»

Sony pocenil (napačen) PlayStation

Ars Technica - Sony je objavil, da bo danes pocenil svoj PlayStation, tako da bo stal le še 99,99 dolarja. Žal gre za stari model PS2, medtem ko bo PlayStation 3 ostal pri starih cenah okrog 400 dolarjev. Zanimivo je, da se PS2 kljub izidu novejšega bratca še vedno izvrstno prodaja, tako da je z več kot 136 milijoni prodanih enot trenutno najpriljubljenejši igralni sistem na svetu. Mimogrede, PS2 je bil eden izmed razlogov, da so se DVD-ji prebili na tržišče, saj je bil za tiste čase eden najdostopnejših DVD-predvajalnikov. Na vprašanja o namigih, da kanijo znižati tudi ceno PS3, je Sony mrtvohladno odvrnil, da kot so že dejali, tega ne načrtujejo. Znižanje cene je sicer pohvalna gesta, a tudi nekoliko čudna, saj bi pričakovali agresiven napad s ceno PS3, ki bije trd boj z Xbox360, ne pa nižanje cen opreme iz pamtiveka.

22 komentarjev

Playstation 3 šele 2006?

X-Bit Labs -

Izid tretjega Sonyjevega Playstationa še vedno ni jasno postavljen, zato se občasno sproži nov val špekulacij o datumu izida. Pri založniku iger Electronic Arts so na konferenci predstavili svoja pričakovanja, da bo Microsoft izdal svoj Xbox 2 v drugi polovici prihodnjega leta, Sony pa še pol leta kasneje -- do sredine 2006. Na Gamesindustry.biz menijo, da bo Xbox 2 nared do prihodnjih poletnih dopustov, Sony pa bo sledil šest mesecev kasneje.

Playstation 3 bo temeljil na vrsti povsem novih tehnologij, naprimer procesorjih Cell, popolnoma novem grafičnem čipu, Rambusovem XDR DRAM pomnilniku, podpiral pa bo tudi Blu-Ray. Dodatne informacije lahko neposredno od Sonyja pričakujemo zadnjega marca 2005 na uradnem razkritju na Japonskem. Več o tem.

3 komentarji

ATi podpisal pogodbo za XBox 2

X-Bit Labs - Že nekaj časa smo pričakovali podpis pogodbe med kanadskim grafičnim gigantom ATi-jem ter Microsoftom. Pred nekaj dnevi pa se je ta dogodek zgodil in tako bo nastal Xbox 2 v sodelovanju med ATi-jem ter Microsoftom. Pri Microsoftu napovedujejo, da bo šlo za konzolo, ki bo dobro nasledila predhodnika. ATi trenutno dobavlja grafične procesorje za Nintendo GameCube, vendar pa ni nobenih novih informacij o tem, da bi ATi pripravljal kaj novega za Xbox. Ostale zanimive informacije.

5 komentarjev

Remote Desktop

The Register - Odkar imam doma dve računali ter na enem prihajajoča okna .Net, je Remote Desktop moj najboljši prijatelj.

Zato pa sem danes doživel pravcati šok, ko sem odkril tale članek na The Register-u. Uporabnike namreč opozarja na nemajhno leglo Luknjov™ na strežniški in odjemalniški strani tega pripomočka za nadzor in delo na oddaljenem računalniku. No, nemalo napak je bilo odpravljenih v prvem servisnem paketu za Windows XP -- o katerega koristnosti (ter težavah pri namestitvi, ahem) se na našem forumu krešejo mnenja, vendar Microsoft tega ni kaj preveč objavljal. Sicer gre povečini za napake, ki delujejo v dokaj specifičnih okoljih, a se uporabniku vseeno odvali kamen od srca.

p.s.: Ne, vnc mi nikakor ne predstavlja primernega substituta.

6 komentarjev

Poglejte si zemljico v 3D

Overclockers Australia - Za vse z nVidiinim grafičnim čipom in široko pipico v svet bo zanimiva tale stran - na njej si lahko dol potegnete programček, s katerim lahko potem (seveda ob podpori široke pipice v svet - priporočena je 128kbps) gledate cel svet v treh dimenzijah. Kako zadeva zgleda v gibanju, ne vem (jah, 56k modem ni ravno najhitrejša stvar pod soncem[:\\]), po slikah sodeč pa bi stvar utegnila biti kar zanimiva.

7 komentarjev

Več podatkov o Playstation 3

SiliconValley.com - Danes nimam ravno veliko časa, zato se bom osredotočil predvsem na novice in vam prizanesel z raznimi testi:
O bodočem Playstationu 3 sem pred kratkim že poročal, a takrat na žalost še ni bilo dovolj podatkov o tem, kdaj naj bi konzolo sploh ugledali. Na Silicon Valley nudijo nekaj več informacij. Po novejših podatkih naj bi bil Playstation 3 nared tam nekje v letu 2005. Vseboval naj bi procesor, ki bo kar 200-krat hitrejši od današnjih računalnikov (OK, za moje pojme malce pretirano), poleg tega pa naj bi ponujal tudi možnost igranja preko hitrih internetnih povezav. Projekt naj bi Sony stal kar 400 milijonov $, govori pa se, da naj bi Sony čipe prodajal tudi drugim podjetjem. Seveda pa tudi konkurenca ne počiva in Microsoft že razmišlja o Xbox 2, na naslednika pa najbrž mislijo tudi pri Nintendu. O Xbox 2 je na internetu kar nekaj razprav, ki pa večinoma temeljijo na govoricah in jih ne mislim objavljati. Če vas zanimajo, jih boste zagotovo našli na The Inquirerju. Več o bodočem...

0 komentarjev

Prenosni N64

Classic Gaming - Nintendo 64 je konzolica na kateri so doma številne odlične igre, kot so Mario Kart, Zelda 64, Goldeneye in podobne. Kljub pestremu naboru iger, pa ima konzola manjšo pomanjkljivost - prenosnost. Sony je pred časom svoj PlayStation predstavil v pomanjšani različici, Nintendo pa ni nikoli kazal zanimanja za kaj takega. Vendar pa je lenoba matičnih podjetij velikokrat razlog za pionirstvo lastnikov, ki si želijo malce spremembe. Tako se je tip na tej strani, ki je s "prenosnostjo" obogatil že svojega starega NES-a odločil, da svoj N64 naredi malce bolj prenosljiv. Ves postopek je opisal z nekaj kratkimi stavki, zraven pa je dodal še nekaj sličic, kako vse skupaj izgleda. Zanimivo. Lepo bi bilo, če bi kaj podobnega poizkusil tudi kakšen Slovenec :).

2 komentarja

Xbox 2

The Register - Če gre verjeti PC Format-u ter The Register-u, Microsoft pripravlja naslednika prihajajoče konzole, kodno imenovanega 'HomeStation'.

Xbox 2 naj bi bolj kot na igrah gradil na sicer manj interaktivni vsebini, multimediji. Po široki pipici bi vlekel video in glasbo, jih po potrebi presnel na disk (deloval naj bi tudi kot digitalni VCR), kjer bi po novem domovala tudi 'prirejena' Okna. Microsoft je plane o tako imenovanih 'desktop box'-ih že imel, prav tako Sony s svojim PlayStation-om 2, vendar je slednjega omejil predvsem počasen razvoj širokopasovnih spletnih povezav. Klik!

Hvala pisunskemu kolegu Slycerju!

11 komentarjev