»

Jutri poslovilni žur Kiberpipe

Slo-Tech - Kiberpipa se poslavlja. A le za to sezono in le od trenutnega prostora na Kersnikovi 6. Zgodbo verjetno poznate iz medijev. Za kratko osvežitev: Študentska organizacija želi na obstoječi lokaciji na Kersnikovi 4 oz. 6 odpreti hostel, pod njim restavracijo oz. menzo, v kleti, kjer je zdaj Kiberpipa, pa kuhinjo. Zraven se bo gradila še garažna hiša. Prostora za nas oz. za tak program kot smo ga izvajali doslej, tam žal več ni.

Dobro desetletje je bila Kiberpipa na Kersnikovi 6 valilnica idej in soustvarjalka slovenske informacijske tehnologije. In prav to tudi ostaja. Menjamo le prostor, a ne tudi energije in entuziazma.

Da se dokončno poslovimo od letošnje sezone in trenutnega prostora na Kersnikovi kot se spodobi,...

16 komentarjev

V Kiberpipi prihodnji teden: OWASP Meetup, Mozilla Persona

Slo-Tech - Kiberpipini napovedniki se po krajšem premoru vračajo.

Prihodnji torek, 19.2.2013 tako organiziramo srečanje varnostnih strokovnjakov OWASP Slovenija. OWASP (Open Web App Security Project) je odprta, globalna, brezplačna in neprofitna mednarodna skupnost, ki se posveča dvigovanju varnostnega nivoja programske opreme. Dogodek se tokrat začne že malo prej kot običajno, ob 16:30, zaradi lažje logistike pa vas prosimo za predhodno prijavo skozi Eventbrite.

Vsebinsko bo razdeljen na tri sklope:
1. Predstavitev KOC RIS (Živa Gorup Reichmann);
2. Predstavitev največjih tveganj spletnih aplikacij – OWASP TOP 10 (Jure Škofič);
3. Zlivanje vgrajene, mobilne in spletne (ne)varnosti (Tadej Vodopivec).

V sredo, 20.2. ob 19:15 bo potem

1 komentar

V Kiberpipi ta teden: iščemo nove sodelavce + veliko stvari

Kiberpipa vabi nove sodelavce in sodelavke

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden malo drugače; za začetek s povabilom k sodelovanju. Kiberpipa trenutno aktivno išče nove sodelavce - programerje z ljubeznijo do odprte kode, intermedijske umetnike vseh vrst, DIY entuziaste. Če se najdete v kateri od teh vlog, oziroma vas vsaj malo zanima, vas prosimo za prijavo na e-poštni naslov maja@kiberpipa.org, do konca meseca.


Od torka do četrtka bomo čez dan (od 12h do 19h) na 13. Študentski areni na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Najdeš nas na Eko otoku, kjer bomo skupaj z društvom Duh Časa izvajali servisiranje in reciklažo odsluženih računalnikov. Iz zbranih računalniških komponent bomo sestavljali računalnike, jih opremljali z brezplačnim odprtokodnim sistemom Ubuntu GNU/Linux, ter jih na koncu predali Zavodu Študentska svetovalnica, ki bo računalnike podaril socialno ogroženim dijakom in...

14 komentarjev

V Kiberpipi zgolj še ta teden: No-LAN party

Come get some!

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta petek, 24. junija, bomo v Kiberpipi na Kersnikovi 6 sklenili letošnjo jubilejno, že 10. programsko sezono. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali s svojim znanjem in prisotnostjo, ter vas vabimo da se nam spet pridružite pri ustvarjanju naslednje sezone, ki jo začnemo septembra.

Ob taki priložnosti seveda ne sme manjkati dobrega nažiganja! Od 19. ure dalje bo na vrsti že sedmi No-LAN party s starimi računalniškimi igricami. V tekmovalnem delu se bodo igralci lahko pomerili v Dyna Blaster in Duke Nukem 3D. Med turnirji...

11 komentarjev

Kiberpipa ponovno z vami!

Kiberpipa -

Nekateri ste Kiberpipo od 17. septembra naprej že obiskali, z oktobrom pa se odpira tudi programska sezona, zato vas vabimo na klepet, druženje in pijačo v ponedeljek, 1. oktobra 2007 ob 20. uri v Cafe Metropol nad Kiberpipo na Kersnikovi 6 v Ljubljani. Nova programska sezona bo ponovno prinesla pester nabor dogodkov in projektov, zato nam bo v veliko veselje, če boste vstopili v novo sezono skupaj z nami!

Istočasno bomo otvorili tudi revolucionarni projekt Daniela Turinga, ki ga gostimo v Kiberpipi v času od 1. do 5. oktobra. Gre za interaktivno inštalacijo z na dotik občutljivo površino, na katero je mogoče aplicirati različne vsebine za raznovrstne namene. Več o tem si preberite tukaj. Na http://danielturing.com/...

4 komentarji

Monitorjev računalniški muzej na gostovanju

Slo-Tech - Muzej starih računalnikov in druge računalniške opreme, ki so jo pri reviji Monitor zbirali dolga leta, prihaja na gostovanje v Kiberpipo. V petek, 24. februarja, ste ob osmih zvečer vabljeni v Kiberpipo, Kersnikova 6, kjer bo razstaviljenih nekaj zanimivih primerkov.

Med drugim si boste lahko ogledali Apple II, eno prvih pravih tipkovnic za Spectrum (Ines), Iskrinega Partnerja, nekaj približkov prenosnih računalnikov (IBM 5100 portable, Olivetti M10), nekaj terminalov (Robotron A5120, Kopa video terminal), enega prvih resnih kalkulatorjev (Hewlett-Packard 85), pa tudi že skoraj zaresnega Macintosha model SE/30.

Na siliki: Kopa

19 komentarjev