»

Velika čistka na Instagramu zdesetkala sledilce

Slo-Tech - Instagram je udejanjil svojo obljubo, da bo letos decembra počistil lažnive račune, ki ne služijo ničemur drugemu kot pošiljanju spama. Formalno so dejali, da so odstranili račune, ki niso upoštevali smernic skupnosti. Uporabniki Instagrama, ki je v lasti Facebooka, so to najpogosteje odkrili tako, da je število njihovih sledilec vidno upadlo. Ironično je največji padec utrpel prav uradni Instagramov račun, kjer se je njihovo število zmanjšalo za 18 milijonov.

Zach Allia je pripravil lep statističen pregled zdesetkanja. Izvzemši Instagramov uradni račun, je največ sledilcev izgubil Justin Bieber (tri milijone in pol, kar predstavlja petnajst odstotkov). Največji delež pa je gotovo izgubil chiragchirag78, ki jih je imel dobre tri milijone in pol, sedaj pa jih ima - pičlih osem. Račun je...

34 komentarjev

Flickr ukinja prijavo prek Googla in Facebooka

TheNextWeb - V Yahooju se nadaljuje ukinjanje prijave z Googlovimi in Facebookovimi računi v njihove storitve, ki se je začelo že marca. Od konca junija se na opisani način ne bo mogoče več prijaviti v Flickr, so sporočili iz Yahooja.

V praksi to pomeni, da kdor do Flickerja dostopa s prijavo prek Facebookovega ali Googlovega računa, tega julija ne bo več mogel. Ustvariti si bo moral svoj Yahoojev račun, prek katerega se bo potem prijavil, pri čemer podatkov seveda ne bo izgubil. Kdor kakšen Yahoojev račun že ima, a ga ne uporablja za dostop do Flickrja, ga bo lahko povezal z njim in nemoteno nadaljeval delo.

Gre za nadaljevanje marca najavljene politike, ki so jo najprej uveljavili v Yahoo Sports Tourney Pick’Em, slej ko prej pa jo želijo pri vseh svojih storitvah. Spomnimo, da se s tem...

3 komentarji

Yahoo ukinja prijavo z Googlovimi in Facebookovimi računi

Slo-Tech - Yahoojeva nova izvršna direktorica Marissa Mayer se ne šali in se je resno lotila preurejanja podjetja, ki mu je ob njenem nastopu funkcije manjkalo talenta. Poleg nakupovanja podjetij, med katerimi je bil največji seveda Tumblr, je Mayerja poskrbela za svež dotok talentiranih inženirjev in zajezitev odhajanja najboljših. Takrat je Mayerjeva precej zaskrbljeno ugotovila, da delo v Yahooju ni imelo ustreznega "kul faktorja", kar je katastrofa za IT-velikana.

Tudi prevzeta...

20 komentarjev

Facebook in Yahoo zakopala bojno sekiro, okrepila partnerstvo

PC World - Marca se je med Facebookom in Yahoojem pošteno zaiskrilo, saj je Yahoo vložil tožbo proti prvemu zaradi domnevnih kršitev številnih patentov in zahteval plačilo visoke licenčnine. Facebook je kmalu zatem z nakupom pri IBM-u odebelil svoj patentni portfelj in vložil nasprotno tožbo. Podjetji sta ugotovili, da se nima smisla prepirati, zato sta se poravnali in odstopili od vseh tožb. Šli sta še korak dlje in naznanili novo tesno partnerstvo, od katerega si obetata veliko koristi. Prenosa denarja pri poravnavi ni bilo.

Yahoo in Facebook sta se sporazumela in sporazum sta potrdila tudi upravna odbora obeh podjetij, da bosta drugo drugemu navzkrižno licencirali sporne patente. Čeprav je Yahoojev patentni portfelj občutno...

1 komentar

Yahoo Mail nedosegljiv za nekatere uporabnike

ZDNet - Nadaljujejo se izpadi internetnih podatkovnih storitev, ki zadnje čase jezijo uporabnike. Po Sonyjevi ogromni eskapadi in ne najbolj nedolžnem Amazonovem spodrsljaju je svoje uporabnike na cedilu pustil še Yahoo. Od včeraj pozno zvečer je slabo dosegljiva njihova storitev za brezplačno elektronsko pošto, do katere nekateri uporabniki ne morejo dostopati. Yahoo je težave hitro priznal in zatrdil, da se trudijo čim hitreje vzpostaviti normalno stanje.

Tovrstne težave ponudnikov elektronske pošte niso nezaslišana prigoda, saj sta letos imela enake težave tudi Hotmail in Gmail. Obakrat je za najbolj nesrečne uporabnike trajalo nekaj dni,...

1 komentar

Čistka storitev pri Yahooju

Pobegli posnetek

TechCrunch - Yahoo je v teh dneh odpustil 700 zaposlenih, sedaj pa je napovedal še izdatno krčenje storitev, ki jih imajo pod svojim okriljem. Kakor je prebrati na posnetku, ki je ušel na splet iz Yahooja, se bodo poslovili Yahoo Buzz, MyBlogLog, Delicious, AllTheWeb.com, Yahoo Picks in AltaVista. Kmalu je to potrdil tudi sam Yahoo, ki je v izjavi za javnost zapisal, da je del njihove strategije ukiniti podporo storitev, ki ne prinašajo zadostnega dobička, in se namesto nanje usmeriti na svoje glavne storitve in razvoj novih. Zaradi tega se bodo v prihodnjih mesecih poslovili zgoraj našteti, točnega datuma pa Yahoo ni podal. Odpis nedobičkonosnih storitev je nujen korak (tudi Google je brez milosti odrezal Dodgeball, Jaiku, Notebook in Catalog Search), a vsaj za Delicious se lahko...

22 komentarjev

Microsoft se spet zanima za Yahoo

Microsoft - Težko bi prešteli, kolikokrat si je Microsoft premislil, ali je ali ni zainteresiran za nakup Yahooja, a najnovejše uradno stališče pravi, da je. V petkovi izdaji The Wall Street Journala je Steve Ballmer, Microsoftov izvršni direktor, v skupnem intervjuju z dr. Lujem dejal, da bi bilo bolje posel z Yahoojem skleniti čim prej. Dr. Qi Lu, prej zaposlen v Yahooju, je postal novi šef za spletne izdelke in oglaševanje ter hkrati vodja Microsoftove skupine, ki se ukvarja z izvedbo kupčije.

Oba še vedno trdita, da trenutno z Yahoojem ne potekajo nobeni pogovori, a v isti sapi dodajata, da bi bil prevzem smiselna odločitev za Microsoft. Glavna prednost povezovanja z Yahoojem ni tehnična superiornost, ampak Yahoojevi kontakti in pogodbe v svetu oglaševanja. Poleg tega bi Google s tem dobil resnega in močnega konkurenta. Dodajata še, da se Microsoftu pri tem nikamor ne mudi. Jasno, Microsoft lahko še malo počaka, da se Yahoo znajde v še večji godlji, in izsili boljši dogovor.

6 komentarjev