»

Napovednik za GTA VI je tu

Slo-Tech - Dočakali smo prvi napovednik za prihajajoči naslov iz franšize Grand Theft Auto. Dan pred načrtovano predstavitvijo je na omrežje X ušel posnetek, zato se je moral založnik Rockstar hitro odzvati in ga še uradno priobčiti. V napovedniku za GTA VI se potrdijo številne špekulacije, o katerih smo poslušali minuli leti.

Predvsem vemo, da bo GTA VI nared leta 2025. Za zdaj so potrdili, da bo na voljo za platformi PS5 in Xbox Series X/S, nič pa se še ne ve o verziji za osebne računalnike. Prejšnji verziji sta za PC izšli nekaj mesecev po uradnem izidu za konzole. V napovedniku vidimo vse, kar je zaščitni znak franšize: hitre avtomobile, gotovino, orožje in ameriškega junaka v Vice Cityju, ki je zgrajen po zgledu Miamija. Protagonistka bo to pot Lucia, ki so jo izpustili iz zapora, pomagal pa ji bo še njen fant.

GTA V je izšel davnega leta 2013, zato je naslednik že težko pričakovan. GTA V je bila s 190 milijoni izvodov druga najbolje prodajana videoigra (za Minecraftom), zato so pričakovanja visoka. Temu primerni so tudi vložki, saj so za igro doslej porabili že več kot milijardo dolarjev, s čimer bo najdražja igra doslej. Videli bomo, ali bo tudi najuspešnejša.

57 komentarjev

Odpravil hrošča, ki sta zavirala GTA Online, in zaslužil 10.000 dolarjev

Prvi problem

Slo-Tech - Rockstarjeva igra Grand Theft Auto Online je znana po dolgih nalagalnih časih, ki brez težav presežejo 10 minut, kar jezi številne igralce. Težava se vleče že leta, a Rockstar doslej ni reagiral. Zato se je razhroščevanja igre lotil T0st, ki ni le ugotovil razloga, temveč je izdelal svoj popravek in odkritje sporočil Rockstarju. Ta je danes izdal uradni popravek, ki skrajša čas nalaganja za več kot polovico, hkrati pa odkritelju izplačal 10.000 dolarjev nagrade v okviru programa za prijavo odkritih lukenj (bug bounty).

Tovrstni programi običajno predvidevajo le nagrajevanje odkritih varnostnih ranljivosti, a je Rockstar v tem primeru naredil izjemo, kar priča o pomembnosti tega hrošča. Še več, Rockstar je pripravil lasten popravek, ki takisto skrajša nalaganje igre za vsaj polovico, nad čemer so igralci navdušeni. Rockstar je potrdil, da gre za isto nevšečnost, ki jo je odkril t0st.

Da je tako dolgo čakanje očitno hrošč, je t0st posumil ob analizi dogajanja. Ves ta čas je bil...

39 komentarjev

GTA V prvi dan zaslužil 800 milijonov dolarjev

Reuters - Dan pred izidom GTA 5 smo pisali o težavah s prenaglo distribucijo in o nič kaj skromnih načrtih založnikov, ki želijo z igro v letu dni zaslužiti vsaj milijardo dolarjev, kar je zelo konzervativna ocena. Spomnimo, da je razvoj igre stal 265 milijonov dolarjev.

Kot kaže, jim bo to uspelo še hitreje. Povsem pričakovano je prodaja GTA 5 podrla vse rekorde. V prvih 24 urah po začetku prodaje je igra v blagajne prinesla 800 milijonov dolarjev ali več kot trikrat več od stroškov celotnega razvoja. Preračunano to pomeni, da so prodali 13-14 milijonov izvodov igre v enem dnevu. To je hkrati tudi številka, ki jo je predhodna verzija iste franšize komajda dosegla v celotnem življenju. Ob tem povejmo, da so od tega približno sedem milijonov kopij naročili v predprodaji. Milijardo dolarjev pa bodo dosegli verjetno še v tem tednu,...

30 komentarjev

Jutri izide GTA 5, nekateri ga že imajo

Slo-Tech - Če ste mogoče pozabili, jutri izide GTA 5, ena izmed najteže pričakovanih iger tega leta. A kot se mnogokrat zgodi pri velikih naslovih, je tudi to pot igra že ušla na internet. Krivcev je več, med njimi je tudi Amazon.

Rockstar je uradni začetek prodaje napovedal za 17. september in nekatere trgovine po svetu se bodo odprle že ob polnoči, da bodo lahko najnestrpnejši igralci dobili GTA 5 karseda hitro. Amazon pa je šel še korak dlje in je igro razposlal že ta konec tedna. Kdor jo je namreč prednaročil med prvimi, jo je prejel že v soboto. Rockstar seveda ni najbolj navdušen, Amazon pa se je zavil v molk, tako da nihče ne ve, zakaj se je to zgodilo. Prav tako BBC poroča, da nekatere trgovine prodajajo kopije pred izidom za 75 funtov, kar je dvakrat več od...

54 komentarjev

Prihaja GTA 5

Slo-Tech - Nova igra v priljubljeni franšizi Grand Theft Auto prihaja 17. septembra, včeraj pa je luč sveta ugledal predstavitveni videoposnetek. GTA 5 se dogaja v letu 2013 v svetu, ki bo največji doslej, in sicer večji kakor GTA San Andreas in GTA IV skupaj. Vseboval bo različne enote, in sicer mesta s predmestji, divjino, gore, oceane (možno bo raziskovati tudi dno oceana) itn. Pomembna razlika od prejšnjih verzij bo tudi število glavnih likov, saj bodo tokrat kar trije, igrati pa bo treba vse (v nekaterih misijah hkrati oziroma izmenično). Stranske zaposlitve bodo mnogotere: lov, kolesarjenje, joga, smučanje na vodi, iskanje zločincev, borzno trgovanje itn.

Rockstar je poslušal igralce in v nekaterih vidikih je to pomenilo odmik od realnosti....

342 komentarjev

PlayStation 4 se prodaja bolje od Xbox One

Bo PS4 res toliko uspešnejši od Xbox One?

vir: Forbes
Forbes - Že kmalu po predstavitvi dodatnih podrobnosti obeh konzol na E3 smo dobili prve smernice, kako bo potekala prodaja Microsoftove in Sonyjeve predstavnice 8. generacije konzol. Microsoftovi predstavitvi je sledilo negodovanje nad močno omejenim posojanjem in preprodajanjem iger za Xbox One, na kar so odlično odgovorili pri Sonyju, saj njihov PlayStation 4 teh omejitev nima. Začele so se prve napovedi, da je tokratno bitko že dobil Sony, kar je podkrepila še kar 20 % nižja cena PlayStation 4 (400 dolarjev oz. evrov) od Xbox One (500 dolarjev oz. evrov).

Skupaj s temi podatki je nekaj trgovcev že začelo s prednaročili, pri Amazonu sta npr. na voljo PlayStation 4 Launch Edition (cena je prej omenjenih 400 dolarjev, datum...

49 komentarjev

Amazon dokončno prevzema Lovefilm

BBC - Amazon je že imel 42-odstoten lastniški delež v britanskem podjetju Lovefilm, sedaj pa so napovedali nakup še preostanka. Koliko jih bo to stalo, niso povedali, je pa podjetje sodeč po zadnjih premetavanjih delnic vredno okoli 200 milijonov funtov. Prevzem bo končan do aprila.

Lovefilm ima 1,4 milijona uporabnikov, ki si za mesečno naročnino lahko hkrati sposodijo od enega do treh DVD-jev s filmi ali igrami iz bogate zbirke z več kot 70.000 naslovi. Distribucija v obe smeri poteka izključno po pošti. Neomejen paket izposoje po enega naslova hkrati stane 10 funtov, tak s tremi pa 16...

0 komentarjev

Gran Turismo 5 omejen z zmogljivostjo konzole

bit-tech.net - Kazunori Yamauchi, ustvarjalec izredno popularne dirkaške serije Gran Turismo za konzole Play Station, je za revijo Esquire UK povedal, da njegovo vizijo o najbolj realističnem simulatorju vožnje v vsakem primeru omejevala zmogljivost strojne opreme, tudi v primeru PlayStation 3, na katerega prihaja najnovejša, peta izdaja Gran Turisma. Omejitve so bile še toliko bolj ozko zastavljene na prvem PlayStationu, ko so izdali GT1 in GT2, ter PlayStation 2, za katerega sta izšla GT3 in GT4. V povezavi z vizijo so ga povprašali še o nekaterih podrobnostih, ki jih lahko pričakujemo v GT6, a je vprašanje enostavno odpravil z odgovorom, da je le-ta še predaleč v prihodnosti, čeprav že začenjajo z razvojem.

Odgovor je podkrepil s podatkom, da so v primeru Gran Turismo 5...

0 komentarjev

Podrobnosti o PS3

Slo-Tech - Ken Kutaragi, vodja Sony Computer Entertainment, je na PlayStation Business Briefing 2006 na Japonskem izdal nekaj podrobnosti o igralni konzoli nove generacije.

Potrdil je govorice, da bi izid konzole preložen zaradi zapletov pri zaščiti nosilcev iger za PS3, zdaj že znani Blu-Ray. Kot datum svetovnega izida (konzola iz tabora konkurence je postopoma izhajala na različnih delih sveta) je napovedal začetek novembra 2006. Ob izidu naj bi bile proizvodne zmogljivosti 1.000.000 enot mesečno, do marca 2007 naj bi izdelali 6 milijonov enot.

Za omejitev piratstva bodo vse nove igre izšle izključno na Blu-Ray medijih, vendar bodo podprti tudi CD-ji in DVD-ji (za igre oz. filme), konzola pa bo popolnoma kompatibilna z igrami za PS1 in PS2 ter bo prikazovala vse igre (tudi stare) v HD resoluciji.

Vsaka enota bo opremljena s 60GB trdim diskom, ki bo nadgradljiv. Omenjena je tudi podpora Linuxu, ki bo skrbel za povezavo med drugo zabavno elektroniko, hkrati pa bo ponujal možnost...

26 komentarjev