»

Nov Microsoftov telefon: Samsung Galaxy S8

engadget - Microsoft se je odločil, da lastnih pametnih telefonov ne bo več prodajal. Tudi nakup Nokie jim ni prinesel uspeha na tem področju, lani pa niso izdali čisto nič pametnega. Zato bodo odslej le posojali svoje ime uveljavljenim znamkam. Tako smo po včerajšnjem razkritju Samsungovega Galaxyja S8 danes ugledali Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition. Microsoft je že začel zbirati prednaročila za ta telefon, ki bo izšel v prihodnjih tednih.

Microsoftov tiskovni predstavnik pojasnjuje, da gre za telefona Samsung Galaxy S8 in Galaxy S8 Plus, ki bosta originalna, a prejela Microsoftovo prenovo programske opreme. Tako bosta imela prednaložene Office, OneDrive, Cortano, Outlook in druge programe iz Microsoftovega ekosistema....

38 komentarjev

Microsoft bo odpuščal

Bloomberg - Očitno je po prevzemu Nokie v Microsoftu napočil čas, da malo prevetrijo svoje vrste in začno odpuščati. Načrti še niso uradni, a Bloomberg že poroča, da bo Microsoftov novi izvršni direktor Satya Nadella že prihodnji teden najavil največji paket presežnih delavcev po čistki iz leta 2009.

Trenutno je v Microsoftu več kot 127.000 zaposlenih, saj je prevzem Nokie prinesel 30.000 novih, kar bodo znižali za nekaj odstotkov. Leta 2009, ko so zadnjikrat opazneje odpuščali, so se poslovili od 5800 zaposlenih, tokrat pa naj bi jih bilo še več. V okviru prestrukturiranja bodo odpuščali inženirje, tržnike in menedžerje, katerih delo se po nakupu Nokie sedaj podvaja. Predvsem inženirji, ki so se...

37 komentarjev

Prvi Microsoftov telefon po prevzemu Nokie poganja Android

Slo-Tech - Microsoft je predstavil svoj prvi telefon po prevzemu Nokie. Čeprav bi pričakovali drugače, ga ne poganja Microsoftov operacijski sistem Windows Phone, ampak Android.

Nokia X2 prinaša dvojedrni procesor Snapdragon 200 s taktom 1,2 GHz, 1 GB pomnilnika, kamero s petimi milijoni točk (sekundarna kamera podpira ločljivost 480p), zaslon z diagonalo 4,3 palca in ločljivostjo 800 x 480 točk. Vgrajenega prostora je 4 GB, mogoča je razširitev do 32 GB z microSD, poganja pa ga starejši Android 4.3. Baterija s kapaciteto 1800 mAh obljublja 10 ur pogovorov. Podpira dve SIM-kartici.

Programska oprema, ki jo najdemo na njem, se po Microsoftovem sistemu imenuje Nokia X software platform 2.0. To pomeni, da je uporabniški vmesnik...

61 komentarjev

Nokia razvija telefon na Androidu

The Verge - Če ne tedaj, ko je Nokia začela sodelovati z Microsoftom, smo bili pa zagotovo tedaj, ko je Microsoft najavil odkup večjega dela Nokie, prepričani, da bo nokiah v prihodnosti tekel Windows Phone. To je seveda resnica, a kot kaže ne vsa resnica. Verge se sklicuje na vire blizu podjetja, ko piše, da Nokia pripravlja telefon, ki ga bo poganjal prilagojen Android.

Novi androidni telefon je za zdaj poznan pod kodnim imenom Normandy, a na njem pa ne bo tekel klasični Android, kot ga poznamo iz na primer Samsungov, ampak modificirana verzija. Nokia bo torej izdvojila verzijo Androida in jo razvijala ločeno (fork), podobno kot je, recimo,...

26 komentarjev

Elop bo po prevzemu Nokie dobil 25 milijonov dolarjev

Slo-Tech - Štirinajst dni po Microsoftovi najavi, da bodo prevzeli Nokio, je jasno, kdo je največji zmagovalec te poteze. To niso delničarji, čeprav je delnica Nokie pridobila 66 odstotkov in je dosegla dvoletni vrh. To samo pomeni, da kdor je delnice kupil pred dvema letoma, je prilezel na ničlo. Od vrha pred krizo je namreč kljub zadnji rasti izgubila 85 odstotkov. To tudi niso zaposleni, čeprav ne bo odpuščanj in jih bo približno pet tisoč odslej delalo v Microsoftu. Največ bo pridobil Nokiin izvršni direktor Stephen Elop, ki gre v Microsoft, hkrati pa bo dobil še precejšni bonus.

Elop bo prejel osnovno plačo in nagrado v višini 4,1 milijona evrov, zraven pa bodo primaknili še za 14,6 milijona evrov delniških opcij. Microsoft...

116 komentarjev

Microsoft prevzema Nokio

Ballmer in Elop.

vir: engadget
engadget - Po poročanju Engadgeta, Reutersa in še nekateirh drugih portalov, je Microsoft kupil finskega proizvajalca mobilnih naprav Nokia. Za nakup bo Microsoft odštel 7.2 miliarde ameriških dolarjev.

Novico je s sporočilom zaposlenim v Nokiji potrdil tudi Microsoftov CEO v odhajanju Steve Balmer.

Sam prevzem bo zaključen do prvem četrtletju 2014.

Zdaj samo čakamo, da bo pekel (spet, še enkrat) zaledenel...

34 komentarjev

Ovi postaja Nokia Services, Microsoft prevzema Nokio?

Adijo Ovi, lep pozdrav Nokia Services

Slo-Tech - Nokia bo v kratkem opustila svojo znamko Ovi, ki so jo uporabili pri trgovini Ovi Store in zemljevidni storitvi Ovi Maps ter nekaterih drugih projektih. Namesto tega bodo vpeljali znamko Nokia Services, začenši z aparati, ki bodo izšli v juliju ter v avgustu. Pri Engadgetu so izpostavili, da je preimenovanje smiselno, saj bodo s tem dali svoje ime npr. na zemljevidne storitve, ki bodo po pogodbi o uporabi Windows Phone na Nokiinih mobilnikih na voljo vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows Phone - zaenkrat še pod imenom Ovi Maps poznana programska oprema bo namreč glavna zemljevidno-navigacijska storitev platforme Windows Phone, enake širitve uporabniškega kroga pa bo deležen celoten portfejl Nokiine programske opreme...

17 komentarjev

Prva Microsoftova zmaga zoper piratstvo na Kitajskem

The Register - Po praktično vseh ocenah je Kitajska v vrhu držav z največjim deležem nelegalno nameščene programske opreme. BSA ocenjuje, da je v državi kar štiri petine vseh namestitev ilegalnih in da Kitajska letno ustvari 6,7 milijarde dolarjev škode. Nedavne ugotovitve ameriške vlade postavljajo dolarsko oceno zaradi slabe metodologije pod vprašaj, a to ne spremeni dejstva, da je piratstvo na Kitajskem veliko večji problem kot na Zahodu. Podjetja imajo s tožbami na kitajskih sodiščih bore malo uspeha, a zadnji Microsoftov uspeh vliva upanje.

Šanghajsko sodišče je namreč Microsoftu prisodilo 2,17 milijona juanov (238 tisoč evrov) odškodnine, ker je podjetje Dazhong Insurance uporabljalo vsaj 450 ilegalnih kopij devetih aplikacij. Microsoftov predstavnik za stike z javnostmi pojasnjuje, da je to prvi primer, ko je Microsoft sodno preganjal kakšno večje kitajsko podjetje. Dosojena odškodnina ni posebej visoka, a pomemben je precedens, ki ga je s tem ustvarilo sodišče.

Šing Ma, izvršni direktor...

72 komentarjev