»

Ranljivost v Chromu omogoča prisluškovanje uporabniku prek mikrofona

Slo-Tech - Raziskovalec iz Tel Aviva je javno razkril ranljivost v Chromu, ki omogoča dobesedno prisluškovanje uporabniku. Zlonamerna spletna stran lahko uporabnika pretenta v odobritev uporabe vgrajenega mikrofona v računalniku, ki ga potem posluša, vse dokler uporabnik ne zapre brskalnika, četudi je stran vmes zapustil. Google napake v štirih mesecih, odkar ve zanjo, še ni odpravil.

Prepoznavanje govora je uporabna funkcija, ki jo Google ponuja celo na svoji glavni strani kot glasovno iskanje. Če ima računalnik delujoč mikrofon in zadnjo verzijo Chroma, lahko Chrome govorjeno besedilo posreduje na Googlove strežnike, ki so izjemno zmogljivi in so hkrati prežvečili že ogromno govorjenega besedila, zato se običajno dobro znajdejo z vsakim...

35 komentarjev

Letošnji Pwn2Own z višjimi nagradami in povratkom Googla

Lanski zmagovalci so bili iz francoskega VUPEN-a

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Vsakoletno tekmovanje hekerjev Pwn2Own, kjer se v Vancouvru zberejo najboljši iskalci ranljivosti ter napadajo priljubljene brskalnike in operacijske sisteme, bo letos nagradni sklad dvignilo za petkrat, so sporočili prireditelji. Pwn2Own bo letos potekal od 6. do 8. marca na konferenci CanSecWest v Vancouvru pod pokroviteljstvom HP TippingPointa. Nagradni sklad se je dvignil na 560.000 dolarjev.

Glavna nagrada v višini 100.000 gre tistemu, ki bo prvi kompromitiral Chrome na Windows 7 ali Internet Explorer 10 na Windows 8. Uspešen napad na IE9 bo vreden 75.000 dolarjev, Flash in Adobe Reader vsak po 70.000 dolarjev, Safari 65.000 dolarjev, Firefox 60.000 dolarjev in Java 20.000...

10 komentarjev

Kdo so VUPEN in kako s preprodajo ranljivosti služijo milijone

VUPEN-ova ekipa v Vancouvru letos. Bekrer stoji v sredini.

Forbes - Letos je v Vancouvru na tekmovanju Pwn2Own zelo hitro padel Googlov brskalnik Chrome, ki je bil lani edini nedotaknjen. Razbila ga je francoska skupina hekerjev oziroma raziskovalcev iz podjetja VUPEN, ki ima z Googlom in ostalimi proizvajalci programske opreme precej zapleten odnos. Ko so na primer lani maja objavili napad na Chrome, ki je omogočil poganjanje poljubne izvršljive kode, Googlu ali kam drugam na splet niso posredovali podrobnosti o napadu. Google je tedaj odvrnil, da gre za luknjo v vtičniku za Flashu in da to v resnici "ni njihov problem", na kar je VUPEN odgovoril, da pa je vseeno problem za uporabnike, saj je Flash luknja delovala na privzeti različici Chroma z že vključenim Flashem.

VUPEN je resda francosko varnostno podjetje,...

40 komentarjev

Izšel Chrome 15

Google - Google vztraja pri kratkem, približno šesttedenskem ciklu razvoja novih verzij svojega brskalnika, tako da so dober mesec po izidu štirinajstice pripravili že Chrome 15 (natančneje Chrome 15.0.874.102).

V novi verziji najprej opazimo prečiščeno stran z zavihki in poenostavljen dizajn Chrome Web Store, ki ima tudi nekaj novih vnosov. V praznih zavihkih se prikaže mreža z ikonami in povezavami do največkrat obiskanih strani ali najpogosteje uporabljenih aplikacij. To novost (zgolj s povezavami do strani) je z imenom Speed Dial prva uvedla Opera, potem pa jo je posvojil še Chrome. V novi verziji je ustroj ostal enak, so pa izpilili...

55 komentarjev

Odkrita nova ranljivost v Chromu

Slashdot - Raziskovalci iz francoskega VUPEN-a so objavili, da so odkrili resno ranljivost v Googlovem brskalniku Chrome, ki omogoča zaobiti vse varnostne mehanizme (ASLR, DEP in Chromov peskovnik) ter tiho (to pomeni, da se brskalnik ne sesuje po izvršitvi) izrabiti neobjavljeno (0-day) ranljivost za izvedbo zlobne kode. Ranljivost učinkuje na vseh operacijskih sistemih Windows, ne glede na verzijo ali bitnost. Podrobnosti, razumljivo, javno niso razkrili.

Ranljivost obstoji tudi v najnovejši verziji brskalnika Chrome 11.0.696.65 na Windows 7 SP1. Njeno delovanje so prikazali v spodaj priloženem videoposnetku. Vidimo, da se po obisku posebej prilagojene spletne strani z oddaljene lokacije na računalnik prenese zunanja koda (konkretno Računalo)...

37 komentarjev

Na letošnjem Pwn2Ownu rekordna nagrada za uspešen napad na Chrome

ComputerWorld - Vsakoletni hekerski dogodek, kjer hekerji in raziskovalci demonstrirajo svoje poznavanje brskalnikov in mobilnih telefonov ter varnostnih lukenj v njih, se bo letos v Vancouvru začel 9. marca. Za nekoliko več vznemirjenja kot ponavadi je poskrbel Google, ki je razpisal doslej najvišjo nagrado 20.000 dolarjev za kogarkoli, ki bi našel in uspešno zlorabil kakšno ranljivost v njihovem brskalniku Chrome.

Na letošnjem Pwn2Ownu bosta okolje 64-bitna operacijska sistema Windows 7 in Mac OS X, na katerih bodo tekli Internet Explorer, Firefox, Safari in Chrome. Prvi, ki bodo zlomili prve tri brskalnike, bodo prejeli 15.000 dolarjev, kar je 50 odstotkov več kot lani, medtem ko so za Chrome nekoliko drugačna pravila.

Ker Chrome...

5 komentarjev