»

Amazon prodaja večinoma ponarejene baterije

Heise - Na internetu mrgoli ponarejenih izdelkov, katerih prepričljivost sega od v nebo vpijočih slabih kopij do prepričljivih ponaredkov. Zelo privlačna za ponarejevalce je elektronika; v preteklosti smo pisali celo o ponarejenih procesorjih, dosti pogosteje pa naletimo na ponarejene USB-ključe in baterije. Na c't so ugotovili, da je pri naročilu baterije za Samsungove mobilne telefone na Amazonu teže dobiti pristen izdelek kot ponarejenega.

Raziskave so se lotili, ko se je nanje obrnil razočaran bralec, ki za svoje podjetje iz posebnih razlogov nujno potrebuje pristne baterije. Ugotovil je, da jih mora vedno znova kontrolirati in da je ponarejenih čedalje več. Pri c't so naročili 12 baterij za Samsungove telefone, od tega štiri neposredno od Amazona in osem od...

23 komentarjev

Ponarejene Nvdiine grafične kartice na nemškem trgu

Heise - Na nemškem trgu so odkrili ponarejene Nvdiine grafične kartice, ki se izdajajo za GeForce GTX 660, a so v resnici najverjetneje štirikrat šibkejši GeForce GT 440. Kartice je na nemški trg poslala veletrgovina Kosatec, ki dobavlja več prodajalcem po celi Nemčiji, so ugotovili pri c't.

Kartica se računalniku in uporabniku predstavi kot GTX660 4096MB Nvidia Bulk, a ima spremenjen BIOS. Oznako Vendor-ID ima spremenjeno na 0000, Device-ID pa na 11C0. Analiza je pokazala, da ima kartica le 144 osenčevalnikov, medtem ko jih ima pravi GTX660 960, ter da uporablja pomnilnik DDR3 namesto GDDR5. Test je pokazal hitrost prenosa podatkov 17 GB/s namesto deklariranih 144,2 GB/s, v 3DMarku pa je...

23 komentarjev

nVidiin odgovor na Radeona HD 7790 je tukaj

V praksi se izkaže, da je referenčna GTX 650 Ti Boost pravzaprav GTX 660, le da ima odrezanih nekaj senčilnikov in teksturnih enot

vir: AnandTech
AnandTech - Napovedovali smo že, da nVidia kot odgovor na sveže predstavljenega AMD-jevega Radeona HD 7790 pripravlja nekoliko osveženo različico svoje GeForce GTX 650 Ti. To se je izkazalo za resnično, saj so predstavili GTX 650 Ti Boost. Ime je, kot je zadnje čase pri obeh proizvajalcih grafičnih kartic, nekoliko zavajajoče oz. idealno, da kupci posežejo pri napačnem izdelku. Podobno situacijo ima AMD pri svoji Radeon HD 7970, ki je v osveženi različici prišla s frekvenco jedra 1 GHz namesto 925 MHz (z 850 je bil na 925 MHz navit tudi 7950), a je tukaj razlika zgolj v frekvenci. GeForce GTX 650 Ti Boost in GeForce GTX 650 Ti se med seboj bistveno bolj razlikujeta.

Število...

3 komentarji

Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680

X-Bit Labs - Nvidia je predstavila prvo grafično kartico iz družine Kepler, in sicer GeForce GTX 680. Serija GTX 6xx predstavlja naslednika arhitekture Fermi in sestoji iz osnovnega modelov (GTX 650), modela srednjega razreda (GTX 660, GTX 660 Ti) in visokega razreda (GTX 670, GTX 680 in GTX 690). Prvi je nared GTX 680, ki pa ne bo najhitrejši predstavnik nove serije.

GTX 680 sestavlja novi procesor GK104, ki je v bistvu Fermi na steroidih. Zgrajen je v 28 nm-tehnologiji izdelave, ima 1536 stream procesorjev (ti sedaj tiktakajo z glavno frekvenco grafične kartice, a jih je po drugi strani bistveno več), 128 teksturnih enot, 32 ROP (raster operating unit), 8 SMX (stream multiprocessor) in štiri GPC...

45 komentarjev

Nemci bi uvedli kartice brez magnetnega traku

Heise - V boju proti zlorabam plačilnih kartic, ki so v preteklem letu po vsem svetu skokovito narasle (predvsem skimming, to je kopiranje magnetnega zapisa in PIN-a), bodo Nemci počasi prešli na uporabo kartic brez magnetnega traku. Ker se od letošnjega leta v evrskem prostoru pri transakcijah na bankomatih uporablja EMV-čip, je po poročanju Frankfurter Allgemeinze Sonntagszeitunga nemška zvezna policija (nem. Bundeskriminalamt) bankam priporočila, da začnejo izdajati kartice brez magnetnega zapisa. Isti podatki kot na magnetnem traku so namreč tudi v čipu, od koder jih je dosti teže prebrati.

Za komitente, ki potrebujejo tudi kartice za v neevrske države, pa bankam...

23 komentarjev

Kako poteka produkcija ponarejenih spominskih kartic

Primerjava spominskih kartic

vir: engadget
engadget - Eden izmed ravilacev Chumbyja Andrew "Bunnie" Huang na svojem blogu opisuje, kako poteka proizvodnja ponarejenih micro SD spominskih kartic. Celotno proizvodnjo teh kartic je začel raziskovati po prejemu sumljive pošiljke spominskih kartic. Po temeljitem raziskovanju je prišel do ugotovitve, da je kartice verjetno izdelal eden izmed zaposlenih v tovarni po koncu delovnega časa. Večina teh kartic je na pogled skoraj identična originalom, saj so izdelane v isti tovarni. Kljub temu pa je eden izmed pokazateljev črne proizvodnje nizka serijska številka teh kartic. Če vas zanima bolj natančna preiskava, pa le odklikajte na njegov blog.

17 komentarjev

Novi Quadri prihajajo

X-Bit Labs - Ameriški grafični gigant Nvidia je predstavil še eno novost na grafičnem trgu. Tokrat so predstavili Quadro4 700 Go GL GPU, ki ne bo namenjena domačim uporabnikom, temveč se je bodo poslužili predvsem profesionalci, ki se z grafiko poklicno ukvarjajo. Kartica bo polno podpirala DirectX 8.1, tiktala pa bo pri 200/400 MHz (GPU/DDR). Frekvence so nastavljive, kar pomeni, da bo moč kartico gnati tudi pri nižjih frekvencah, če bo potrebno zmanjšati njeno električno porabo ali če boste želeli uporabiti pasivno hlajenje. Po besedah Nvidie naj bi bila kartica do dvakrat hitrejša od svoje Quadro predhodnice, ali je to res, pa bo pokazal čas. Detajlne specifikacije!

0 komentarjev