»

Office Depot viruse "našel" na novih, svežih računalnikih

Slo-Tech - Strašilna programska oprema (scareware), ki se izdaja za legitimna orodja za iskanje virusov in druge nesnage (malware) in uporabniku v vsakem primeru "najde" okužbo in ponudi plačljivo odstranjevanje, ni nič novega. Nova pa je predrznost, s katero so to taktiko v ameriški verigi pisarniškega materiala Office Depot izrabljali v resničnem življenju. Strankam, ki so tja prinesle računalnik, so pogosto našli fantomske okužbe in jim ponudili odstranjevanje, ki je stalo od 180 dolarjev dalje.

Na nezakonito prakso je medijsko hišo Kiro7 opozoril neimenovani žvižgač. Ta je razkril, da vodstvo od zaposlenih zahteva, da na računalnikih poženejo PC Health Check, ki najde domneve okužbe, potem pa dnevno prodajo določeno število storitev dezinfekcije...

8 komentarjev

Microsoft ponuja Surface RT šolam

Slo-Tech - Od aprila, ko smo nazadnje pisali o slabi prodaji Microsoftovih cenejših (Windows RT) tablic, se stanje žal ni kaj dosti izboljšalo. Microsoft je vmes sicer skušal pomagati s splavitvijo na dodatnih trgih, posebnimi ponudbami (zlasti zastonj tipkovnico) ter popravkom 8.1 z vključenim Outlook mail klientom (privzeti klient naj bi bil velik vir nejevolje za poslovne uporabnike, ob dejstvu, da se naprava ne zna povezati v AD domeno). V prihodnje se obeta še cenitev licenc za Okna 8 za 35-40% (zanimivo, Googlu medtem pred Evropsko komisijo očitajo, da svoj Android ponuja po "dumpinški ceni"), kar naj bi omogočilo prihod novih tablic za okoli 300 dolarjev oz. prenosnikov za 500. Proizvajalci vseeno ostajajo previdni, potrošniki pa tudi.

Podjetje se je zdaj...

18 komentarjev

Windows Blue še letos, Windows 8 precej slabo

ZDNet - Leta 1985 je Coca-Cola začela prodajati novo kokakolo, zvarjeno po spremenjenem receptu, za katero so pričakovali velik uspeh. Kupci pa so bili nad novostjo vse prej kot navdušeni in prodaja je strmo padla. Šele vrnitev starega recepta pod imenom Coca Coca Classic je ponovno pognala prodajo in vnovič ustoličila kraljico sladkih pijač. Leta 2012 je Microsoft izdal novo verzijo operacijskega sistema Windows 8, ki je imela povsem prenovljen videz. Uporabniki so se začeli puntati in prav mogoče je, da bo njegov naslednik Windows Blue spet prinesel star uporabniški vmesnik. Je torej Windows 8 Microsoftova nova kokakola?

Vse ni slabo. V šesti mesecih po izidu Windows 8 so prodali 100 milijonov izvodov (januarja je ta številka znašala 60 milijonov). V to so vštete vse verzije, tako OEM kot tudi...

99 komentarjev

Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje?

ZDNet - Windows 8 je prinesel korenit prelom s preteklostjo. Dasi je namenjen tako namiznim računalnikom kakor tablicam, je njegov videz v celoti prilagojen slednjim. Uporabniki so mu najbolj zamerili odsotnost klasičnega namizja in startnega menija, ki ju na tablicah z na dotik občutljivim zaslonom resda ne pogrešamo. Povsem drugače pa je na namiznih računalnikih, kjer se praktičnosti pridruži še navajenost uporabnikov na poznan uporabniški vmesnik. Windows 8 je zato eno večjih razočaranj, ki ima po nekaterih ocenah celo učinke na rekordno zmanjšanje prodaje novih osebnih računalnikov.

Rešitve so. Kmalu po izidu se je na internetu pojavila kopica programov, ki na Windows 8 vrnejo star uporabniški vmesnik. Tudi Microsoft prejema največ pritožb prav zaradi manka te...

197 komentarjev

Cene Surface RT tablic padajo

Slo-Tech - Čeprav Microsoft o tem še molči, pa vsi drugi že lep čas šušljajo o porazni prodaji tablic z njegovim operacijskim sistemom RT (različica za ARM procesorje). In proizvajalci imajo počasi že dovolj polnih skladišč. Samsung je denimo v začetku minulega meseca umaknil svoj Ativ tab z evropskega trga, na ameriškega pa ga sploh nikoli ni umestil, ker "naj bi bila znamka RT tam slabo prepoznavna" in bi bili zato "marketinški stroški previsoki". S tem so, poleg Microsofta samega, ostali samo še trije proizvajalci RT tablic: Dell, Asus ter Lenovo. In vsi trije so pravkar opazno znižali cene, po besedah analitikov v želji, da se znebijo zalog in se usmerijo na bolj dobičkonosne produkte.

Dellov XPS 10 32GB zdaj stane 449 dolarjev, oziroma $50 manj, 64GB...

41 komentarjev

Windows 8 je tu

Novi meni Start, s katerim se bo potrebno sprijazniti

vir: Ars Technica
Ars Technica - Microsoft je včeraj predstavil svoj najnovejši operacijski sistem za domače in poslovne uporabnike, težko pričakovani Windows 8. Predstavitev - verjetno najpomembnejšo do sedaj - je odprl Steve Synofsky, vodja Microsoftovega oddelka za izdelke Windows in Windows Live, v uvodu pa je povedal, da je minilo že skoraj točno 3 leta od izida Windows 7 (ja, tako hitro leti čas) ter razkril še, da so do sedaj prodali že 670 milijonov licenc operacijskega sistema Windows 7 - po njihovih podatkih je to najhitrejša prodaja operacijskega sistema v zgodovini. Kako se bo odrezal Windows 8 bomo seveda videli v prihajajočih mesecih in letih, a zagotovo je eno, prihaja že danes (nakup in prenos je mogoč že od polnoči naprej, tudi v Sloveniji) in je na voljo v treh glavnih...

270 komentarjev

Microsoft objavil cene Surface tabletov, ne bodo cenejši od iPadov

Microsoft želi s Surfaci prodati "celotno izkušnjo", po zgledu Appla. Zgodovinsko jim to ni šlo ravno najbolje.

vir: Slashdot
Slashdot - Julija predstavljeni Surface tableti so končno dobili še podatek o ceni: 32 gigabajtna verzija bo naprodaj za 499 dolarjev (+100 za tipkovnico/dok), 64 gigabajtna pa za 699 dolarjev (tokrat vključujoč dok). Prednaročila se začenjajo danes, prvi izvodi pa bodo na voljo 26. oktobra, seveda najprej v ZDA.

Zdaj je tudi jasno, da Microsoft ne bo šel po poti Kidle oz. Nexus tablic, se pravi konkuriral predvsem z nizko ceno v rangu 200-300 dolarjev. Cene so namreč identične iPadovi wi-fi verziji (3g je še malo dražja), z pred dnevi začeto oglaševalsko akcijo pa jih prikazujejo kot premijske izdelke.

Zelo zanimivo bo videti, ali bo ta strategija Microsoftu uspela. Sistem namreč mislijo precej...

68 komentarjev

Windows 8 za ARM dvakrat dražji od Sedmice

Extremetech - Cene Windows v škatlasti verziji (retail), ki se prodaja v trgovini so mnogokrat videti visoke, a resnici na ljubo malokdo to kupi. Podjetja in drugi veliki porabniki dobijo svoje programe masovnega licenciranja, kupci novih računalnikov pa dobijo Windows že prednaložen (OEM-verzija). In te verzije so precej cenejše, čeprav natančnih cen Microsoft in OEM-proizvajalci ne obešajo na veliki zvon. Po Microsoftovi napovedi, da bo Windows 8 na voljo tudi za ARM (tako imenovana verzija Windows 8 RT), se je postavilo zanimivo vprašanje, koliko bo to stalo. Microsoft namreč s to verzijo meri na poceni tablice, kjer je cena odločujoč dejavnik. Preseneča, da bo Windows 8 RT sorazmerno drag.

Pogovori z več sestavljavci računalnikov...

44 komentarjev