»

Valve večji zaslužkar od MS-ja in Googla na zaposlenega

Gabe Newell

vir: CrunchGear
CrunchGear - CrunchGear prek gamrFeeda poroča o Forbesovemu članku, kjer so razkrili, da na zaposlenega Valve ustvari večje zaslužke od Googla in Microsofta. To je izjavil večinski lastnik Valva, Gabe Newell, ki ima v lasti več kot polovico podjetja v zasebni lasti, po ocenah Forbesa vrednega med 2 in 4 miliajrdami dolarjev. Zaslužke na delavca je bilo ugotoviti v primeru Appla in Microsofta popolnoma enostavno, saj sta oba na borzi ter imata finančne podatke javne. To ne drži za Valve, a ima Newell seveda...

27 komentarjev

Odprto pismo Microsoftovim Trem

ZDNet - Na ZDNet-u sem zasledil, da je njihov glavni kolumnist, David Coursey, objavil odprto pismo Microsoftu.

V njem korporacijo poziva k spremembi cenovne politike, v glavnem pa apelira, naj bi se eno verzijo Oken XP 'Home' (ne Pro!) dalo (legalno) namestiti na vsaj tri računalnike. Prav tako je naštetih nekaj dobrih argumentov (ki jih itak lahko poslušamo že skoraj na vsakem kraju), ogled priporočen! No ja, meni (kot kupcu) bi bilo bolj všeč, če bi raje ceno 3-krat znižali .

7 komentarjev

Išče se: "Page not found"

ZDNet - Microsoft gre naprej . Že v IE 5.0 smo lahko iskalni niz vpisali neposredno v naslovno vrstico, pa se nam je odprla stran z najdenimi stranmi. No, sedaj se (bo) MSN Search odprl tudi takrat, ko uporabnik vpiše neobstoječ naslov - torej namesto onega "Page not found", bo IE za nas poiskal morebitne prave naslove ali karkoli pač že.

Po taki odločitvi bi pričakoval plaz opazk na račun MS-ja, kako zopet poskuša doseči monopol (tokrat na področju spletnih iskalnikov?), vendar, presenetljivo - na ZDNet-u, kjer so novico tudi objavili, to tehniko skoraj hvalijo! Da bo neukemu uporabniko interneta olajšala 'prve korake v svetovnem spletu'. Konec koncev, tudi izdelovalci konkurenčnih brskalnikov so oz. bi lahko to vključili v svoje izdelke. Temu pač ne morem oporekati... Kaj pa o tem mislijo naši bralci?

16 komentarjev

Na-glavni mp3

Slo-Tech - Kdo nas spet preseneča? Žiga, kdo pa drug:

Na ZDNet-u so pod drobnogled vzeli Panasonicov mp3 predvajalnik (Panasonic SV-SD05 Audio Player Headset), vgrajen v slušalke. V nasprotju s pričakovanji je ocenjen relativno nizko (6.3 od 10), predvsem na račun slabega oprijema (stvarca tudi pri rahlih sunkih vse prerada zdrsi iz glave), nizke kvalitete slušalk ter pomanjkanja izenačevalnika. Končno oceno zaokroži tudi relativno visoka cena ($329.95 - $419), ki je približno $100 višja od podobnih (vendar 'ožičenih') predvajalnikov... Klik!

1 komentar