»

Acer za netbooke ne bo uporabil Androida

bit-tech.net - Nekaj dni nazaj je iz Acerja prišla novica, da preizkušajo in ocenjujejo Android, na Linuxu temelječ operacijski sistem za mobilne telefone, za uporabo na netbookih. Podobno razmišlja tudi HP, Android pa se je že izkazal za delujočega na EeePCju.

A vsem aktivnostim in zelo optimističnim napovedim na tem področju navkljub je sveža novica, da je Acer zavrnil možnost uporabe Androida. Po njihovih besedah naj bi netbooki omogočali (po)polno uporabo interneta, Androida pa enostavno ni mogoče predelati do uporabnosti v doglednem času, da bi te cilje izpolnjeval. Ker je veliko bolj primeren za komunikacije kot računalništvo, pri Acerju tam tudi ostaja, saj še vedno razvijajo pametni mobilnik, na katerem bo tekel prav Android.

Ima Linux, z očitno velikim odstotkom Oken na netbookih, sploh še kakršnokoli možnost na tem trgu?

144 komentarjev

Odkrit hrošč, ki je omogočal napad na GMail

ElHacker.net - Spletna stran ElHacker.net je objavila poročilo o hrošču, s pomočjo katerega lahko napadalec enostavno pridobi dostop do vsakega GMail računa.

Hrošč je bil odkrit 14. oktobra letos, štiri dni kasneje pa že popravljen. Ker je hrošč omogočal dostop do kateregakoli GMail računa, so pri ElHackerju z objavo počakali dokler napaka ni bila popolnoma odpravljena.

Na spletni strani se nahaja podroben opis zlorabe, za katero je napadalec potreboval le spletni brskalnik (npr. Internet Explorer). Za razliko od zlorabe, ki je bila odkrita lansko leto, pa pri tej ni potrebna kraja piškotka, zato je hrošč še bolj nevaren.

Pri ElHacker.net so mnenja, da je hrošč posledica napake v zasnovi GMaila. Če to drži, se v GMailu morda skriva še več napak in verjetno je le vprašanje časa, kdaj bodo odkrite.

Pustimo se presenetiti.

14 komentarjev

Življenje sistemskega administratorja

Slo-Tech - Ste si kdaj zaželeli bíti sistemski administrator? Upravljati ter imeti pod nadzorom velike računalniške sisteme? No, dejstvo je, da življenje skrbnikov računalniških sistemov še zdaleč ni enostavno. Predstavljajte si gôro uporabnikov, ki vas dnevno osrečuje s svojimi težavami, posebno veselico pa predstavljajo velike napake v sistemih. Še posebno če zanje nite krivi vi. Torej, kakšno je takšno življenje v resnici, nam je razkril Sam Varghese, ki je spisal dolg članek na to temo. Klik!
Pa srečno novo leto še od mene.

0 komentarjev

Napaka na Razorju

Slo-Tech - Na razor.arnes.si (ARNESov najbolj izpostavljen strežnik) se je čas premaknil nazaj. Tiste novičke na desni strani so namreč stare kot sam Kurešček - iz februrarja letošnjega leta. Kaj je vzrok temu ne vem. Napaka v sistemu, napaka administratorja ali celo kak hacker (ok cracker :)? Zanimivo je to, da se na tej strani pokažejo tudi sveže novice.
Zadeva ni nič kaj kritična, a vseeno...

6 komentarjev

Defektni Pentiumi4

CNet - Sodeč po tej novici na CNetu, so prve serije Pentium4 procesorjev vsebovale napako. Na srečo nič tako kritičnega kot prvi Pentium procesorji ali Pentium3 1.13GHz, toda grenak priokus vseeno ostaja. Intel zatrjuje, da je to manjšo softversko napako odpravil, še preden so prvi procesorji dosegli kupce. Menda bo že res...

0 komentarjev