»

USB Type-C prinaša več kot le obrnljivost

Različne izvedenke priključkov Type-C

vir: AnandTech
AnandTech - Glavna novost novega priključka USB, Type-C, je nedvomno njegova obrnljivost. Vsaj ta je pred časom, ko je bil priključek predstavljen, požela največ zanimanja, poleg višjih hitrosti prenosa podatkov, do 10 Gbps. A standard USB 3.1, ki prihaja v tandemu z novim priključkom, prinaša še bistveno več. Na forumu organizacije, ki skrbi za standard USB (ukvarjajo se s snovanjem priključka in z vgradnjo v naprave), smo tako lahko videli prve primerke novih kablov ter različnih izvedb priključkov, ki bodo prispajkane na naprave. Na voljo bo t.i. mid-mount priključek, ki se bo montiral v izrez tiskanine (s tem bo sila pri vstavljanju delovala bolj v smeri tiskanine, kar verjetno nekoliko pomaga pri vzdržljivosti povezav s tiskanino) ter običajen priključek z montažo na...

26 komentarjev

Nov obrnljiv USB-priključek dokončan

Slo-Tech - V USB Promoter Group so dorekli standard za nov USB-priključek, ki bo odpravil eno največjih pomanjkljivosti današnjih priključkov. Novi priključek tipa C bo obrnljiv.

Med fiziki pač krožijo šale, da USB priključki obstajajo v kvantni superpoziciji stanj in jih je treba za uspešno vstavitev zavrteti dvakrat oziroma poskusiti trikrat, čeprav imajo le dve možni orientaciji. Tako hudo sicer ni, a dejstvo je, da je današnji dizajn nepraktičen, še zlasti če je treba USB-ključe tlačiti v reže na zadnjih stranicah televizorjev in na druga težko dostopne mesta....

81 komentarjev

Prihaja obrnljiv USB

Primerjava novega standarda Type-C z obstoječima Type-A in micro Type-B

vir: Ars Technica
Ars Technica - USB-IF, organizacija, ki skrbi za standard USB, že dlje namerava pripraviti obrnljiv priključek za svoj standard. Zdaj so pokazali prve slike priključka Type-C, ki bo z eno potezo nadomestil vse dosedanje priključke, običajna Type-A in Type-B, mini Type-A in Type-B ter micro Type-A in Type-B. Mini Type-A poznamo s starejših mobilnih telefonov in fotoaparatov, medtem ko je micro Type-A trenutno v uporabi na mobilnikih kot standardni polnilno-podatkovni priključek. V nekaterih primerih ga nadomešča Micro Type-B, ki doda razširitev za standard USB 3.0, vsaj ko potrebujemo višje hitrosti prenosov (uporablja ga nekaj Samsungovih mobilnikov ter predvsem prenosni trdi diski).

Z uvedbo priključka Type-C se bo vse skupaj poenostavilo, saj bo enak, majhen priključek v...

65 komentarjev

Dlančniki se poslavljajo. Prihajajo drugi.

OSNews - Tudi v letu 2004 se je nadaljevalo zmanjševanje trga dlančnikov. Analitična družba IDC poroča, da je bilo lani prodanih manj kot 10 milijonov izdelkov, kar je najslabši izkupiček v zadnjih petih (5) letih.

Obenem pa je danes T-Mobile predstavil MDA IV. Pohvali se lahko z obrnljivim zaslonom VGA, procesorjem Intel XScale, ki tiktaka s frekvenco 520 MHz, dvema (2) kamerama, poleg GSM, GPRS, Bluetooth in Wi-Fi pa podpira tudi omrežja 3G na osnovi WCDMA. Programska oprema male zverine je seveda Windows Mobile in vse kaže, da se odpira novo tržišče prenosnih naprav, kjer ima Microsoft naravnost fantastičen izhodiščni položaj.

Se je danes zgodila prelomnica v zgodovini PDA in mobilnikov?

12 komentarjev