»

Oklep za Visorje

HardOCP - Že res, da so dlančniki nadvse uporabne pripravice, veda pa se kljub vsej ljubkosti kar prerado zgodi, da vam napravica zleti iz rok in se vam razsuje na trdnih tleh. Za vse tiste, ki se vam to pogosto dogaja (hehe) bo najbolje, če si omislite pravi pravcat oklep za svojega dlančnika. Zaenkrat sem našel le zaščito za Visorje, ki si jo lahko ogledate tukaj, vendar ne dvomim, da podobnih pripomočkov ne izdelujejo tudi za druge dlančnike.

0 komentarjev

Zgodba o Be Inc.

več strani - Novica sicer ni več jako ažurna, a je še vedno aktualna, tako da si jo upam objaviti brez kakršnihkoli zadržkov. Namreč, podjetje Be, avtorji operacijskih sistemov BeOS (večkrat imenovan tudi 'medijski os') in BeIA, se je 16. avgusta za $11mio prodalo Palm Computing-u.

S tem nakupom je Palm pridobil vse pravice do intelektualne lastnine podjetja Be. BeOS-a sicer verjetno ne bo več razvijal, je pa zelo verjetno, da bo v svojih dlančnikih uporabil 'medijsko' tehnologijo omenjenega OS-a.

Na Byte.com pa sem zasledil zanimiv članek, ki se poleg prodaje nanaša tudi na morebitno tožbo podjetja Be proti Microsoftu - predvsem zaradi pogodbe, ki jo Microsoft sklepa z prodajalci OEM opreme. Slednja namreč prepoveduje hkratno prodajo računalnika z Okni ter katerimkoli drugim operacijskim sistemom. Hitachi je bilo sicer edino podjetje, ki je bilo pripravljeno in je tudi dejansko prodajalo sistem s hkrati naloženimi Okni ter BeOS-om. Težavica je nastopila, ko so jih obiskali Malegamehkega...

3 komentarji

Palm i705 na poti

vir: CNet
CNet - Ozirajoč se na dokumente, ki jih je izdal Zvezni komite za komunikacije (FCC), bo 'i705' imel vgrajeno anteno, univerzalni vtič za dodatke in sinhronizacijo ter 'varni digitalni razširitveni vtič' v velikosti znamke, ključne posebnosti pa naj bi bilo predvsem v e-pošti.

No, po norih zniževanjih cen Palma VIIx (sicer ne vem, kako je s tem v Sloveniji) je bilo že pričakovati vsaj malce več konkretnega o novem dlančniku. Samo...

1 komentar

Novi Handspringi

Slo-Tech - Uganite kdo nam je poslal naslednjo novico... Ja, Žiga Dolhar.

Dan po tem, ko je Palm dobil odobritev Zveznega Komiteja za Komunikacije (FCC) za svoj prihajajoči i705, je odobritev dobilo tudi podjetje HandSpring za svoja dlančnika. HandSpring je javnosti znano predvsem kot ponudnik cenejših dlančnikov, ki uporabljajo Palmov OS namesto Microsoftovih Oken CE. Modela, znana pod kodnim imenom Manhattan (Treo k180) terShea (Trea g180) bosta imela 33 megaherčni Dargonball VZ procesor, 16 megazlogov pomnilnika ter bosta za povezavo z namiznimi bratranci uporabljala serijsko ali USB povezavo. Pod pokrovom se bo pri Shea-i skrivala 'grafitti tablica', pri Manhattan-u pa 'prave' tipke. Najbolj zanimivo pa šele pride - v pokrovu bo vgrajena tudi slušalka, saj bosta oba služila tudi got GSM tulifona! Klik.

13 komentarjev

Novi dlančniki

The inquirer - September ne bo samo mesec, ko se bo bodo končale počitnice in se bo začela šola, ampak tudi mesec, v katerem bodo tri podjetja (Palm, Sony in Handspring) predstavila nove dlančnike:
Palm se trenutno ukvarja s konkurenco v obliki Compaqovega i-Paqa in bo 20. septembra predstavil nov model m125, ki bo zasnovan na dizajnu serije m100.
Tudi Handspring bo šel v akcijo in najavil nov Ace model, ki bo nadomestil Visorja DLX, poleg tega pa ima v planu tudi model Columbia, ki bo vseboval 16 MB pomnilnika in 45 MHz procesor.
Sony bo predstavil svoj Clie S320 MSRP, ki bo stal 199 $ in bo vseboval sivinski zaslon, N610 z barvnim zaslonom, ki bo stal 399 $ in najzmogljivejši dlančnik N710, ki bo prav tako vseboval barvni zaslon, podpiral pa bo tudi standard MP3 in video (cena 499 $).

0 komentarjev

TRGPro - novi Palm klon

SystemLogic - Medtem ko nas PC Chips do nezavesti nategujejo s svojim cenenim Palm klonom, ki še vedno ni izšel, si lahko ogledamo najnovejši izdelek, ki prihaja iz podjetja HandEra. HandEra ni ravno novinec na področju Palm in z njimi združljivimi dlančniki, ampak kar poznano podjetje, ki se je do nedavnega ukvarjalo s proizvodnjo pomnilniških razširitev za Palme. Pred kratkim pa so se tudi sami preizkusili s svojim Palm klonom, ki se imenuje TRGPro. Ravno zaradi pretekle usmerjenosti podjetja, bi lahko pričakovali, da njihov dlančnik ne bo imel problemov s pomnilnikom. In res je tako. Dlančnik vsebuje 2 MB ROM pomnilnika, ki služi operacijskemu sistemu in 8 MB RAM pomnilnika, ki je namenjen hranjenju podatkov. V primeru, da bi vam pomnilnika zmanjkalo lahko še vedno uporabite razširitveno mesto Compact Flash +, v katerega priključite Compact Flash kartico ali IBM-ov Micro Drive (miniaturni disk). Compact Flash razširitveno mesto pa ni namenjeno samo priključitvam diskov ali pomnilniških...

0 komentarjev

Obletnica Pocket PC-ja

več strani - Še malo Microsofta od Mitje.
Korporacija Microsoft je na vsakoletni prireditvi Local Media Day predstavila in proslavila prvo obletnico obstoja svojega izdelka Microsoft Pocket PC. Dogodek je običajno priložnost za medije iz Seattla, da izvejo kaj več o Microsoftovi strategiji ter načrtih za prihodnost, tokrat pa je Microsoft izkoristil to priložnost za obeležitev prve obletnice ene najbolj prodornih naprav na trgu dlančnikov. "V preteklem letu smo bili priča velikim spremembam, izvedenim glede na pričakovanja uporabnikov dlančnikov, ki potrjujejo pravilnost Microsoftovih domnev, da ljudje od svojega dlančnika pričakujejo več kot le upravljanje z osebnimi informacijami," je povedal Juha Christensen, podpredsednik Microsoftovega oddelka Mobility Group. "Medtem, ko industrija dlančnikov sedi in čaka na prodajne uspehe, je pravzaprav Microsoft tisti, ki s tehnološkimi inovacijami in enakomerno rastjo prodaje dokazuje svoje vodstvo na trgu."

V preteklem letu je Pocket PC software...

0 komentarjev