»

Visa bo s sledenjem pametnega telefona preverjala transakcije

Slo-Tech - Visa uvaja nov program zaščite potrošnikov, s katerim želijo dvigniti nivo varnosti in zmanjšati število zavrnjenih transakcij s kreditno kartico. Kadar se kartica uporabi izven kraja običajnega prebivališča imetnika, je namreč vedno treba presojati, ali gre za zlorabo ali legitimno uporabo. Včasih presodijo tudi napak in zavrnjene legitimne transakcije so neprijetne za kupca in prodajalca, zato jih želijo zreducirati na minimum. Prav takó preverjanja stane, kar je dodatna vzpodbuda za avtomatizacijo postopka.

Zato so se domislili, da bi lahko prek pametnega telefona preverili, ali je imetnik kartice res na plačilnem mestu. Kdor se bo prijavil v program Visa Mobile Location Confirmation, bo na pametni telefon naložil Visino aplikacijo, ki jo bo sistem ob...

17 komentarjev

Geolokacija na telefonu v boju zoper zlorabe plačilnih kartic

Slo-Tech - Spletni vmesniki za dostop do elektronske pošte, družabnih omrežij in podobno nas že sedaj dodatno povprašajo o identiteti, če zaznajo prijavo z IP-naslova, ki pripada geografsko zelo oddaljeni lokaciji od sicer za nas običajne. Ker so zlorabe plačilnih kartic enako problematične, bi lahko nekaj podobnega storili tudi tu, je ugotovil ameriški operater AT&T.

Nekatere banke oziroma kartični centri že sedaj ob uporabi kartice v oddaljeni državi pokličejo in vprašajo, ali smo res tam. Druge gredo celo tako daleč, da transakcijo preventivno zavrnejo. Slednji problem je zlasti pogost v ZDA, kjer so plačilne kartice še vedno brez čipov, kar pomeni, da je zloraba res zelo enostavna - potrebujemo le magnetni zapis. Da bi...

23 komentarjev

Vdor v Neiman Marcus resnejši od prvotnih ocen, naslednja žrtev Michaels

The New York Times - Po zelo resnem vdoru v računalniški sistem ameriške trgovske verige Target, s katerim so napadalci odnesli osebne podatke 110 milijonov strank, se je tudi vdor v Neiman Marcus izkazal za resnejšega od prvotnih ocen. Napadalci so dobili 1,1 milijona podatkov, priznava Neiman Marcus.

Napadalci so dobili 1,1 milijona številk kreditnih kartic, ki so jih že hitro prodali dalje, kar je že privedlo do prvih zlorab. Visa, MasterCard in Discover so trgovsko mrežo Neiman Marcus že obvestili, da so na 2400 karticah, ki so jih kupci med 16. julijem in 30. oktobrom lani, ko je potekal napad, odkrili nezakonite transakcije. Preiskava kaže, da so napadalci uporabili enako programsko opremo kot pri napadu na Target. Gre za programe, ki...

14 komentarjev

Nemci bi uvedli kartice brez magnetnega traku

Heise - V boju proti zlorabam plačilnih kartic, ki so v preteklem letu po vsem svetu skokovito narasle (predvsem skimming, to je kopiranje magnetnega zapisa in PIN-a), bodo Nemci počasi prešli na uporabo kartic brez magnetnega traku. Ker se od letošnjega leta v evrskem prostoru pri transakcijah na bankomatih uporablja EMV-čip, je po poročanju Frankfurter Allgemeinze Sonntagszeitunga nemška zvezna policija (nem. Bundeskriminalamt) bankam priporočila, da začnejo izdajati kartice brez magnetnega zapisa. Isti podatki kot na magnetnem traku so namreč tudi v čipu, od koder jih je dosti teže prebrati.

Za komitente, ki potrebujejo tudi kartice za v neevrske države, pa bankam...

23 komentarjev

Napad na bančne kartice in morebitna revizija v preiskavi

ZDNet - Pretekli teden smo poročali, da so raziskovalci s Cambridgea odkrili napako v sistemu avtentikacije plačil z bančnimi karticami, saj je mogoče z napadom MITM ukaniti terminal in zaobiti potrebo po vnosu pravilnega PIN-a. Kot poroča ZDNet UK, EMVCo, ki postavlja standarde za kartično poslovanje in je v solasti American Express, JCB, MasterCard in Vise, je napovedal, da bodo članek in napada preučili in ocenili potrebne spremembe. Prav tako bodo incident preiskali v podjetjih, ki skrbijo za plačilne sisteme. Tako je MasterCard že potrdil, da standard EMV redno preverjajo in da bodo v sodelovanju z drugimi podjetji poskrbeli, da bo poslovanje varno. Profesor Ross Anderson iz Cambridgea...

13 komentarjev

Linux Foundation s svojo Visa kreditno kartico

Kreditna kartica Linux Foundation

Slo-Tech - Pri Linux Foundation so se skupaj s podjetjem CardPartner in UMB banko odločili ponuditi svojo Visa Platinum kreditno kartico.


Linux Foundation bo za vsako izdano kartico prejela 50 USD ter določen odstotek od vsake transakcije, ki jo bodo opravili imetniki kartice. Ves tako zbrani denar pa bodo namenili za odprtokodne tehnične prireditve ter kritje stroškov potovanja članov odprtokodne skupnosti.

Kreditna kartica bo za začetek na voljo le v ZDA, obljubljajo pa tudi razširitev na ostale države.

Končno bomo lahko pingvina spravili v denarnico...

36 komentarjev