»

Dobri stari časi interneta

Slo-Tech v Netscape

DejaVu -

Dandanes nam novi, hitri, varni in še kakšni spletni brskljalniki prikažejo vse čare in multimedijske zanimivosti, ki jih je moč videti na širnem spletu. Glasba, slike, animacije so postale tako rekoč že standard. A vendar, ste se morda kdaj vprašali, kako je izgledal internet skoz oči pionirskih brskalnikov? Mnogo izmed vas je sicer še premladih, da bi se tega sploh lahko spomnili. [:))]

A če vas zanima ...
Kakorkoli že, teh prvotnih brskljalnikov vam ni treba iskati in nameščati, če vas zanima pogled na splet skoznje, saj lahko enostavno odklikate na stran dejavu.org, kjer so zbrani emulatorji večine prvotnih spletnih brskljalnikov, ki vam pričarajo stare čase.

Le oglejte si, kako v njih izgleda...

6 komentarjev

Atarijevski Quake 3

Slashdot - Uf, kaj se vse spomnijo razni navdušenci. Trop nostalgikov na tej strani, ki očitno kdaj pa kdaj odigrajo tudi kakšno partijo Quaka 3, se je odločil, da bo v prej omenjeno igro predelal prastaro igrico Adventure, ki so jo lahko včasih igrali na sistemih Atari 2600. Če pogrešate stare čase, potem kar pogumno kliknite sem in se pripravite na ponovno snidenje s staro šolo igričarstva (khm, no ja [:\\]), oplemeniteno z novo tehnologijo. Pa obilo užitkov pri preganjanju po labirintih[:D] .

0 komentarjev

X-Box caruje!

Slashdot - Sergio je že pred kratkim poročal o tem, kako bo X-Box v kratkem predvajal filme DivX in se sploh začel obnašati kot kakšen manjši nestandardni PC. No, kljub temu, da je že predvajanje DivX filmov na tem strojčku že vse hvale vreden dosežek, pa navdušenci po svetu ne nameravajo odnehati. Pred kratkim sem zasledil novico o skupini, ki bo X-Box poizkušala pripraviti do tega, da bo poganjal program MAME. Za nevedneže: MAME je emulator, ki poganja igre iz 3800 igralnih avtomatov in je že dalj časa na voljo za PC-je. To pomeni, da bomo odslej lahko zastonj in predvsem legalno igrali razne stare uspešnice, kot so Motal Kombat III, Scramble, Space Invaders, Phoenix in še kakšne bolj navdušujoče novejše klasike. Seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez mod čipa. Projekt trenutno lepo napreduje in na voljo so že prve predelane verzije emulatorja.

1 komentar

Sys Cold Fusion 1.86GHz - superračunalnik v malem

AMD Zone - Medtem, ko se navdušenci trudijo z doma narejenimi superhladilnimi kompleti, ki ohladijo procesor kar krepko po ničlo, si lahko premožnejši uporabniki privoščijo računalnik z industrijskim hlajenjem podjetja Kryo Tech, ki so ga testirali na AMD Zone. Moram reči, da sem videl po raznih hardware straneh že kar nekaj primerov, ko so navdušenci svoj Thunderbird procesor navili na 1,7 GHz, vendar kaj več kot to še nisem zasledil. Ko pa sem si pobliže ogledal računalnik Cold Fusion, me je skoraj kap, saj je navitje 1,4 GHz Thunderbirda na 1,86 GHz dosežek, ki si zasluži same pohvale. Seveda pa zraven hlajenja ne dobimo samo navit procesor, ampak vse potrebne komponente, ki sestavljajo dober računalnik (od GeForce 3 grafične kartice do dobrega diska na RAID-u). Sistem je sicer odličen, vendar pa bo marsikoga odvrnila od nakupa ogromna cena, ki znaša 3100 $, kar bo gotovo preveč tudi za malce bolj premožne. No, če pa ste fanatični navijalec in se ne ozirate preveč na ceno, pa je to vaša...

0 komentarjev

Nekaj za preganjanje dolgčasa

več strani - Včasih si je treba od napornega dela tudi odpočiti in ni boljše relaksacije, kot da se za kakšno urico usedeš za računalnik in greš malo streljat "premikajoče poligone". Vendar pa so vse današnje igre postale enostavno precej kompleksne, zato marsikateri igričar pogreša dobre stare čase, ko so bile računalniške igre še preproste, a nič manj zabavne, kot današnje. Sicer si lahko klasike snamemo iz interneta, vendar bo zaradi grde grafike marsikoga začela boleti glava. Obstaja še druga možnost - marsikatere klasike so navdušenci predelali v "internetno" obliko, tako da jih lahko igramo kar preko spletne strani. Vas zanima, kjer se te igrice da igrati? Berite dalje:
  • Za vse tiste, ki si želijo samo želijo za nekaj časa izklopiti možgane, je kot nalašč legendarni Pong, ki so ga navdušenci predelali v tako obliko, da ga lahko igrate preko spletne strani.

  • Če vas je internetni Pong čisto zasvojil, potem boste gotovo radi zaigrali tudi igre, ki so jih zbrali na tej strani. Stran je sicer...

3 komentarji

Linux hardware database

Slashdot - Čeprav je Linux operacijski sistem pritegnil marsikaterega velikana računalniške industrije, ki je razvijalcem poslal pomoč v obliki programerjev, ostaja programiranje gonilnikov še vedno v domeni navdušencev. Do tukaj vse lepo in prav, vendar so navdušenci raztreseni po celemu svetu, zato je iskanje gonilnikov lahko tudi prava mora... Ali pa tudi ne, če veš kje iskati. Dobre duš'ce na tej strani so se odločile, da uporabnikom Linuxa olajšajo dolgotrajen lov za gonilniki, zato so na svoji strani ponudili gonilnike za praktično vse bolj ali malce manj poznane kose strojne opreme. Kar dobra stran, če iščete gonilnike. Seveda lahko vse skupaj tudi zakomplicirate do nezavesti in se lotite iskanja gonilnikov na svojo pest (beri: z Googlom), vendar mislim, da bo prvotna rešitev zagotovo prevladala med večino uporabnikov .

1 komentar