»

Start menu naj bi se vrnil šele z Okni 9

"Mini start menu", kot so ga obljubljali aprila.

vir: WinBeta
WinBeta - Medtem, ko Jabolčni ponosno razkazujejo novi OS X Yosemite, Microsoft (še vedno) bolj ko ne stopiclja na mestu in se odloča, kaj bi storil ze ne najbolj sprejetimi Okni 8. Če se je spomladi še zdelo gotovo, da bodo s popravki 8.1 in 8.2 za uporabnike z miško in tipkovnico spet postala bolj podobna stari in preverjeni izkušnji iz Sedmice, to zdaj več ni nujno.

Zadnje, bojda dobro preverjene govorice pričajo, da povratka Start menuja (v mini ali polni različici), kot je bil obljubljen na Build konferenci aprila, še ne bo v za avgusta najavljenem popravku 8.2. Vrnil naj bi se šele z naslednjo inačico Oken, t.i. Threshold ("prag"), ki so napovedana za naslednjega aprila in ki bi lahko že nosila zaporedno številko 9. Podobna odločitev naj bi bila sprejeta tudi...

130 komentarjev

Microsoft ponuja Surface RT šolam

Slo-Tech - Od aprila, ko smo nazadnje pisali o slabi prodaji Microsoftovih cenejših (Windows RT) tablic, se stanje žal ni kaj dosti izboljšalo. Microsoft je vmes sicer skušal pomagati s splavitvijo na dodatnih trgih, posebnimi ponudbami (zlasti zastonj tipkovnico) ter popravkom 8.1 z vključenim Outlook mail klientom (privzeti klient naj bi bil velik vir nejevolje za poslovne uporabnike, ob dejstvu, da se naprava ne zna povezati v AD domeno). V prihodnje se obeta še cenitev licenc za Okna 8 za 35-40% (zanimivo, Googlu medtem pred Evropsko komisijo očitajo, da svoj Android ponuja po "dumpinški ceni"), kar naj bi omogočilo prihod novih tablic za okoli 300 dolarjev oz. prenosnikov za 500. Proizvajalci vseeno ostajajo previdni, potrošniki pa tudi.

Podjetje se je zdaj...

18 komentarjev

Cene Surface RT tablic padajo

Slo-Tech - Čeprav Microsoft o tem še molči, pa vsi drugi že lep čas šušljajo o porazni prodaji tablic z njegovim operacijskim sistemom RT (različica za ARM procesorje). In proizvajalci imajo počasi že dovolj polnih skladišč. Samsung je denimo v začetku minulega meseca umaknil svoj Ativ tab z evropskega trga, na ameriškega pa ga sploh nikoli ni umestil, ker "naj bi bila znamka RT tam slabo prepoznavna" in bi bili zato "marketinški stroški previsoki". S tem so, poleg Microsofta samega, ostali samo še trije proizvajalci RT tablic: Dell, Asus ter Lenovo. In vsi trije so pravkar opazno znižali cene, po besedah analitikov v želji, da se znebijo zalog in se usmerijo na bolj dobičkonosne produkte.

Dellov XPS 10 32GB zdaj stane 449 dolarjev, oziroma $50 manj, 64GB...

41 komentarjev

Windows 8 je tu

Novi meni Start, s katerim se bo potrebno sprijazniti

vir: Ars Technica
Ars Technica - Microsoft je včeraj predstavil svoj najnovejši operacijski sistem za domače in poslovne uporabnike, težko pričakovani Windows 8. Predstavitev - verjetno najpomembnejšo do sedaj - je odprl Steve Synofsky, vodja Microsoftovega oddelka za izdelke Windows in Windows Live, v uvodu pa je povedal, da je minilo že skoraj točno 3 leta od izida Windows 7 (ja, tako hitro leti čas) ter razkril še, da so do sedaj prodali že 670 milijonov licenc operacijskega sistema Windows 7 - po njihovih podatkih je to najhitrejša prodaja operacijskega sistema v zgodovini. Kako se bo odrezal Windows 8 bomo seveda videli v prihajajočih mesecih in letih, a zagotovo je eno, prihaja že danes (nakup in prenos je mogoč že od polnoči naprej, tudi v Sloveniji) in je na voljo v treh glavnih...

270 komentarjev

Microsoft objavil cene Surface tabletov, ne bodo cenejši od iPadov

Microsoft želi s Surfaci prodati "celotno izkušnjo", po zgledu Appla. Zgodovinsko jim to ni šlo ravno najbolje.

vir: Slashdot
Slashdot - Julija predstavljeni Surface tableti so končno dobili še podatek o ceni: 32 gigabajtna verzija bo naprodaj za 499 dolarjev (+100 za tipkovnico/dok), 64 gigabajtna pa za 699 dolarjev (tokrat vključujoč dok). Prednaročila se začenjajo danes, prvi izvodi pa bodo na voljo 26. oktobra, seveda najprej v ZDA.

Zdaj je tudi jasno, da Microsoft ne bo šel po poti Kidle oz. Nexus tablic, se pravi konkuriral predvsem z nizko ceno v rangu 200-300 dolarjev. Cene so namreč identične iPadovi wi-fi verziji (3g je še malo dražja), z pred dnevi začeto oglaševalsko akcijo pa jih prikazujejo kot premijske izdelke.

Zelo zanimivo bo videti, ali bo ta strategija Microsoftu uspela. Sistem namreč mislijo precej...

68 komentarjev

Microsoft Surface, drugič

vir: CNet
CNet - Microsoft je sinoči v Hollywoodu predstavil svojo tablico, imenovano Microsoft Surface (tako kot njihova nekdanja touch-screen miza izpred 5 let). V bistvu gre za dve različni tablici - šibkejšo z ARM procesorjem ter Windows RT, ki bo na voljo jeseni, in močnejšo z Intelom ter Windows Osemko, enkrat do konca leta. Cene za zdaj ostajajo skrivnost, naj pa bi bile bolj na ravni ultrabookov (tam okoli 1000 dolarjev) kot pa tablic (500-800 dolarjev).



Surface za Windows RT bo 10.6" tablica z magnezijevih ohišjem, z zaslonom ločljivosti 1366x768, s težo 676 gramov, debelino 9.3mm (za malenkost manj od novega iPada), 31.5 Wh baterijo in bogato bero priključkov (microSD, USB 2.0, Micro HD Video, 2x2

184 komentarjev