nVidiine kartice nekoliko hitrejše in primernejše za profesionalno 3D-oblikovanje, ATI-jeve pa podpirajo večje število novejših tehnologij in imajo lepšo sliko. Presodite sami!

13 komentarjev

Grafične kartice...

Tech Report - Ob današnjem razvoju grafičnih kartic je res težko ostati na tekočem. Pred časom sta obe gonilni podjetji razvoja 3D grafičnih kartic za igričarje, ATi in nVidia, prenovili svojo zbirko. Tako lahko na tržišču od nVidiinih kartic najdemo kar Geforce2 MX200, MX400, Ti, Geforce3 Ti200 ter Ti500 ter Geforce4 Ti4200, Ti4400 ter Ti4600. ATi ponuja Radeone 7000, 7200, 7500, 8500 in 8500 128 MB, da ne omenjam Radeonov 7500 ter 8500 All-In-Wonder. Zmeda, kajne? Popolna. Prav zato so nam na pomoč priskočili The Tech Reportovci, ki so na 15 straneh strnili funkcije, prednosti ter pomanjkljivosti večine zgoraj naštetih kartic. Vse so tudi primerjali med seboj ter potegnili smiseln zaključek. Klik!

7 komentarjev

"Oskarji" za dosežke v industriji iger podeljeni

GDC - Na konferenci GDC so, poleg kupa seminarjev namenjenih programerjem računalniških iger, predstavili tudi "oskarje" s tega področja. IGDA podeljuje nagrade za: Najboljšo igro preteklega leta, najbojšo novo skupino, najbolj originalen igračkarski lik, zvok, design igre, najboljše stopnje, najboljšo kodo igre, grafiko in inovacije. Med nominirance za najboljšo igro so se uvrstili Black & White, Grand Theft Auto 3, Halo: Combat Evolved, ICO in Max Payne. Najboljša igra preteklega leta pa je... Tukaj :D!

2 komentarja

Kaj DL-jamo

Slo-Tech - Novico nam je poslal Sašo Jovičić.

Na strani File mirrors sem prebral da je v septembru najpogosteje download-an program Nero burning rom, takoj za njim pa so vozači za nVidiine kartice Detonatorji 4/XP za win9x, tretji najpogosteje dolpotegnjeni program pa je DivX4 final kodek. Igre so se uvrstile malo nižje. Prvi (od iger) je Max Payne demo na 14. mestu. Za celoten spisek poglejte sem.

0 komentarjev

Le česa se ne spomnijo pri Microsoftu :)

Slo-Tech - Ne, te novice nam ni poslal Žiga, ampak Miha Poklukar:

Očitno nimajo drugega dela kot to, da so postavili velik X iz škatel pred Nintendovim štabom v USA. Besni privrženci Nintenda pa že načrtujejo povratni udarec (govori se o razstrelitvi kompletnega štaba v Redmondu).

Hm, glede zadnje izjave, mi na misel pride samo slavni stavek iz legendarne Renaultove reklame za Kangooja : "Ja, pa kaj še" .

6 komentarjev

Max Payne kmalu

The inquirer - Po pravici povedano, sem se že kar malce naveličal pisanja o hardveru in o raznih hardverskih novicah, zato bom za kratek čas preklopil na zabavno stran računalništva - igre. Slo-Tech sicer ni igričarska stran, vendar bom naredil izjemo. Tokrat bo beseda tekla o igri Max Payn - igri, ki jo že dolgo časa neuspešno pričakujemo. Vendar nič več. Dovolj je bilo čakanja. Tako pravijo tudi na The Inquirerju, kjer sem zasledil novico, da nas bo Max Payne razveselil že v manj kot 25. dneh. Kaj je pri Maxu tako pomembnega, da sem ga vključil v novico? Tisti, ki ste si ogledali novi 3D Mark 2001 že veste. Tistim, ki pa ne veste kaj imam v mislih, pa naj povem, da bo Max Payne igra, ki bo ponujala neverjetno grafiko in tudi neverjetno strojno zahtevnost (žal ). Max Payne naj bi bila igra, ki bo do kraja izkoristila vaše Kyrote 2, Radeone, GeForce in podobne kartice. Poleg tega naj bi igra ponujala noro akcijo v stilu filma Matrix. Ali bo igra Max Payne grobar mojega Voodooja 3 3000? ...

10 komentarjev