»

AMD znižuje cene

AMD - V ponedeljek lahko pričakujemo znižanje cen AMD-jevih procesorjev za namizne računalnike v višini do 20 odstotkov, poroča Computer Base. Tako se bodo na primer Phenomi X4 9750 pocenili s 170 na 154, X3 8650 s 123 na 104 in X4 9950 s 186 na 175 dolarjev. Podobna znižanje pričakujemo tudi pri dvojedrnikih (6400+ z 102 na 87 dolarjev). Na cenikih še vedno manjka Phenom X3 8850, ki je bil napovedan že za oktober in naj bi ga nekatere spletne stani celo opazile. AMD tako želi počasi počistiti zaloge in napraviti prostor za štirijedrnike s kodnim imenom Deneb, ki prihjajo prihodnje leto.

28 komentarjev

Intel znižuje cene

Hartware.net - Po tem, ko je AMD po Intelovi predstavitvi procesorjev Core 2 Duo znižal cene svojih procesorjev, je, kot je bilo napovedano, tudi slednji znižal cene svojim procesorjev. Najbolj se je pocenil procesor Pentium 4 541, za katerega je po novem potrebno odšteti 84 ameriških dolarjev, kar je 61 odstotkov manj od dosedanje cene. Med dvojedrniki bo za najcenejši model Pentium D 805 potrebno odšteti 93 dolarjev, za najzmogljivejšega, dvojedrnega Pentiuma, z oznako Pentium D 960, pa 316 dolarjev, kar pomeni 40 odstotno pocenitev.

Tabelo s cenami preostalih procesorjev najdete v izvorni novici na Hartware.net.

6 komentarjev

AMD znižuje cene

Slo-Tech - Na medmrežju so se pojavile govorice, da bo AMD v februarju krepko znižal cene nekaterim družinam svojih procesorjev. Rumeni The Inquirer tako poroča, da bo cena Opterona 265 (dvojedrni procesor), ki trenutno stane približno 700 dolarjev, znižana na 340 dolarjev! Močnejšemu modelu, 270, bo po predvidevanjih cena padla iz 864 na dokaj skromnih 476 dolarjev .

Znižane bodo tudi cene družini Athlon 64 X2, in sicer, 3800+ model bo stal 301 dolar (prej 328, 8% pocenitev), najdražji, 4800+ pa 643 dolarjev (803, 20%). AMD bo znižal tudi cene vsem mobilnim izvedenkam.

O novih oziroma spremenjenih cenah Athlonov 64 ne poročajo.

49 komentarjev

AMD ponovno znižuje cene

Digit Life - AMD, se je odločil znižati cene svojim procesorjem. V zadnjem času smo videli veliko podobnih znižanj, saj Intel in AMD kar tekmujeta za naklonjenost in prevlado nad potrošniki. S tem, ko je izšel novi procesor Athlon MP 2800+ je AMD znižal cene veliki večini svojih procesorjev. Predvsem pa bo znižanje vplivalo na procesorje z Barton jedrom. Za primer naj povem, da se je Athlonu XP 3000+ znižala cena za kar 45 odstotkov. Oglejte si tabelo znižanj.

2 komentarja

Overclock rekordi

Slo-Tech - Ali ni to čudno? Smo navijalska stran, pa zadnje čase nismo obravnavali niti enega overclocka. Da bom popravil odstotek "overclockerskih povezav", vas bom napotil na to stran, kjer na vsake toliko časa objavijo nove overclockerske rekorde. Če sem pred kakim mesecem dni malo zavijal z očmi, ko sem pisal novico o navitju 1 GHz Athlona na 1700 MHz, potem me je ob pisanju tele novice skoraj kap, saj so nekateri ljudje svoje Ahlon procesorje doterali do neverjetnih 2.2 GHz. Seveda pa je vprašanje, kakšna je bila stabilnost teh procesorjev. Thanx, Uroš.

1 komentar

ASUS-ova cenena plošča

Dan's DATA - Ker se je moja ARNES povezava danes odločila za stavko in nikakor noče prikazati želenih strani, se boste morali zadovoljiti bolj z drugorazrednimi novicami. Med take spada tudi članek o ASUS-ovemu integriranemu čudu, ki se imenuje A7VL-VM in niti slučajno ni namenjen overclockerjem. Zanimivo, ASUS je sicer podjetje, ki dela plošče za navijalce, vendar izgleda, da ga je pritegnil tudi OEM trg. A7VL-VM je MicroATX formata, kar pomeni, da na njej ne boste samo 3 PCI reže, AGP režo pa boste iskali zaman. Slednjo zadovoljivo nadomesti integrirana grafika v Viinem KL133 naboru, ki temelji na Savage4 jedru in je namenjeno bolj 2D grafiki, kot pa pospeševanju najnovejših iger. Temu priča tudi precej boren rezultat v 3D Mark 2000, ki je pokazal na 1 GHz Athlonu (!) samo 800 (!!!) točk. Vendar poleg revne grafike ne smemo pozabiti tudi na to, da plošča podpira samo 100 MHz vodilo (ki ga lahko navijemo na 110 MHz), kar pomeni, da bodo AMD-jevi procesorji, ki delujejo na 133 MHz vodilu...

1 komentar

AMD znižuje cene

The Register - Tako, kot sem predvideval v prejšnji novici, tudi AMD ne bo počival. Njihovo najmočnejše orožje so še vedno njihove cene (in tehnične strani, ki širijo dober sloves njihovih procesorjev ) in tako nameravajo še naprej agresivno zniževati cene svojih procesorjev. 1.3 in 1.33GHz Athlona, ki sta že na voljo na Japonskem, bost tako do sredine maja dosegla ceno 1.2GHz modela, čemur bo Intel zelo težko konkuriral. Verjamem, da ima AMD še marsikaterega asa v svojem rokavu in kar dvomim, da bo Intelu uspelo tisto, kar namerava (glej prejšnjo novico). Celotno zgodbo najdete tukaj.

1 komentar

Sestavljanje sistema z AMDjevimi procesorji za telebane

Jaz - Sestaviti celoten računalnik od ogrodja do delujoče mašine ni lahek postopek in marsikdo se že ob sami pomisli na vse kable in komponente ustraši dela. Toda po pravici vam povem, da se le malo stvari lahko meri z užitkom, ko vas bo napornem sestavljanju in preverjanju pozdravi zagonski zaslon računalnika... Vsem pogumnim začetnikom je namenjen članek na Computer Peripherals, ki govori ravno o sestavljanju lastnega računala. Avtor se je v članku omejil na AMDjeve procesorje, kar je dobro glede na to, da vas večina trenutno tako ali tako kupuje Durone. Thnx, Miha.

0 komentarjev

AMD spet znižuje cene

Heise - Čeprav so AMDjevi procesorji v primerjavi z Intelovimi prav nesramno poceni, se AMD po nekaterih informacijah spet pripravlja na veliko znižanje. Razlog naj bi bil izzid Pentium4 procesorja, saj AMD trenutno nima ustreznega odgovora v obliki zelo hitrih (po MHzjih... pri dejanski hitrosti je AMD tako ali tako že v prednosti!) Athlonov in DDR matičnih plošč. Tako naj bi precej znižali cene nekaterim procesorjem, 1GHz Athlon, ki se sedaj prodaja za okoli 350$, naj bi po znižanju stal 182$, kar je v bistvu že popolnoma absurdno. Ali je to res ali ne, bomo še videli, vir tega podatka pa je nemška stran Heise.

3 komentarji