»

Alienwarov Steam Machine bo poganjal - Windows 8

PC World - Drugače sploh ne bo šlo. Valve je lani jeseni napovedal operacijski sistem SteamOS in ga pozimi tudi izdal, poleg tega pa so najavili še vrsto namenskih računalnikov Steam Machine. Na letošnjem CES-u smo videli dober ducat naprav, ki bodo zmogle poganjati SteamOS. Potem pa se je začelo zapletati. Poseben krmilnik je bil najprej prestavljen na letošnji november, pretekli mesec pa je postalo jasno, da ga letos sploh ne bo.

To predstavlja probleme za 14 proizvajalcev, ki so že napovedali svoje Steam Machine. Med njimi je tudi Alienware, ki je svojo Alpho predstavil včeraj na E3. Toda ker krmilnik za Steam ne bo nared, bo naprava s procesorjem Core i3 Haswell, 4 GB pomnilnika, 500 GB prostora na disku, specialno Nvidiino grafično kartico na arhitekturi Maxwell z 2...

59 komentarjev

Krmilnik za Steam bo zamudil

GameSpot - Valve je potrdil, da bo krmilnik za Steam zamudil in ne bo nared novembra, kot so sprva napovedovali. Bolj realističen datum je leto 2015, so dejali.

SteamOS je izšel lanskega decembra, sedaj pa čakamo še na Steam Machine. Njegov sestavni del bo prav Steam Controller, za katerega potrebujejo nekaj več časa. Čeprav bodo s tem zamudili božično nakupovalno sezono, so pri Valvu prepričani, da je to pravilna odločitev, če ne želijo na trg poslati polizdelka. Eric Hope iz Valva je povedal, da so z beta testi dobili kopico uporabnih odzivov na igralnost s krmilnikom, ki jih bodo uporabili za njegovo izboljšavo. Ker je Steam Controller ključni del za uspeh novih Steam Machine, je to kar pravilna taktika.

Svoje Steam Machine je napovedalo kar...

15 komentarjev

Krmilnik za Steam najpozneje novembra

Slo-Tech - Viri blizu Valva zatrjujejo, da bo podjetje svoj krmilnik za Steam izdalo oktobra ali najpozneje novembra letos. Končna oblika izdelka še ni znana, je pa že jasno, da bo nekoliko drugačna od prvih napovedi.

Ko je konec preteklega leta Valve ob izidu SteamOS-a in potem še na letošnjem CES-u ob predstavitvi Steam Machine več proizvajalcev kazal prototip Steam Controllerja, je ta še imel dva trackpada in na dotik občutljiv zaslon med njima. Slednji je že postal zgodovina, saj so ga nadomestili klasični gumbi. Krmilnik ima tako v trenutnem dizajnu dva trackpada, pod vsakim pa po štiri gumbe, razporejene v obliki karo. V sredini med njima najdemo še tri gumbe. Od ostalih sorodnih krmilnikov se še vedno razlikuje, saj ti navadno nimajo trackpadov.

Vtisi sicer...

3 komentarji

CES 2014: trinajst naprav za SteamOS

Slo-Tech - Valve je decembra izdal prvo preizkusno verzijo svojega operacijskega sistema SteamOS in napovedal pohod v dnevne sobe. Vsak računalnik, ki poganja SteamOS, je po Valvovem razumevanju Steam Machine in prvi preizkuševalci bodo prototipe prejeli še letos. Kot so obljubili decembra, so na CES-u prikazali različne verzije Steam Machine.

Vsega skupaj 13 naprav se pojavlja v najrazličnejših oblikah, barvah in okusih. Z okusom mislimo na komponente v notranjosti, saj naprave stanejo od 500 do 6000 dolarjev, temu primerna pa so tudi njihove komponente. Uporabljajo grafične čipe iz Nvidie, AMD-ja in Intela, ki so odslej podprte v SteamOS-u.

Dejanje je razumljivo. Da bi zmanjšali možnost za težave zaradi nezdružljivosti strojne opreme, je bila decembrska beta precej...

20 komentarjev

Valve izdal SteamOS in predstavil prototip Steam Machine in Steam Controller

Slo-Tech - Valve je danes izdal prvo verzijo svojega operacijskega sistema za igre SteamOS, ki temelji na Linuxu in so ga napovedali že jeseni.

SteamOS bo mogoče s spleta prenesti še danes, pri čemer pa še ne gre za dokončano kamoli spolirano različico. Valve je izdajo pospremil z besedami, da "vsem razen neustrašnim Linuxovim hekerjev priporočajo, da počakajo do izdaje naslednje verzije leta 2014". Z drugimi besedami to pomeni, da je obstoječa verzija potrebuje še nekaj prevajanja kode, da jo lahko namestimo.

Potem pa je tu še tristo srečnežev, ki so se prijavili v preizkusni program in bili izbrani. Ti bodo v naslednjih dneh prejeli Steam Machine, kakor...

44 komentarjev

Valve je napovedal SteamOS

Steam Big Picture, na katerem bo verjetno osnovan vmesnik SteamOS

vir: Steam
Steam - Pri Valve so zagnali novo podstran trgovine Steam, ki predstavlja SteamOS. Na njej predstavljajo glavne značilnosti prihajajočega operacijskega sistema, ki je osnovan na jedru Linuxa. Slednje je daleč od presenečenja, saj je Gabe Newel že pred časom odkrito kritiziral Windows 8 in njegovo slabšo podporo igram ter aplikacijam, kot je Steam, vsaj v primerjavi s predhodniki. Takrat se je začela odprta Valvova gonja proti Microsoftu, ki je vključevala izdajo klienta Steam in kar nekaj velikih naslovov, združljivih z Linuxom, SteamOS pa je le še en (pričakovan) korak. A SteamOS naj ne bil le čisti nadomestek operacijskega sistema Windows na namiznih računalnikih, saj skupaj s SteamOS Valve počasi gradi most, ki jih bo popeljal v dnevne sobe.

V lanskem decembru je...

103 komentarji