»

Google bojda plačuje za prikazovanje oglasov

Funkcionalnost AdBlocka

vir: The Verge
The Verge - The Verge prek nemške spletne strani Horizont poroča o zanimivi govorici. Google naj bi podjetju Eyeo plačeval podkupnino za prikazovanje oglasov iz sistema AdSense. Morda vam je podjetje Eyeo neznanka, a bistveno bolj jasne postanejo stvari, če povemo, da stojijo za razvojem razširitve AdBlock za brskalnika Firefox in Chrome. Nobeno izmed vpletenih podjetij še ni odgovorilo na vprašanja, če je to res, niti ni znana višina Googlovega plačila, da so v AdBlocku umeščeni med dovoljene vire.

AdBlock ima sicer že dlje možnost plačevanja za prikazovanje oglasov vključenemu filtru navkljub. Ta je na voljo za nevsiljive oglase, kar Googlov AdSense nedvomno je. Obenem za manjše strani umeščanje na seznam ponujajo brezplačno (manjše strani so še...

21 komentarjev

Tretji poizkus: Microsoft umaknil mobilno aplikacijo za YouTube

The Verge - Razmere med Microsoftom in Googlom se očitno umirjajo, veliki zmagovalec pa je Google. Microsoft je namreč umaknil drugo verzijo mobilne aplikacije za dostop do YouTube, ki so jo izdali, ko je bila prva neprimerna. Pri aplikacija je namreč omogočala prenos posnetkov na disk in je odstranila oglase, s čimer se je Google ni strinjal in je do 22. maja terjal njen umik. Tistega dne je Microsoft izdal novo verzijo, ki ni več podpirala prenosa aplikacij, je pa še vedno rezala reklame. Tudi to očitno ni bilo v redu, zato se še ta verzija umika.

Microsoft in Google sta sedaj napovedala, da bosta sodelovala in s skupnimi močmi izdala aplikacijo, ki bo podpirala...

23 komentarjev

Microsoft izdal na pol popravljeno mobilno aplikacijo za YouTube

ZDNet - Microsoft je posodobil svojo mobilno aplikacijo za YouTube, tako da ustreza nekaterim Googlovim zahtevam, ne pa vsem. Spor se je začel, ko je Microsoft 7. maja izdal aplikacijo za Windows Phone, ki omogoča zelo svoboden dostop do YouTuba. Googlu je šlo v nos predvsem to, da aplikacija omogoča prenos videoposnetkov na disk in da odreže reklame pred in po posnetkih. To pa je, tako trdi Google, v nasprotju s pravili uporabe. Zato je Google Microsoftu poslal zahtevo za prenehanje kršitve in postavil rok 22. maj. Včeraj je rok potekel, Microsoft pa je izdal popravljeno aplikacijo, ki je nekje vmes med prejšnjo in Googlovimi zahtevami.

Nova verzija aplikacije...

9 komentarjev

Google od Microsofta zahteva odstranitev mobilne aplikacije za YouTube

vir: ReadWriteWeb

vir: engadget
engadget - Kot je bilo pričakovati, Google ni dobro sprejel Microsoftove aplikacije, ki uporabnikom Windows Phone omogoča dostop do YouTuba. Z aplikacijo je namreč mogoče na disk prenesti filme (download), aplikacija odstrani reklame pred in po posnetku (tega pri nas sicer ni mnogo, v ZDA pa precej) in blokira tudi ostale oglase z AdBlockom. Vse to pa je, tako pravi Google, v nasprotju s pravili uporabe.

Za zdaj Google ni uporabil težkega topništva, ampak so Microsoft zgolj pozvali, naj aplikacijo odstrani. Rok so postavili na 22. maj, uradni razlog pa je izdaja aplikacije brez Googlovega blagoslova. Problem so pač že omenjene funkcije odstranjevanja oglasov in...

15 komentarjev

Microsoft naredil svojo lastno YouTube aplikacijo za WP, pa brez oglasov in z download gumbom

RedWriteWeb - Trend "dobrih medsosedskih odnosov" med Microsoftom in Googlom se, kot kaže, nadaljuje. Mircosoft je pravkar izdal svojo lastno YouTube aplikacijo za mobilno platformo Windows Phone, potem ko Google ni bil pripravljen investirati časa zavoljo "pomanjkanja uporabnikov", niti ne po Microsoftovi izrecni novoletni prošnji/nerganju. Aplikacija je seveda čisto lična, se je pa Microsoft kar moral potruditi in dodati par funkcij, ki jih v uradnih YT aplikacijah ni (in jih tudi ne sme biti): AdBlock in zmožnost prenosa (downloada) posnetkov.

Aplikacija tako odstrani morebitne pre-/post-roll video oglase, ki jih na našem trgu resda skoraj ni, so pa v ZDA precej pogosti. Potem skensla tudi video overlay oglas, ki se prikaže na začetku predvajanja...

44 komentarjev

Največji Facebook, Google z drugim in tretjim mestom

Slo-Tech - Facebook se je lani pred javno ponudbo delnic pohvalil, da ima milijardo uporabnikov. Zadnje raziskave spletnih družabnih omrežij kažejo, da to ni povsem res, a dejstvo ostaja, da je Facebook daleč pred vsemi. Zanimivo ima Google svoji strani kar na drugem in tretjem mestu - Google+ in YouTube, ki se po novem tudi šteje za družabno omrežje, ker se tam družimo in tudi komentiramo, ne le pasivno spremljamo videoposnetkov. Vsa največja omrežja še vedno beležijo rast števila uporabnikov.

Po rezultatih raziskave Global Web Indexa je imel Facebook v zadnjem lanskem kvartalu 693 milijonov aktivnih uporabnikov (registriranih je sicer 900 milijonov računov); kar predstavlja 51 odstotkov vseh ljudi z dostopom do interneta. Google+ in YouTube capljata zadaj, a beležita solidno rast (sicer manjšo od Facebooka)....

31 komentarjev

Apple umika YouTube app iz iOS-a

vir: 9to5Mc
9to5Mc - Apple je z zadnjo beto prihajajočega iOS 6 umaknil YouTube aplikacijo za iPhone in iPad (ne pa za Apple TV), kot jo v bolj ali manj nespremenjeni obliki ponujajo že vse od leta 2007. Seveda se špekulira, da se iz tega ali drugega razloga želijo rešiti vsakršne odvisnosti od Googlovih servisov, sploh odkar so maja meseca najavili zamenjavo Google Maps aplikacije z lastno kartografsko rešitvijo podjetja C3 techologies. C3, ki se specializira za visokokvalitetne 3D zemljevide, je Cupertino kupil lani novembra.

The Verge je o tem povprašal Apple in dobil odgovor, da ne gre za nič posebnega - preprosto je potekla obstoječa licenčna pogodba za YouTube vsebine, oni pa se niso odločili za obnovo. Pri tem je...

22 komentarjev

Popravek za in-app purchase hack prihaja z iOS 6

ZDNet - Prejšnji teden je ruski heker Alexey Borodin (ZonD80) neprijetno presenetil Jabolčne, in sicer z javno objavo resne varnostne luknje v načinu procesiranja in-app nakupov v iOS aplikacijah (vse verzije od trojke naprej). Posledično so lahko bolj spretni uporabniki dobili vse in-app nakupe, bonuse in nadgradnje zastonj, z le malo možnosti, da se jih kasneje odkrije. Apple je pripravil paleto začasnih rešitev, pravi obliž pa bo na voljo šele s prihajajočo izdajo iOS 6, ki je trenutno v beti (in že jailbrakan).

Luknja je temeljila na Applovi šlampariji - na iNapravi namreč niso preverjali pristnosti strežnika za plačevanje in-app nakupov. Borodin je zato preprosto postavil svojega, nato pa v wi-fi nastavitvah podtaknil svoj DNS strežnik,...

1 komentar

YouTube bo prodajal iskalne termine

CNet - YouTube je včeraj objavil, da bo izdal novo oglasno platformo, poimenovano Sponsored Videos. Trženje oglasov bo zelo podobno, kot to počne recimo Google s sponzoriranimi povezavami, ki se prikažejo na barvnem ozadju ob vsakem iskanju. Podobno bo tudi YouTube prodajal ključne besede podjetjem, katerih izbrani posnetki se bodo prikazali ob iskanju po teh ključnih besedah. Google priznava, da za 1,65 milijarde dolarjev kupljen YouTube z 80 milijoni uporabnikov ni tako dobičkonosen, kot so upali. S tem pristopom želijo nekoliko izboljšati poslovanje YouTuba, čeprav ni jasno, zakaj so to storili šele po dveh letih od nakupa.

12 komentarjev