»

SIS obožuje Pentium4

X-Bit Labs - Uff, pa smo prebrodili še en naporen teden, v katerem ni bilo niti za minutko časa, da bi skočil na internet in napisal kako zanimivo novico, ki jih trenutno kar mrgoli. Ne bom se sicer postavljal, da ste me pogrešali, saj bi bila misel, da je en član izmed kar velikega Slo-tech teama tako zelo nepogrešljiv, slej ko prej nerealna. Gremo torej k novicam:
SIS se je pred kratkim izoblikoval v precej obetavnega proizvajalca naborov za procesorje, za katerega se vse bolj zdi, da prevzema pobudo pri razvoju. Posebej pri naborih za procesorje Pentium4. O primerkih SIS645 in SIS650 sem že poročal. Obetajo pa se nam tudi SIS655, SIS660 in SIS648 (slednji bo tema te novice). Za slednjega je SIS pripravil načrte, kako narediti nabor, ki bo imel implementirane vse funkcije, ki bodo prišle še kako prav v prihodnosti. Tako v njem ne bo manjkala podpora 533 MHz vodilu, ki je specifično za procesorje Pentium4, vmesniku AGP 8x ter standardom USB 2.0, ATA/133 in IEEE 1394a. Najpomembnejša lastnost...

0 komentarjev

SIS je pohitril svoj SIS645

X-Bit Labs - SIS je podjetje, ki ni nikoli hotelo izstopati iz povprečja - vsaj po izjavah za javnost. Podjetje se je izogibalo spektakularnih napovedi in nikoli ni naredilo takega džumbusa, kot ga je VIA s svojim P4X266. Tako nas je pred kratkim povsem nepričakovano presenetila novica o tem, da je SIS pohitril nabor SIS645. Novi SIS645 se od starega ne loči po ničemer drugem, kot po majhnem indeksu A2 in večji hitrosti, seveda. O njem pa se ni vedelo vse do tedaj, ko je Soltek najavil, da bo izdeloval plošče SL-85DRS na izboljšanem primerku prej omenjenega čipovja.
Če upoštevamo dejstvo, da je bila stara različica čipovja izjemno hitra (še posebej v navezi s pomnilnikom PC2700 DDR SDRAM), potem je jasno, da je SIS naredil še en ne tako majhen korak k popolnosti.

0 komentarjev

ASUS 'ma rad SIS645

X-Bit Labs - VIA ima zadnje čase vedno manj možnosti, da svoj P4X266 proda v kolikor toliko spodobnih količinah, saj nimajo licence za "legalno" prodajanje tega nabora drugim proizvajalcem. Žeblje v krsto P4X266, pa jim zabija tudi odličen SIS645, ki spada v sam zmogljivostni vrh DDR naborov za Pentiume4, je povsem "legalen" in povrhu še poceni. Zato se številni proizvajalci matičnih plošč ne razburjajo preveč zaradi P4X266 in raje posvetijo pozornost SIS645. Nad SIS-ovim naborom so navdušeni tudi pri ASUS-u, kjer lahko končno začnejo izdelovati kvalitetne DDR rešitve za P4 procesorje, brez da bi jih Intel tožil. Tako bodo ASUS-ovci ponudili pester nabor plošč, ki bodo narejene v različnih formatih in bodo bazirale tako na SIS645, kot na različici SIS650, ki med drugim vsebuje tudi grafično kartico. Plošče se bodo imenovale P4S333, P4S333-V, P4S333-M in P4S333-VM.
Prva bo na volja plošča P4S333, ki bo uporabljala navezo SiS645 (Northbridge) + SiS961 (Southbrige) in bo podpirala najnovejše 478...

0 komentarjev

SIS645 cenejši

X-Bit Labs - Kar zanimivo si je ogledati, kako se je SIS kar na lepem prelevil iz bednega izdelovalca poceni integriranih rešitev, ki niso bile nič kaj prida v izdelovalca dobrih integriranih rešitev (SIS735 je že tak primer). Vendar pa SIS ne računa samo na odličnost svojih prihodnjih naborov, ampak tudi na nizko ceno. Za svoj SIS645, ki bo podpiral procesorje Pentium4, je SIS napovedal, da bo zaračunaval 34 $ (za primerjavo: i845 stane 42 $, P4X266 pa 34 $). Vendar pa se je cena nabora v času pošiljanja prvih preizkusnih primerkov, ki bodo proizvajalcem matičnih plošč pokazali, kaj imajo za pričakovati znižala na neverjetnih 20 $. Si predstavljate, da bodo plošče P4 stale samo 80 $ (20 000 SIT). Sliši se skoraj nemogoče. Če vas je že ob pogledu na ceno skoraj razgnalo od navdušenja, malo premislite, kajti tako nizka cena ne pomeni nič dobrega. Ali se bo SIS pri naboru SIS645 spet vrnil k starim koreninam in nam ponudil "klump" chipset? Upajmo, da ne. Seveda pa počakajmo še na Intela, ki...

0 komentarjev

Ferrago - nova igričarska stran

Ferrago - Na internetu se še vedno dogodi, da mora marsikatera stran prenehati z delovanjem, vendar se z vsako "umrlo" stranjo pojavi kup novih. Pred kratkim smo lahko spremljali rojstvo strani Ferrago, katere avtorji so se odločili, da bo namenjena izključno igram. Komaj so se lotili posla, že so se odločili, da ne bodo spali na lovorikah in napisali nekaj člankov. Trenutno si lahko preberete FIFA 2002 Preview, Command & Conquer Renegade Preview, Unreal 2 Preview, ter še nekaj drugih zanimivih člankov.

0 komentarjev

Micron nad vsemi

The Register - Podjetje Micron je res od sile, saj poizkuša narediti vse za pomnilniško industrijo. Pred kratkim pa so se preizkusili še pri izdelavi chipseta. Bo Micron sedaj izdeloval chipsete? Ne, vendar pa je z izdelavo chipseta, ki podpira 166 MHz DDR SDRAM Micron samo hotel pokazati, kako preprosto je podpreti ta tip pomnilnika. Sicer 166 MHz DDR SDRAM modulov še ne bomo ugledali tako kmalu (po nekaterih podatkih naj bi jih na prodajnih policah zagledali v začetku leta 2002), vendar pa lahko proizvajalci naborov, kot so SiS, ALi in VIA tačas mirno promovirajo ta tip pomnilnika s tem, da ga podprejo v svojih najnovejših produktih. Nove module so že predstavili pri Micronu, Samsungu in Hynixu.

5 komentarjev

ECS K7S5A SiS 735 matična plošča

Amdmb.com - SIS735 je vsekakor še vedno precej vroč nabor, ki ni kar tako požel toliko zanimanja. Marsikateri uporabnik se je že prav kislo nasmehnil, ko je videl, da se SIS trudi na novemu naboru za najnovejše AMD-jeve procesorje, vendar pa se je ta kisle nasmešek ob izdaji tega nabora razširil v prešeren nasmeh, saj je SIS735 presegel pričakovanja. SIS tako spet gre na pot stare slave, ki jo je dosegel v času procesorjev 486. Da bi videli, kako se SIS735 lahko kosa s konkurenco, si morate ogledati test na strani Amdmb.com, kjer pravijo, da je bila ECS K7S5A matična plošča ravno zaradi velikih pričakovanj najbolj testirana matična plošča za Tyanovim rešitvam. Živel SIS in da bi nas še kdaj založili s kakšnim dobrim naborom.

1 komentar

Slika SIS 645 chipseta

Slo-Tech - SIS, nekoč precej znan proizvajalec naborov za procesorje 486 se je še pred kakim letom ali dvem ukvarjal s proizvodnjo precej bednih chipsetov, ki niti slučajno niso bili namenjeni zahtevnim uporabnikom, kvečjemu tistim, ki so računalnik uporabljali bolj kot nadomestek pisalnemu stroju. Pred kratkim pa je počilo. SIS je ponudil nekaj precej zanimivih koščkov silikona (čipov), ki so na internetu takoj poželi precejšno zanimanje. Nekateri so bili malce skeptični, ko so se spomnili na SIS-ovo preteklost, vendar se je za SIS vse skupaj dobro izteklo, saj so se njihovi najnovejši nabori izkazali za zelo dobre. Vendar pa so se pri SIS odločili, da se spanje na lovorikah ne izplača, zato pridno delajo tudi na naboru SIS645, ki bo namenjen P4 procesorjem. Nabor ne bo prvi, ki bo podpiral DDR SDRAM, bo pa prvi, ki bo podpiral 166 MHz module tega pomnilnika. Razvoj čipa je že zelo pri koncu, čemur pričajo tudi slike, ki so jih objavili na tej kitajski strani. Poleg slik, je še nekaj...

3 komentarji