»

X-Wing poletel in razpadel

vir: Gizmodo
Gizmodo - Gospod Andy Woerner je s kolegi sestavil 9 metrov dolgo repliko X-Winga, takega, kot ga poznamo iz filmov Star Wars. Poganjajo ga štirje raketni motorji na trdno gorivo, notri pa sedi robot R2-D2. Plovilo so v nedeljo tudi testirali. Sama izstrelitev je potekala lepo, vendar je žal plovilo razpadlo po nekaj deset metrih letenja. Sklepajo, da je prišlo do prevelikih obremenitev na krila.



Sedaj čakamo da nekdo naredi še Death Star..

25 komentarjev

S svetlobnimi meči bomo mahali že to jesen

TG Daily - Do konca leta naj bi na Nintendo Wii prispela igra, ki jo nekateri pričakujejo že od izida konzole in obljube Georgea Lucasa. Odvijala se bo v vesolju Star Wars, glavna novost pa bo seveda možnost prostega mahanja z lightsaberjem, kar bo izvedeno z Wiimoteom. Jim Ward, predsednik Lucas Artsa, je povedal, da se v svojih studijih že neizmerno zabavajo s prihajajočim naslovom, a razen približnega časovnega okvira ni hotel izdati ničesar.

Tako je eno izmed poglavitnih vprašanj za katero igro sploh gre. The Force Unleashed bi naj izšel šele drugo leto, poleg tega zaenkrat ni napovedane podpore za Wii. Najverjetneje je bilo govora o LEGO Star Wars: The Complete Saga, malce bolj risankasti, a zato nič manj zabavni igri, lahko pa se zgodi tudi, da bo LucasArts izdal še nenapovedan naslov.

Izvorna novica.

1 komentar

Klasična izdaja Vojne Zvezd

Slo-Tech - Skupaj z izidom zadnjega od filmov v seriji Star Wars z naslovom Revenge of the Sith so Lucasovi studii izdali še zbirateljske DVD-je s starejšimi primerki Vojne Zvezd (od četrte do šeste epizode), ki pa so bili spremenjeni. Stare posnetke iz sedemdesetih in osemdesetih let so na novo obarvali, dodali računalniške efekte, odpravili napake in zamenjali nekatere obraze igralcev s tistimi, ki so se pojavili v novejših epizodah. Filmi so tako pridobili na točnosti, žal pa so izgubili tisti pravi nostalgični občutek, kar je privedlo do množičnih pritožb die-hard fanov, zato je George posebej zanje ponovno izdal ploščke z neokrnjenimi filmi. O izidih novih starih posnetkov poroča Slashdot.

1 komentar

Glejte Star Wars in vozite vozila iz istoimenskega filma

eBay - Da je Amerika država čudakov in vseh vrst odpuljencev, ki bi radi kar najbolje izstopali iz povprečja, je najbrž že vsem jasno. Če pa za to še niste slišali, pa si kdaj malce oglejte razne spletne dražbe. Na primer kar eBay, kjer se je nedavno znašel model, ki prodaja svojega jeklenega konjička, predelanega v vozilo, kakršnega smo lahko videli v enem izmed filmov Star Wars. Kaj moremo, sto ljudi, sto čudi [:D].

7 komentarjev

Vojna Zvezd II: Vsaka slika posebej!

Yahoo News - Učili so nas starši, učitelji, dobrohotniki ter naivneži: Kraja se ne izplača! Enako velja tudi v tem primeru, saj sta dva nadobudna Kanadčana izpred nekega kinematografa iz Ontaria ukradla kanister s filmom Star Wars, Episode II. Frajerja sta nato odprla e-dražbo, kjer sta zgoraj omenjeni skupek celuloida hotela prodati za 3000 ameriških dolarjev. Policija je to tudi ugotovila ter poslala agente pod krinko v akcijo, kjer so si priborili končno ceno 2500 zelencev. Po sklenjeni ponudbi sta prodajalca odšla brez denarja in z lisicami. Klik!

3 komentarji

Kontaktne leče

Overclockers Australia - Evforija nogometa je prijela nekatere bolj, nekatere manj. Enako je s Star Wars privrženci. Tisti ki slepo pogoltnejo še tako slab izdelek, ki nosi ime "Star Wars" so fanatiki in takim tudi tega ni za odreči - kontaktne leče z logom imperija... Ali bi hodili taki naokoli? Sicer pa niso ravno tako poceni. Par leč vas osuši za 180 ameriških dolarjev. Toda prepričan sem, da jih bodo razprodali.

3 komentarji