»

Čez glavo v blatu (nova sezona predavanj)

Slo-Tech - "Blatna" predavanja na Fakulteti za računalništvo in informatiko se vračajo v šesto sezono! Tokrat jo bo odprl Dejan Črnila iz podjetja Dewesoft. Predaval bo o optimizaciji kode na modernih procesorjih. Če želite vedeti kako se v industriji brodi po blatu in optimizira kodo za multithreading, multicore, SIMD in GPU, potem je pravi čas ponedeljek 30. oktober ob 18.00 in pravi kraj Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Predavanja "V blatu" imajo za cilj povezovati inženirje, raziskovalce in študente v širšo skupnost. Temeljijo na ideji, da za vsako dobro inovacijo in vsakim podjetjem stoji inženir(ka) ali inovator(ka). Tem se da glas in oder, da razširijo svoje znanje in zgodbe iz tehničnih (blatnih)...

3 komentarji

Konferenca odprtokodnih rešitev v Novem mestu - Open Way

Slo-Tech - V petek, 25. aprila bo v Novem mestu potekala enodnevna konferenca posvečena odprtokodnim rešitvam. Preko delavnic in predavanj se bo tako staro mestno jedro v Novem mestu prelevilo v center odprtokodnega znanja, idej in rešitev s področja IT-ja, tehnologije, kreativnosti, 3-D tiskalnikov in še mnogo več.

V dopoldanskem času se bosta tako na Fakulteti za informacijske študije odvijali dve brezplačni delavnici namenjeni vsem tehničnega znanja željnim, da pridobijo nova znanja s področja odprte kode in uporabe odprtokodnih programov. V popoldanskem času pa se bo v Galeriji Simulaker, v starem mestnem jedru Novega mesta, odvijala serija predavanj z zanimivimi govorci iz sveta odprte kode.

...

4 komentarji

Ta teden v Ljubljani: Apache Isis, DJ delavnica, Varnost internetne (VoIP) telefonije,, Funkcijsko programiranje v blatu

Varnost internetne (VoIP) telefonijev

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Danes 12.11 ob 18h (v Mediateki Knjižnice Otona Župančiča) vas vabimo, da si v Kiberpipi ogledate predavanje avtorja Kevin Meyer; Apache Isis (nekdaj znan kot Naked Objects for Java), dobro uveljavljeno ogrodje za hitri razvoj, protitipiranje in nameščanje javanskih aplikacij. Razvijalec mora zgolj zapisati poslovno logiko v par POJO-tov, nakar jo Isis dinamično ponudi klientom bodisi preko spletnega vmesnika bodisi preko RESTful API-ja. Brez skrbi, ne gre (še) za eno ogrodje za generiranje kode, ampak za preprost sistem, ki z introspekcijo pregleda vaše POJO-te jih obogati z nekaj hitrimi anotacijami.

Vsi kul inžinirji govorijo o funkcijskih jeziki, a nikoli niste imeli časa, da bi si jih pobližje ogledali? Naslednje predavanje Do pasu v blatu je priložnost za širjenje...

7 komentarjev

Omrežja, Stanford in Silicijeva dolina

Jure Leskovec

Slo-Tech - Vedno več slovencev je uspešnih v svetu. Eden izmed njih je tudi dr. Jure Leskovec, profesor računalništva na prestižni univerzi Stanford. Da bi se od njega kaj naučili smo ga povabili, da o svojih izkušnjah z analizo velikih omrežij, Stanfordom in Silicijevo dolino predava tudi doma.

V torek 18. decembra ob 18.00 bo predaval na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani v okviru...

28 komentarjev

Android hekaton, Glasba & internet, Interaktivno oblikovanje & Poetika vsakdanjih predmetov

Mario Briana o (takrat še) prihajajočem IE8

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 2.11. ob 19h bo v Kiberpipi Android hekaton, kjer bo Martin Sonc na voljo, da pomaga proti tegobam razvijanja aplikacij za Android. Vprašanja zaželena!

V sredo, 3.11. bo na Spletnih uricah Davorin Pavlica razložil, kako naj se glasbeniki lotijo glasbenega posla 2.0 v sožitju s spletom.

V četrtek, 4.11. ob 19h bosta August de los Reyes ter Ivica Mitrovič predavala o interaktivnem oblikovanju. August de los Reyes bo predaval o razvoju programskega vmesnika in njegovemu vplivu na industrijsko oblikovanje. Ivica Mitrovič pa se bo osredotočil na sodobno oblikovalsko prakso za informacijsko družbo.
Predavanji bosta v angleščini.

5 komentarjev

Dve zanimivi predavanji

Cyberpipe - Kiberpipa sicer še ni uradno odprta, zato pa se v njej že pripravlja nekaj zanimivih vsebin. V sredo in četrtek bosta potekali dve zelo zanimivi predavanji, ki bi utegnili zanimati tudi slo-techerje.
V sredo ob 20:00 bo predavanje Harv-a iz ASCII-ja. ASCII (Amsterdam Subversive Code for Information Interchange) je skupina, ki se ukvarja z mnogo kul stvarmi. Sestavljajo jo predvsem prekajeni hekerji (ne crackerji), obvladajo pa vse od Unixa do brezžičnega interneta in streaminga, izvajajo internetne akcije, reciklirajo star hardware in izobražujejo ljudi o pomembnostih šifriranja ter elektronske zasebnosti.
Drugo predavanje bo v četrtek ob 20:00, in sicer bolj tehnične narave. Predavala bo Vesna Manojlovic iz RIPE. RIPE je tista organizacija, ki v Evropi skrbi za dodeljevanje IP številk v Internetu, vzpodbuja bolj racionalno routanje in skrbi za RIPE database. Na predavanju bo moč izvedeti vse o pridobivanju IPv6 številk in še marsikaj o tem kako internet v resnici 'deluje'.
Obe...

0 komentarjev