»

Zalman vodni blok

vir: Zalman
Sharka Computers - Vsak dan smo priče novimi izdelkom ali proizvajalcem na področju vodnega hlajenja. Dobro znani Zalman je tako s porizvodnega traku spustil par zanimivih novih produktov. Med njimi je tudi vodni blok ZM-WB2 za AMD/P4. Osnova je seveda bakrena, pokrov pa iz anoiziranega aluminija. Cena - cirka 14.000 SIT. Zanimivo je, da izdelka na uradni Zalmanovi strani ni, lahko pa ga vidite tule.

6 komentarjev

Katedrala PC

Overclockers Australia - Hehe, nekateri raje modificirajo industrijsko izdelana ohišja, nekateri si raje sami izdelajo lesene primerke, nekateri imajo radi borgovske kocke, drugi pa se, sodeč po tej strani, raje odločajo za ohišja malce bolj neobičajne oblike. Sicer nisem povsem prepričan, ampak vse bolj se mi dozdeva, da je modifikator celoten računalnik spravil v maketo katedrale. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

Zanimivi "grili"

Club Overclocker - Danes malce krajše novičke, saj nimam prav veliko časa. Sorry!
Marvel, kot gigantski proizvajalec raznovrstnih igrač je izdal licenco za izdelavo ventilatorskih ščitnikov ali bolje znanih kot "grili" z logotipi nekaterih iger. Cooler Guys zadeve prodajajo preko interneta, tako da zanesenjaki SpiderMana oziroma MTGja hop v nakup. Še slikica:

0 komentarjev

Danger Denov blok na GF3

Pure OC - Na PureOC so se spravili v ekstremno hlajenje originalnega Geforcea3. Na procesor so pritrdili DangerDenov vodni blok, na pomnilnik pa namestili izjemno velika rebra. Kartici so tudi zvišali voltažo ter gledali, kakšne hitrosti bo kartica dosegla z zračnim hlajenjem, z vodnim hlajenjem ter z vodnim hlajenjem v kombinaciji z 80 W peltierovim elementom. Nad rezultati so bili osupli. 275 MHz frekvenca jedra pa ja ni tako slabo, mar ne?

2 komentarja

Zanimiv hladilnik

Overclockers Cafe - Na PC Abusers so stestirali hladilnik z zanimivim dizajnom. Čeprav podobno razporeditev reber poznamo že iz običajnih hladilnikov za elektro komponente, je "zakrivljeni" model malce drugačen od tistih navadnih. Hladilnik z imenom Dr Thermal TI-V86N se ponaša s precej hitrim (in glasnim) ventilatorjem, ki se vrti s 6800 vrtljaji na minuto ter z inovativnim načinom pritrditve na procesor, ki poskrbi ze zelo dober stik med samimi površinami. Test najdete tu. Še slika reber:

0 komentarjev

Leufkenovi vodni bloki

GideonTech - Vsi tisti, ki neradi izdelujete vodne bloke in se raje posvetite izdelavi drugih delov vodnega sistema za hlajenje procesorja, se lahko veselite, kajti podjetje Leufken Technologies pripravlja nove vodne bloke, ki bodo (vsaj tako pravijo) prinesli nekaj svežine v svet sistemov za vodno hlajenje. Prvi vodni blok, ki ga Leufken pripravlja se imenuje COMPONENT FLUID INJECTOR (CFI) in ne vsebuje nobenih "labirintov" po katerih bi tekla voda, ampak vodo usmerja direktno na jedro procesorja. Poleg prej omenjenega bloka, pa bo podjetje ponuja tudi t.i. PEL-BLOCK, ki je naveza CFI-ja in Peltierjevega elementa, ki bo lahko 118 W, 158 W ali 85 W. Bloka sta zaenkrat zasnovana za AMD-jeve...

8 komentarjev

Doma narejen hladilnik

vir: Tech1
Tech1 - Nekateri zanesenjaki si očitno ne morejo pomagati in raje sami izdelajo nekatere izdelke, kot pa da bi le-te kupili v trgovini. Nekateri gredo na lastno roko izdelovati vodne bloke ali celoten sistem za vodno hlajenje, nekateri pa se požvižgajo na izdelovanje vodnih blokov in podobnih stvari, ki so vsaj malce povezane z vodnim hlajenjem, ter se raje odpravijo izdelati čisti pravi procesorski hladilnik (HSF). Taki norci so ljudje na Tech1, kjer so opravili tak projekt, ga poslikali in opisali. Ker je besedilo v nemščini, besedila nisem čisto razumel, vendar sem vseeno odkril, da so zanesenjaki hladilnik izdelali iz bakrene ploščice in aluminijastih hladilnih reber.
...

2 komentarja

Kako narediti vodno hlajenje

ProCooling - Ker je danes slo-tech očitno zelo coolersko naravnan, bom še jaz nekaj dodal. Na moji najljubši strani o vodnem hlajenju, ProCooling, so pripravili članek o vodnem hlajenju v celoti. Tukaj ne gre samo za test in primerjavo vodnega z zračnim hlajenjem, ampak tudi vodič, kako sami izdelati vodno hlajenje. Veliko tistih, ki imajo, ali pa še bodo imeli, vodno hlajenje procesorja, se ukvarja z vprašanjem, kako stabilno pritrditi vodni blok na matično ploščo. Tu je odgovor. Vodič pa se ukvarja ne samo z vodnim hlajenjem kot samim, ampak tudi preureditvijo ohišja za ta namen. Danes vam od vseh člankov najbolj priporočam tega. ...

4 komentarji

Izdelava vodnega bloka

KreAture's Home - Nekaterim se zdi izdelava vodnega hlajenje skoraj nemogoč postopek, saj se zaplete že pri izdelavi vodnega bloka in ponavadi je potrebno le-tega naročiti od kakšnega "maherja" ali pa iz tujine. Se pa najdejo tudi nekateri, ki stvar dobro premislijo in pridejo do zelo zanimivih rešitev. Ena izmed zelo nezapletenih in zelo učinkovitih je tale. Vodni blok je narejen na osnovi starega zračnega hladilnika. Vse kar potrebujete je star hladilnik, pleksi steklo, epoksi lepilo ter malo spretnosti in vodni blok lahko izdelate resnično hitro pa še rezultat lepo izgleda in učinkovito hladi. Ogled zelo priporočljiv!

1 komentar

Kako speči procesor?

Dan's DATA - Kako? Dobite si vodno hlajenje, kjer sta blok in hladilnik iz različnih kovin (aluminij in baker, recimo) in ga pustite delovati pol leta. Po pol leta bi morali imeti črn procesor, zaradi elektro - korozije razjeden vodni blok, ki je zraven tega še zelen od alg. Kako bi stvar morala izgledati, pa lahko vidite tukaj.

0 komentarjev

Izdelava aluminijastega vodnega bloka

BelowZer0 - Hehe ... ti fantje so pa res neverjetni. Lotili so se izdelave aluminijastega vodnega bloka povsem na lastno pest. Če sem čisto natančen, izdelali so dva. Surovino so vzeli kar iz uničene glave motorja, se lotili razbijanja in rezanja, da so dobili majhne kose, katere so nato stopili, aluminij sčistili raznih smeti in v homemade kalupu vlili dva vodna bloka. Celoten članek z veliko slikicami, si lahko preberete tukaj.

2 komentarja