»

Humble Voxatron Debut

Voxatron

Slo-Tech - Fantje pri HumbleBundle.com so našli novega indie razvijalca - novozelandski one-man shop Lexaloffle s skoraj 20 let tradicije pri izdaji inovativnih shareware/poceni igric. Tokrat ponujajo vorteksno minecraft/streljačino Voxatron, ki bo v končani različici šla za 15 dolarskih kosov, v bundlu pa jo lahko prednaročite za standadno poljubno ceno, brez drm-ja, za vašo platformo in z dobro mislijo za povrh.

Prihranek je med $12 (povprečen Windows uporabnik) in $9 (Linux), za zdaj pa dobite le Voxatron. Če gre zaupati izkušnjam iz preteklosti, bodo konec tedna dodali še kako dodatno igro ali celo katerega od prejšnjih bundlov.

V prvih 8 urah so prodali že 50.000 izvodov, v dveh tednih pa se tipično nabere vsaj 200.000 naročil v skupni vrednosti med milijonom in dvema dolarjev. Prosijo vas za za uporabo...

10 komentarjev

Uporaben test

OC Prices - Večkrat je že kdo na Forumu vprašal, ali naj kupi KyroII ali MX400. Vsaka od kartic ima namreč funkcijo, ki je druga nima. Kyro II ima TBR (Tile Based Rednering), MX400 (GeForce2 MX400) pa T&L (Transform & Lighting)enoto.
Kar se pri OcPrices vaše dileme zavedajo, so tu pripravili test Hercules 3D Prophet 4500 proti Abit Siluro MX400. Test je res temeljit, ker se posvetijo tudi pakiranju kartic in "bundlu", ki ga kupec dobi zraven. Kartici so stestirali v 3DMark 2000, 3DMark 2001, VillageMark 1.17, Vulpine GLMark v1.1p, Quake 3 Arena in Serious Samu. Njihova ugotovitev je, da če imate denar in si želite dobro kartico, kupite Propheta 4500. Če pa ste na "budgetu" in vam hitrost ne predstavlja najpomembnejše vloge, kupite Abit-ovo MX400. Zakaj Abitovo? Ker je cena zelo konkurenčna, ker se kartica dobro navija in ker ji je za zaupati.

1 komentar

Value kartice

Acid Hardware - GeForce 3 MX je že zelo blizu predstavitvi, zato bodo prejšnje generacije GeForcev 2 MX postale še bolj (predvsem cenovno) zanimive. Ravno zaradi tega, sem vam poiskal še en test, ki obravnava cenejše grafične kartice. Na AcidHardware so testirali Abit Siluro MX400 (predstavnik družine MX400 čipov), Hercules 3D Prophet II MX400 (spet predstavnik družine MX400 čipov) in Hercules 3D Prophet 4500 (predstavnik družine Kyro 2 čipov). Specifikacije so bile na Slo-techu izpisane že tolikokrat napisane (morali bi jih znati na pamet ), da jih ne bom ponavljal. Kartice so poslali skozi nekaj testov in ugotovili, da so vse dobre, katero pa boste izbrali pa je odvisno od okusa.

1 komentar

GeForce3 vs Kyro II

Ace's Hardware - Tukaj je test grafične kartice na GeForce3 procesorju proti grafični kartici na Kyro II procesorju. Fantje so na AMD Thunderbird-u 1.33 GHz stestirali Guillemot 3D Prophet 4500 - Kyro II (64 MB) in Guillemot 3D Prophet III - Geforce III (64 MB). Ob tem so za primerjavo stestirali še celo vrsto drugih kartic.
Prišli so do standardnih zaključkov, ki jih poznamo že vsi. Da je Kyro II zelo dobra grafična kartica srednjega cenovnega razreda. Je le malo slabša od GeForce2 GTS-a, nosi pa ceno GeForce2 MX-a. GeForce 3 pa je kartica prihodnosti, ki jo bodo znale izkoristiti šele kasnejše igre. Nič novega torej. Poglejte si pa vseeno.

2 komentarja

Test Kyra II

Hardware Avenue - Ker bo Kyro II izšel 16. maja, je dobro vedeti, če se ga bo splačalo kupiti. Tukaj vam bodo na to vprašanje tudi odgovorili. Meni se je test zdel zelo zanimiv. Prvič sem videl, da je nekdo uporabil Serious Sam-a uporabil za testiranje kartice. Ja, stare kartice že, ampak nove? To pomeni, da se je SS res prijel kot testirno orodje. Seveda so testi še v 3DMark2001 in Q3. Ampak najbolj zanimiv je seveda SS-ov.
Na testu je, končno, bila kartica in ne tehnologija Kyra II. Testirali so torej Hercules-ov Prophet 4500, ki se ponaša s Kyro II čipom. Ugotovili so, da ima zelo dobre 32bit-ne barve, da je najboljša izbira v kategoriji cena/vrednost, da je 64MB dobra izbira (v primerjavi z 32MB), da ima zelo dober FSAA pogon in seveda, da je PowerVR's Tile Based Rendering zelo dober in uporaben kos tehnologije. Slabo pa je, da nima T&L enote, da je v DirectX-u malo pačasnejša in da ima slabe navijaške sposobnosti. Končna ocena je bila 7.5 točke od 10. ...

11 komentarjev

Kyro II

Acid Hardware - Herculesova enota Kyro II, ki bo nosila ime Hercules 3D Prophet 4500, se je kot preizkusna različica znašla pri Acid Hardware. Primerjali so ga z njegovim cenovnim ter sposobnostnim konkurentom, Geforceom II MX. Tukaj je v večini testov zmagal Kyro, zelo je pa pohvaljena njegova FSAA enota. Kot že vemo, Kyro II podpira Tile-Based Rendering, oziroma bolj znano HSR (hidden surface removal, odstranjevanje skritih površin). Ker je ta opcija od prvotnega Kyra napredovala, ni vrag, da ne bomo hardverske podpore temu ugledali še v kakšni drugi družini grafičnih kartic. Torej, test je na voljo, preberite si ga. Pozorni bodite pa na to, da je kartica še vedno v testni fazi. Na prodajnih policah naj bi bila na voljo sredi maja.

0 komentarjev

Kdo vse bo izdal kartice na Kyro II čipu

X-Bit Labs - Hercules je že pred nekaj časa povedal, da ga nova družina GeForce 2 (MX200 in MX400) ne mika kaj preveč. Čip bo v primerjavi s Kyrom II predrag. Zato Hercules sploh ne bo izdal GeForce 2 MX200/MX400 kartic. Vse več proizvajalcev ugotavlja, da bodo grafične kartice na Kyro II čipu najbolj iskane nizko-cenovne rešitve. Zato bodo tudi podjetja MSI, InnoVISION, Creative in PowerColor izdale Kyro II grafične kartice. PowerColor naj bi v zelo bližnji prihodnosti oznanil svojo Evil KYRO II kartico. Edina, ki se bo za zdaj vzdržala Kyra, je ELSA. Pravi namreč, da so ji Nvidi-a čipi popolnoma po godu. Kartice naj bi se začele prodajati nekje v sredini maja. Hercules-ov Prophet 4500 naj bi izšel 16 maja.

5 komentarjev