»

Bi svojo tipkovnico nekam vrgli?

Vnunet - Priznajte, da se vam je že kdaj zgodilo, da bi tipkovnico vašega računalnika v napadu jeze nekam vrgli. Če se vam ni, potem imate močne živce, drugače pa ste vabljeni na tekmovanje. In sicer, za kaj gre?
V Moskvi so priredili prvo tekmovanje v metanju tipkovnic. Pravila so narekovala, da je potrebno dotično vhodno napravo vreči z rokami, brez obratov telesa.
Poleg tega naj bi pojavil še en "šport", in sicer brcanje miške. Tu pravili zapovedujejo ravno pot glodalca. Pa naj še kdo reče, da ljudje niso neumni.
Informacije so najprej našli Vnunetovci.

Kaže, da preveč vodke škodi..

8 komentarjev

Caffeine machine

Pimprig - Za računalničarje je od nekdaj veljalo, da s(m)o največji kofeinski obsedenci, saj nekateri popijejo na hektolitre kokakole, drugi pa si raje privoščijo svoj liter najmočnejše turške ali ekspresso kave na dan, da potem lahko do zgodnjih jutranjih ur igrajo svoje priljubljene igre ali dolgo v noč klepljejo programsko kodo. Tip na tej strani samo še potrjuje zgoraj navedeno dejstvo, saj je v svoje ohišje vgradil čisto pravi avtomat za ekspresso kavo, ki pa tam...

6 komentarjev

Podvodna govorilnica je zakon!

Vnunet - Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste s svojo podvodno opremo opazovali vodno floro inu favno, pa ste si zaželeli izvedet, kaj se bo jutri zgodilo z esmeraldo? ('esmeralda': katerakoli osebnost iz katerekoli 'mehiške' nadaljevanke iz katerekoli dežele, po možnosti ženskega spola) Velikokrat? Tudi nam pri Slo-Techu.

Arm. Da Primož ne bo preveč jezen, raje preidimo k dejstvu: francoski telekom je iznašel telefonsko govorilnico, namenjeno uporabi pod vodo. Namenjena sicer ni ljubiteljem nanizank, ampak onim, ki velikokrat oz. poklicno delajo pod vodo. Sodeč po članku na vnunet-u (Klik!) bo potapljač, če se ne bi rad (še) utopil, ugriznil v poseben ventil (znalci podvodnega žargona, na pomoč), pritisnil gumb ter zamomljal svoje sporočilo, senzor pa naj bi ujel vibracije iz potapljačeve lobanje ter jih pretvoril v zvok. Signal se po kablih povzpne do boje na morski gladini, tam pa ga posreduje sistem po načinu GSM.

Čudno? Princip so že poskusili arheologi, ki so v aleksandrijskih...

5 komentarjev

"Želatinasta" tipkovnica

SystemLogic - Se je vam že kdaj zgodilo, da ste po dolgotrajnem in napornem igranju vaše priljubljene igre, ko ste si zaželeli malce osvežilne pijače le-ta zdrsnila iz prepotenih rok in se vam razlila po tipkovnici? Se vam je podoben primer že kdaj zgodil v službi, ko ste pili kavo? Se vam je že kdaj zgodilo, da vam je po uspešnem LAN Partyju tipkovnica padla iz rok, ter se na najtršem betonu razletela na prafaktorje? Da? Če spadate med take, potem je edina rešitev za vas nekakšna polivinilasta tipkovnica, ki ni občutljiva na tekočino in močne udarce. Poleg teh odlik, pa lahko tipkovnico enostavno zvijete in jo spravite v žep. Kar primerno za LAN partyje, kjer vedno primanjkuje polivinilastih vrečk. In kako se obnese pri igranju? Sam je nisem preizkusil, vendar po besedah avtorja testa na tej strani gotovo povsem solidno. Problem je spet samo v tem,...

2 komentarja

Flashanje BIOSa

X-Bit Labs - Se vam je že kdaj zgodilo, da ste slabo flash-ali BIOS? Je? Potem preberite ta članek, da se vam to ne bo zgodilo nikoli več. Fantje pri X-Bit labs so pripravili članek o flashanju Award BIOSa. Piše, kaj storiti, če gre kaj narobe, pa tudi, kaj pridobimo s flashanjem, zakaj sploh rabimo BIOS, kako flashamo,... Priporočam!

2 komentarja