»

LG Gram je najlažji 17-palčni prenosnik

LG - LG je še pred CES-om, ki se začenja drugi teden v letu, predstavil nova ultralahka prenosnika. LG Gram 2-in-1 je večnamenski prenosnik, ki ima 360-stopinski tečaj za monitor in se lahko uporablja kot običajni prenosnik ali kot tablica. LG Gram 17 pa bo najlažji 17-palčni prenosnik, saj bo tehtal vsega 1340 gramov (to je toliko, kot tehta 13-palčni MacBook Pro), medtem ko imajo običajni 17-palčniki poltretji kilogram.

Toda LG Gram 17 zaradi majhnosti ne skopari s komponentami. Poleg 17-palčnega zaslona z razmerjem 16:10 in ločljivostjo 2560 x 1500 in procesor Intel Core osme generacije (Intel Core i7-8565U), do 16 GB pomnilnika DDR4 in 512 GB velik SSD. Baterija zagotavlja do 19,5 ure avtonomije ob normalni uporabi. Stal bo 1700 dolarjev v osnovni konfiguraciji.
...

17 komentarjev

Samsungova (ne)prenosna 18-palčna tablica

engadget - Meje med prenosnimi računalniki in tablicami se počasi brišejo, saj prvi postajajo čedalje manjši, slednje pa čedalje večje. Microsoft je s Surface Bookom pokazal, da pravzaprav ni razloga, da ena naprava ne bi mogla opravljati obeh funkcij. Samsung pa kaže, da je mogoče izdelati ogromno tablico, ki je večja od številnih prenosnih računalnikov, a je še vedno zelo očitno zgolj tablica. Samsung Galaxy View, ki so ga kazali že na berlinskem sejmu IFA minuli mesec, uradno pa izdali sedaj, ima zaslon z 18,4 palca dolgo diagonalo.

Ena izmed bolj nenavadnih naprav iz Samsunga je namenjena predvajanju večpredstavnostnih vsebin, ne pa ravno pogostemu prenašanju naokoli. Zaslon ima ločljivost 1920 x 1080 in...

21 komentarjev

Izšla nova Galaxy Taba S2

TechRadar UK - Dobro leto dni po predstavitvi tablic Galaxy Tab S je Samsung predstavil njuni naslednici s predvidljivim imenom: Galaxy Tab S2. Novi tablici sta nekoliko zmogljivejši in, to opazimo že na prvi pogled, nekoliko manjši. Večji model ima zaslon z diagonalo dolžine 9,7 palca, manjša pa meri natanko 8,0 palcev. Večja tablica meri 237 x 169 x 5,6 milmetra in tehta 389 gramov, manjša pa 199 x 135 x 5,6 mm in tehta 265 gramov. Če pogledamo tablico od daleč, je podobnost z iPadom Air 2 velika (glej sliko).

Zaslona AMOLED na obeh imata ločljivost 2048 x 1536 točk (preračunano to pomeni 320 ppi za manjšo in...

20 komentarjev

Učenec Xiaomi prehitel učitelja z novimi tablicami

Android Central - O kitajskem izdelovalcu pametnih telefonov in drugih mobilnih naprav Xiaomi smo pred poldrugim letom pisali kot o posnemovalcu Appla. Xiaomi morda res posnema videz, a njegova strojna oprema že zdavnaj ni več drugorazredna. Danes so predstavili nova tablična računalnika Mi Note in Mi Note Pro, pri čemer ima slednji ene najboljših specifikacij na tržišču ta hip.

Mi Note, ki se po imenu zgleduje kar po Samsungovem Galaxyju, je tipična tablica s 5,7-palčnim zaslonom z ločljivostjo 1080p, procesorjem Snapdragon 801 2,5 GHz, 3 GB pomnilnika, kamero s 13 milijoni točk in optično stabilizacijo...

36 komentarjev

Samsungove novosti: Galaxy Note 4, Note Edge, Gear S, Gear VR

Slo-Tech - Tudi Samsung je na predvečer berlinskega sejma IFA pokazal nekaj novosti, ki jih lahko pričakujemo letošnjo jesen. Na prvem mestu je gotovo nova tablica Galaxy Note 4, ki se od predhodnika Galaxy Note 3 na prvi pogled ne razlikuje. Pa tudi na drugi pogled razlik ni kaj dosti drugače.

Zaslon je enako velik (5,7 palcev diagonale) in oblikovanje je enako, le aluminij je po novem na robovih namesto plastike. Zadnja stranica ostaja plastična. Zaslon vseeno zmore nekaj več, saj podpira ločljivost 2560 x 1440 (prej 1920 x 1080), a to je dvorezen meč, saj skrajšuje avtonomijo. Baterija namreč ni praktično nič zmogljivejša (3220 namesto 3200 mAh), le funkcijo hitrega polnjenja ima, s katero se do polovice napolni v pol ure. V notranjosti najdemo Snapdragon 805 z 2,7 GHz,...

71 komentarjev

Samsung predstavil izboljšan Galaxy S5

Slo-Tech - Samsung nadaljuje tradicijo izdaje več verzij svojih telefonov, tako da je tudi Galaxy S5 ta teden dobil svojo močnejšo verzijo, ki pa bo sprva na voljo le v Južni Koreji. Sodeč po njegovem imenu Galaxy S5 LTE-A bi pomislili, da je edina razlika v podpori novemu standardu hitrega prenosa podatkov po mobilnih omrežjih, a bi se zmotili.

Glavna in najočitnejša razlika je seveda nov zaslon QHD z ločljivostjo 2560 x 1440, kar ga postavlja ob bok konkurenčnemu LG G3. Ker so te točke razporejene po zaslonu z diagonalo 5,1 palca, predstavlja to gostoto točk 577...

102 komentarja

Samsung predstavil novi tanki tablici Galaxy Tab S

Slo-Tech - Samsung je v New Yorku predstavil svoj nov tablični računalnik, ki so ga poimenovali Galaxy Tab S in ga odlikuje tankost. Pravzaprav gre za dva modela, ki se razlikujeta v dolžini diagonale zaslona Super AMOLED - 8,4 in 10,5 palca, sicer pa sta pod pokrovom enaka. Zaslon zmore prikazati ločljivost 2560 x 1600, z razmerjem kontrasta 100.000:1 in 94-odstotno reprodukcijo naravne barvne palete, kakorkoli Samsung že to meri. Adaptive Display pa skrbi za avtomatično prilagajanje svetlosti, kontrast in barvnih odtenkov glede na okolje, v katerem se tablica nahaja.

Pod pokrovom najdemo osemjedrni Exynos 5420 z grafiko Mali-T628, 3 GB pomnilnika, 16 ali 32 GB prostora, razširljivega do 128 GB prek...

15 komentarjev

Samsung izdal Galaxy Tab 3 Lite

Slo-Tech - Samsung je včeraj predstavil težko pričakovani Galaxy Tab 3 Lite, o katerem smo slišali že mnogo špekulacij. Manjša verzija Galaxy Taba 3 je sedaj tu.

Poglejmo najprej v njeno notranjost. Poganja ga dvojedrni procesor s frekvenco 1,2 GHz (Marvell PXA986), ima 1 GB pomnilnika in 7-palčno diagonalo na zaslonu, ki zmore prikazati 1024 x 600 točk. Osem gigabajtov prostora lahko razširimo s kartico microSD, za sodelovanje vseh komponent pa skrbi Android 4.2 Jelly Bean. Povezljivost je brezhibna: 3G (HSPA+), Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 in USB 2.0, GPS in GLONASS.

Do sem ni še nič drugače kakor pri Galaxy Tabu 3. Sedaj pa spremembe. Kamera ima zgolj dva milijona točk, medtem ko druge kamere sploh ni. Baterija je s 4000 mAh oslabljena na 3600 mAh, kar naj bi...

10 komentarjev

CES 2014: štiri nove tablice iz Samsunga

Slo-Tech - Samsung je lasvegaškem CES-u predstavil nove tablice, ki dosegajo velikosti zaslona, primerljive s starejšimi prenosniki. Iz družine Galaxy Tab Pro so tu trije novinci, ki merijo po diagonali 8,4, 10,1 in 12,2 palca. V vseh primerkih je zaslon zmožen prikazati sliko z ločljivostjo 2560 x 1600. Na največjem zaslonu to znese 247 točk na kvadratni palec, kar je povsem dovolj za delo, na manjših pa je številka še višja (298 ppi na 10,1-palčnem in 359 ppi na 8,4-palčnem).

Videz vseh treh je zelo podoben in že klasičen za Samsung, kakršnega smo vajeni že pri Notu 3 ali Galaxy Tabu 10.1. Samsung pravi, da so namenjeni zapolnitvi vrzeli med domačo in poslovno uporabo. Vsaj za največjega, ki tehta dobrih 700 gramov, lahko...

16 komentarjev

Samsung predstavil tablico za Windows 8 in Android

Slo-Tech - Samsung je prestavil svoj prvi tablični računalnik, ki združuje dva svetova. Ativ Q poganja tako Windows 8 kakor tudi Android. To je že v začetku meseca storil Asus, sedaj pa se je izziva lotil še Samsung, ki je tradicionalno največji podpornik androidnega tabora.

Ativ Q ima zaslona, ki po diagonali meri 13,3 palca in se ponaša z ločljivostjo 3200 x 1800 zaslonskih pik. Pod zaslonom se skriva tipkovnica, ki jo lahko razkrijete s premikom zaslona. Tako lahko tablico uporabljate tudi kot prenosni računalnik ali za kazanje podatkov občinstvu, če zaslon obrnete nazaj. Poganja ga procesor Intel Core i5 (Haswell), ima 128 GB SSD-ja in možnost razširitve s kartico microSD. Ativ Q je debel 13,9 milimetra.

Poleg tega je Samsung predstavil še...

23 komentarjev

Samsung Galaxy Note 10.1 še ta mesec

The Verge - Kdor je dvomil o skorajšnjem izidu novega Samsunga Galaxy Note 10.1, ga bo precej prepričala pobegla reklama in specifikacije nove tablice. Novinec bo na voljo še ta mesec, že danes pa je znano, kaj nam bo prinesel.

Poganjal ga bo četverojedrni ARM-jev procesor Exynos z 1,4 GHz, ki mu bosta družbo delala 2 GB pomnilnika. Vse skupaj bo upravljal Android 4.0. Ali bo 10,1-palčni zaslon tipa Retina, še ni znano, najverjetneje pa ne bo. Ko so ga prvikrat predstavili februarja na MWC-ju v Barceloni, so govorili o dvojedrniku in gigabajtu pomnilnika, a se je očitno tablica vmes poredila. Podpiral bo Wi-Fi...

59 komentarjev

Ušla Dellova 10-palčna tablica, nared bržkone novembra

vir: Neowin
Neowin - Dasi je Dellov tablični računalnik, ki bo poganjal Microsoftov prihajajoči operacijski sistem Windows 8, šele na poti, so na internet ušle njegove specifikacije. Do njih so se prebili na Neowinu, kjer so nad napravo kar navdušeni.

Nova tablica z imenom Dell Latitude 10 bo imela 10,1-palčni zaslon, ki bo prikazoval 1366 x 768 točk in bo občutljiv na dotik (kapacitivna tehnika). Sicer bo celotna naprava merila 274 x 177 x 13 milimetrov, tehtala pa 740 gramov. Procesor bo dvojedrni Intelov Atom, grafika pa prav tako integrirana Intelova. Pomnilnika bo 2 GB, trdi disk pa bo meril do 128 GB in bo tipa SSD. Za povezljivost bo poskrbljeno prek WLAN-a, Bluetotoha in mobilnih omrežij. Kameri...

30 komentarjev

ASUS Eee Pad Transformer Prime

Prime z in brez tipkovnice.

vir: engadget
engadget - Asus je predstavil naslednika Eee Pad Transformerja - Android tablice z možnostjo priključitve tipkovnice, s čimer jo po potrebi spremenimo v netbook in in postorimo tisto, česar na zaslonu na dotik ne moremo tako elegantno. Tablici je ime Eee Pad Transformer Prime in bo v ZDA na voljo v drugi polovici meseca za $499 (32GB, Wi-fi) + $149 za dok/tipkovnico.

Zaslon je 10-palčni "Super IPS + LCD" z resolucijo 1280x800 pikslov, dobrim vidnim kotom in visoko svetilnostjo 600 cd/m², kar je že v rangu prenosnikov in za slabo polovico več kot praviloma vidimo na tabletih. Večino časa bo seveda tekel na manjši svetilnosti, za upravljanje profilov porabe energije in s tem prilagajanje svetilnosti, pa bo poskrbel poseben gradnik (widget) spodaj na desni.

...

59 komentarjev

Samsung predstavil nova Galaxy Taba

2 mm tanjši od predhodnika, le delček mm tanjši od iPad 2

vir: AnandTech
AnandTech - Poleg najave o uporabi enotnih polnilcev v ZDA je na konferenci CTIA prišlo še do predstavitve nekaterih novosti. Samsung je tako predstavil svoj par konkurentov na trgu tabličnih računalnikov Galaxy Tab, ki se bosta pridružila Motorolinemu Xoomu pri uporabi Androida v različici 3.0, bolje poznanega tudi pod imenom Honeycomb. Različici se bosta razlikovali predvsem v velikosti zaslona, saj se bo večja ponašala z 10,1-palčno diagonalo, medtem ko bo drugi Galaxy Tab za približno palec manjši z 8,9-palčno diagonalo, brez da bi to vplivalo na ločljivost 1280 x 800 pik. V primeru 10-palčnika gre pravzaprav za prenovljeno različico, ki prihaja kot odgovor na predstavitev iPad 2, saj sta oba novinca za delček milimetra tanjša od...

0 komentarjev