»

DevOpsDays v Ljubljani

DevOpsDays

vir: devopsdays.org
devopsdays.org - Slovenija ni najbolj znana po globokih tehnoloških konferencah. A število tehnoloških podjetij se povečuje in skupaj z njimi tudi količina dogodkov za inžinirje.

3. in 4. aprila v Ljubljano prihaja druga izvedba DevOpsDays. Tema konference je rušenje mej med razvijalci in tistimi, ki morajo skrbeti, da razvijalski zvarki nemoteno tečejo na strežnikih in smo jih včasih klicali sistemski operaterji - sysops. Od tod tudi ime koncepta DevOps. Program vsebuje dobro bero tujih in domačih strokovnjakov iz podjetij kot so Prezi, StackStorm, Red Hat in drugih. Govorilo se bo o konkretnih tehnologijah kot so Docker, NixOS, Kubernetes, Jube in še čem bolj eksotičnem pa o dobrih in slabih praksah kot so neprestana integracija in testno voden razvoj. Manjkale ne bodo niti praktične teme kot je intervjujanje potencialnih sodelavcev, niti filozofske kot je vprašanje o tem ali strojna oprema v oblaku sploh obstaja, če je ne moremo brcniti.
...

7 komentarjev

Konferenca DevopsDays za administratorje in razvijalce

DevopsDays

Slo-Tech - Prvi DevopsDays v Sloveniji oziroma regiji bo potekal v Ljubljani 4. in 5. aprila 2014.

Beseda Devops je okrajšava za "Developer Operations" ter pomeni procese, orodja in ljudi, ki nudijo podporo (programskemu) razvoju. Pod devops spadajo sistemi za nadzor nad verzijami kode, avtomatsko testiranje, neprestana integracija, neprestano nameščanje sistemov, monitoring, samodejno skaliranje in podobno.

Objavljen program vsebuje trenutno aktualne teme, ki jih bodo predstavili predavatelji iz ZDA, Argentine, Izraela, Latvije, Madžarske in Slovenije. Govorilo se bo o rešitvah kot so git, Groovy, Graphite, Jenkins, Puppy in razpravljalo o devops izzivih v različnih operacijskih sistemih in okoljih. V popoldanskem času se bo konferenca nadaljevalja po principu openspace, kjer bo imela publika možnost aktivnega sodelovanja ter klepeta s predavatelji.

Dogodek je organiziran prostovoljno. A ker je stroške treba pokriti, prijava ni...

13 komentarjev

Webcamp Spring 2014 Ljubljana ponovno med vami!

WebCamp.si - Ponovno se bodo odprla vrata za vse ljubitelje računalništva, spletnega dizajna ter mobilnih aplikacij - Webcamp spring 2014 Ljubljana, In sicer v soboto 26.aprila 2014 v sodelovanju z OCWC Global 2014 na Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI) na Tržaški cesti 25 v Ljubljani s pričetkom registracije ob 8:30 ter uvodnim nagovorom ob 9:15. Predavanja sledijo od 9:30 naprej. Ne skrbite, vmes boste deležni prigrizkov, kosila ter tudi hidracije. Konec dogodka se načrtuje okoli 16:00 z druženjem ob pijači.

Če ste že pozabili, kaj točno predstavlja Webcamp, vam osvežim spomin: WebCampLjubljana je konferenca, na kateri se udeležence tudi spodbuja, da se predstavijo s kakšno zanimivo temo ali pa povedo svoje mnenje, vprašajo itd. Več za osvežitev spomina in ogled video posnetkov prejšnih dogodkov Webcampa - http://video.webcamp.si/

Letošnja tema so spletne tehnologije v...

6 komentarjev

Delavnica PHP Symfony2

Symfony2 delavnica

Slo-Tech - Symfony2 je v zelo kratkem času postal eno izmed najbolj priljubljenih PHP ogrodij. Razvijalci ga uporabljajo za gradnjo spletnih aplikacij vseh velikosti, prav tako pa se zaradi njegove modularnosti po njem zgledujejo marsikateri konkurenti. Tudi Slovenija ni izjema in uporaba Symfonyja2 pri nas strmo narašča.

V D·Labs smo se zato odločili, da v Slovenijo povabimo dva svetovno priznana predavatelja in Symfony2 strokovnjaka, člana KnpLabs, ter z njima priredimo 3-dnevno praktično delavnico, ki se bo dogajala med 3. in 5. aprilom v Ljubljani. Iz Niša nas bo obiskal Saša Stamenković, ter iz Nantesa David Jegat, ki nam bosta v treh dneh predstavila kar nekaj primerov osnovne in napredne uporabe ogrodja.

V večji meri se bodo delavnice udeležili D·Labsovci, vendar pa smo za Symfony skupnost prihranili nekaj mest, ki jih bomo za simbolično ceno 100€...

1 komentar

Nova anketa: Barcamp

Slo-Tech - Po tem, ko smo vas nazadnje spraševali o vaši zainteresiranosti za zaposlitvene oglase in se je vaše pozitivno mnenje že vzelo na znanje, vas tokrat sprašujemo, če bi se udeležili ali celo sodelovali pri dogodku, kot je Barcamp.

Na Slo-Techu bi želel videti zaposlitvene oglase?
da58%
(551)
ne22%
(208)
morda20%
(195)
Skupaj glasov: 954


Barcamp je NE-konferenca, katerega namen je, da namesto stroge korporativne narave mednarodnih konferenc spodbuja sodelovanje vseh udeležencev. Takšna narava konference ima zelo zanimive posledice.

Če vam lahko običajni organizatorji zagotovijo vsaj nekaj visoko kvalitetnih predavateljev (in temu primerno visoke cene, ki se lahko gibljejo v rangu tri do pet tisoč evrov), vam pri Barcampu nihče ne zagotavlja, da boste poslušali svetovno priznane predavatelje. Tako boste sicer na običajnem Barcamp dogodku spoznali ljudi iz svoje skupnosti, a kaj verjetno je, da boste na bolje obiskanih Barcamp dogodkih v Londonu, San Franciscu ali New Yorku srečali zelo...

0 komentarjev

Microsoftov Študent je car

Kodirnica - Vabljeni ste na prvi letošnji Študent je Car dogodek. Na njem bodo že uveljavljeni predavatelji predstavili najnovejše tehnologije, kot so WPF/E, platforma za izdelavo bogate uporabniške izkušnje v kateremkoli spletnem brskalniku in operacijskem sistemu, ter predstavitev prihajajočega Visual Studia s kodnim imenom “Orcas”. Poleg tega boste lahko slišali kakšne varnostne izboljšave v resnici prinaša Windows Vista in kako razvijamo majhne, vgradne naprave s pomočjo tehnologij Windows Embedded.

Dogodek bo potekal v Mariboru, dne 5. aprila, v predavalnici Borut Pečenko na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in v Ljubljani, 12. aprila, na Fakulteti za računalništvo in informatiko oziroma na Fakulteti za elektrotehniko, v predavalnici P1.
Prijavite se lahko preko portala Kodirnica.net, kjer lahko najdete tudi več informacij o dogodku. Prijava ni obvezna, je pa zaželjena (za prijavo morate biti registrirani na Kodirnici).

11 komentarjev