»

Velociraptor je imel perje

New Scientist - Pri ponovnem pregledu velociraptorjevega okostja izkopanega v Mongoliji leta 1998, so znanstveniki odkrili, da je imel ta dinozaver po vsej verjetnosti perje. Bralcem Slo-techa je ta dinozaver verjetno znan iz Jurskega Parka. Tam je bil seveda prikazan še "slečen". Na prisotnost perja kažejo majhne izdolbinice na prednjih udih. Odsotnost izdolbinic pri drugih vrstah pa še ne dokazuje, da tudi druge vrste niso imele perja. Je pa to potem težje dokazati, ker peresa običajno propadejo preden fosilizirajo.

Mogoče se bo izkazalo, da je bil T. rex le velika kura..

101 komentar

Pravnik napada - drugič

ZDNet - Tokrat znan pod imenom 'Magistr.B', je še hujši kot prejšnjič - prepisuje vsebino CMOS-a in BIOS-a, uničuje krajevne ter datoteke na omrežju, 'priredi' win.com in ntldr (Microsoftov nalagalnik NT operacijskih sistemov) ter uniči datoteke .ntz, ki jih uporabljajo protivirusni programi. No, naši vrli televizijski strokovnjaki bi verjetno dodali, da se po tem "računalnik začne obnašati nestabilno". . Virus prav tako onemogoči ZoneAlarm-a.

Sporočilo, v katerem ga dobimo, ima lahko več priponk, sam virus pa je zakrinkan v readme.exe. Predmet je niz, dolg do 60 znakov, nadaljne naslovnike sporočila pa pobere tudi iz adresarjev drugih e-poštnih odjemalcev (Outlook (+Express), Eudora, Netscape Messenger, tudi nekaterih spletnih klientov).

7 komentarjev

Troj_Apost.A

ZDNet - Po eni strani se mi zdi objavljanje novičk v smislu 'prišel je nov virus, ne odpirajte priponke' že kar malce žaljivo za redne bralce slo-tech-a, a novinarstvo pač zahteva svoj davek.

Kakorkoli že - virus praktično ne odstopa od ostalih - prispe kot e-pošta z naslovom "As per your request!", besedilom Please find attached file for your review. I look forward to hear from you again very soon. Thank you." ter priponko Readme.exe, in se poskuša skopirati na disketo. Potem se bo, klasično, poslal vsem naslovom v adresarju. Dolgočasen klik.

0 komentarjev

Konec e-poštnih virusov?

MSNBC - V britanskem ministrstvu za obrambo so odkrili način, kako preprečiti hitro razširitev e-poštnih virusov, preden se izmaknejo kontroli. Ta način se pri tem ne zanaša na tradicionalne metode odkrivanja virusov.
DERA (defence evaluation and research agency), ki tesno sodeluje z britanskim ministrstvom za obrambo, je izdelala program, imenovan ::Mail, ki odkriva, če virus poskuša poslati e-pošte vsem naslovom v uporabnikovem e-poštnem programu. Tako so se širili hrošči kot ILOVEYOU in Kurnikova ter povzročili vsesplošen kaos. Program zahteva, da uporabnik sam avtorizira pošiljanje pošte vsem naslovom ter tako (vsaj v teoriji) lahko pristriže peruti takšnim hroščkom.

3 komentarji