»

DCC zloraba za mIRC 6.x

več strani - Danes je na ircNET-u prišlo do velikega števila odhodov (quit) na vseh kanalih. Zakaj?
Kot lahko preberete tukaj in tukaj so odkrili novi exploit (izraba - dobesedni prevod) za priljubljen program mIRC. Zlorablja DCC, ki se uporablja za prenos datotek ali pa za klican pogovor. Prizadeti so le tisti, ki uporabljajo mIRC 6.x; na mIRC 5.91 in starejše verzije pa zadeva nima vpliva.
Najbolje bo, da avtomatsko ignorirate vse DCC zahteve, to pa naredite tako, da v vnosno polje vpišete /ignore -wd *.

Popravek za mIRC 6.x bo kmalu na voljo, do takrat pa upoštevajte zgornji nasvet, saj boste le tako preprečili, da se stvar ne bo širila še naprej. Na novico nas je opozoril .

Dodatek: 15. oktober - mIRC je bil že včeraj popravljen Mirc 6.12 Exploit Fix. Obvestil nas je Samson.

39 komentarjev

Lara Croft: The Movirus

Vnunet - Človeški naivnosti ni videti konca. Medtem, ko mi mnogoteri še vedno poskušajo poslati 'LifeStages', pa je luč irc-a dosegla tudi Lara, tokrat v malce bolj zoprni obliki - virusa. Razširja se kot večina ostalih - torej spremeni sistemsko datoteko mIRC-a, zaradi česar se avtomatično razpošilja ostalim uporabnikom irca, za razliko od drugih pa se virus 'zabubi' v datoteke okenskih tem (Desktop Theme). Jok.

3 komentarji

Linux za PlayStation

ZDNet - Linuxmaniji kar ni videti konca. Medtem ko Linux počasi prehaja na ročne in žepne računalnike, je na svet "privekal" Runix - Linux za PlayStation. Seveda to ni bila nikakršna zafrkancija, saj je vse skupaj strogo nadzoroval Sony. Runix bazira na najnovejšem 2.4. Linux jedru in naj bi v prihodnje deloval v okviru GNU public licence. Vendar zakaj bi potrebovali Linux za PlayStation. Razlog je samo eden: avtorji bi radi PlayStation 1 in 2 preoblikovali v poceni (desktop) računalnik. Sliši se noro, vendar bo čas pokazal, kaj se bo izcinilo iz tega. Trenutna verzija Runixa je zaenkrat šele alpha. Beta je napovedana za julij, prvo stabilno verzijo pa naj bi po besedah avtorjev ugledali oktobra. Da pa bodo navdušenci imeli kaj početi, so avtorji kljub nedodelanosti dali na volji Runix kernel. Snamete si ga lahko iz Runixove strani. Aja, novico najdete tukaj.

4 komentarji