»

Demonoid je nazaj, žal brez trackerja

It was just a server issue.

vir: Dramatica
TorrentFreak - Sinoči so uporabiki lani poleti pozaprtega torrent trackerja Demonoid dobili zanimivo email sporočilo, ki je obljubljalo povratek strani pod novo domeno d2.vu. Na tem naslovu jih je pričakovala nova, malo bolj oranžno obarvana stran, stara uporabniška imena in gesla pa so vsa delovala. Številni uporabniki so bili nadvse veseli, da je njihov priljubljeni torrent tracker nazaj.

Tako nekaj ur, nakar je stran po hitrem postopku spet izginila. Njihov ameriški gostitelj, RamNode, je sporočil, da so stran blokirali, ker naj bi servirala malware. Torrentfreak in ostali opazovalci bittorent scene so zato hitro opozorili, naj uporabniki le zamenjajo gesla na vseh drugih storitvah, kjer bi morda...

13 komentarjev

Demonoidov operater izpuščen, stran živi dalje pod .hk domeno

Slo-Tech - Lansko zaprtje priljubljenega (napol) odprtega torrent trackerja Demonoid je bila ena redkih vidnih zmag v boju proti piratstvu (sodni primer zoper Megaupload je v luftu, PIPA, SOPA in potem še ACTA pa so vse neslavno propadle). Zaprtje je bilo precej temeljito. Ukrajinski gostitelj Collocal jim je ugasnil strežnike, istočasno pa so mehiške oblasti v mestu Monterrey na severovzhodu države aretirale domnevne kolovodje (in sproti še zasegle njihovo mehiško črnogorsko domeno demonoid.me). S tem je Demonoid izgubil večino uporabnikov, ki so bili pravzaprav že kar siti nedosegljivosti, ki se je zavoljo težav z dosegljivostjo in DDOS-anja s strani konkurence in najbrž založnikov dogajala že več let.

Potem je bilo dolgo vse tiho, zdaj pa iz skrajno zanimivega od virov -

35 komentarjev

Demonoidove domene naprodaj

Demonoid se zgleda za vedno poslavlja.

vir: The Verge
The Verge - Po tem, ko je posebna policijska skupina za pregon gospodarskega kriminala minuli teden zasegla Demonoidove stežnike pri lokalnem ISP-ju ColloCal, so številni uporabniki tega izredno popularnega torrent trackerja upali, da se bo stran vseeno vrnila. Zgleda, da s tem ne bo nič, saj so vse ključne domene (.com, .me in .ph) že naprodaj.

Hkrati je zdaj znanih še nekaj več podrobnosti o raciji. Ukrajinsko tožilstvo ni ukrepalo samo, ampak na podlagi prošnje mehiških kolegov preko Interpola; v ameriški sosedi naj bi namreč že nekaj časa potekala neodvisna kazenska preiskava Demonoida. Tudi strežnikov niso odklopili sami, ampak je to za njih storil kar ColloCal, ki se pri tem brani, da "so glede strani dobili že kar malo...

9 komentarjev

Ukrajinci zaprli priljubljeno stran s torrenti

ZDNet - Konec preteklega meseca je ukrajinska spletna stran Demonoid, na kateri gostuje na tisoče torrentov, doživela obsežen koordiniran DDoS-napad, zaradi česar je bila več dni nedosegljiva. Sprva so strežniki vračali odgovor busy, kasneje pa so bili povsem izključeni. Po enem tednu je bila stran še vedno dosegljiva, ni pa bilo jasno, ali je napad povezan z bojem proti piratstvu ali pa gre za kakšne druge ilegalne obračune. Od 25. julija do 3. avgusta so se administratorji trudili stran postaviti pokonci in na koncu so napisali, da se jim bo uspelo vrniti, vmes pa je stran celo obiskovalce celo napotovala na strani s škodljivo programsko opremo. Izkazalo se je, da jim je peruti pristrigla kar ukrajinska policija.

Kot je izvedel TorrentFreak, je ukrepala ukrajinska...

48 komentarjev

Podjetje Media Defender napadlo legalen P2P tracker

Wired Blog - Prejšnji teden je podjetje MediaDefender, ki se ukvarja z zaščito avtorskih pravic na internetu in preganjanju P2P piratstva izvedlo DOS napad proti Torrent trackerju Revision3. Na njihovo smolo pa je bilo podjetje popolnoma legitimno, vsebina, ki jo ponujajo preko P2P (DiggNation show še nekaj podobnih oddaj) pa zakonita.

Podjetje, ki je upravljalo z Revision3 trackerjem je na svojem trackerju objavljalo izključno svojo (zakonito) vsebino, potem pa je pri eni izmed nadgradenj del trackerja pozabilo zapreti, P2P pirati pa so to pričeli zlorabljati in na tem delu objavljati torrent povezave do nezakonitih vsebin. Lastnik trackerja trdi, da je bil del trackerja pomotoma odprt samo pet tednov, predstavnik MediaDefenderja pa je izjavil, da so imeli tracker odprt "več let"

Podjetje MediaDefender je zato pričelo z zastrupljanjem P2P prometa in pošiljanjem lažnih torrent meta datotek. Ko so pri Revision3 trackerju nato odkrili napako in jo odpravili, pa je sistem MediaDefenderja zaznal...

23 komentarjev