»

Nove dobrote na Akibi

Akiba - Včasih si človek zaželi, da bi bil Japonec ali vsaj stanoval na Japonskem, saj imajo tamkajšnji prebivalci prvi na voljo nekatere kose strojne opreme. Še dobro da imamo internet in Akibo, ki ne-Japonskemu svetu poroča o novemu hardveru. Tokrat so nas razveselili s slikami novih procesorjev in matičnih plošč. Škoda, da so strani v japonščini, vendar tudi to ni več problem, saj imamo Babelfish, ki prevede skoraj vse. Ker je malo verjetno, da obvladate japonščino, sem vam poleg originalnega linka podal tudi povezavo, ki vas popelje do angleškega prevoda. Same ne računajte na 100 % angleščino, ampak bolj na indijansko različico le-te .
  • Prva novost je ASUS-ova TUA266 matična plošča, ki podpira nove Tualatin procesorje, združljiva pa je tudi s starimi coppermini. Slike si lahko ogledate tukaj, če pa vas zanima tudi tekst, pa kliknite sem

  • Na tej strani si lahko ogledate slike 1 GHz Pentiuma 3. Ali gre za kakšno posebno različico, mi ni uspelo razbrati

  • Nekaj proizvajalcev matičnih...

0 komentarjev

Thunderbird 1200 MHz

Overclockers Australia - Včeraj sem poročal o navitju 1.333 GHz verzije tega procesorja, danes pa sem našel nekaj podobnega - Thunderbird 1200 navit na 1897 MHz. Za ta dosežek je bilo uporabljeno hlajenje s tekočim dušikom in ASUSova A7M266 matična plošča, ki je zgrajena okoli AMD760 čipovja in podpira pomnilnik tipa DDR. Ta pošast doseže v SiSoft Sandri skoraj 5900 MIPSov in 2579 MFLOPSov. Prav tako je zelo hiter dostop do pomnilnika, ki znaša okoli 1000 MB/s. Če želite videti benchmarke, se odpravite sem.

0 komentarjev

ASUS A7M266: prava stvar

več strani - Ob vseh teh kolobocijah z DDRjem in ustreznimi matičnimi ploščami se ne bi čudil, če je velika večina računalničarjev, ki so prej napeto čakali na novi standard, nekako kar izgubila voljo. Toda, vse ni tako črno, le potruditi se je treba. To je najlepše dokazal ASUS s svojo A7M266 matično ploščo, ki je zgrajena okoli AMD 760 čipovja. S pozorno izbiro kvalitetnih sestavnih delov, dobrim načrtovanjem in splošno kvaliteto so dokazali, da je mogoče izdelati še kako dobro, hitro in stabilno DDR matično ploščo. Več o tej plošči boste našli v raznih testih, ki se te dni pojavljajo na internetu, kot recimo ta na Lost Circuits ali ta na I am not a geek....

2 komentarja

DDR plošče končo v prodaji

X-Bit Labs - Izgleda, da se DDR počasi le širi, saj so se na različnih koncih sveta začele pojavljati prve plošče, večji proizvajalci pa so začeli s prodaji pomnilnika. Ena izmed redkih dosegljivih trenutno je ASUSova A7M266, v bistvu prva "prava" AMD 760 plošča. Dotične platke bi se razveselil skoraj vsak računalničar: ima 2 DDR DIMM, 1 AGP Pro, 5 PCI, 1 AMR reže, preko VIA 686B SouthBridga podpira ATA100, preko AMD 760 NorthBridga pa 266MHz FSB in DDR pomnilnik, poleg tega pa je bogato obložena z overclockerskimi možnostmi. Plošča je že na voljo na Japonskem in v Nemčiji, v roku nekaj tednov pa se bo razširila po celem svetu.
Druga DDR plošča na Japonskem je Transcendova TS-ALR4, ki bazira na ALi MAGiK 1 čipsetu, častno omembo pa si zaslužita še Gigabyte GA-7DXC (samo 200MHz FSB in PC1600 DDR SDRAM) ter IWillova MAGiK 1 DDR platka (počaaaaaaasna).
Upajmo, da bodo prve sapice DDRja kmalu zavele tudi v naše kraje....

2 komentarja

ABITove AMD 760 plošče kmalu

X-Bit Labs - ABIT je že na Comdexu pokazal prve DDR matične plošče, toda šlo je za OEM rešitve. Na srečo mislijo tudi na nas overclockerje in so tako najavili ABIT KG7 in KG7-RAID matični plošči. Gre za SocketA matični plošči, zgrajeni na AMD 760 čipovju. Edina razlika med njima je HighPointov HPT370 čip na KG7-RAID. Po prvih informacijah naj bi na ploščah srečali 3 DDR DIMM, 1 AGP 4x, 6 PCI in 1 ISA reže, oba modela pa bosta seveda imela SoftMenu III. Masovna prodaja naj bi se začela zgodaj naslednje leto.

0 komentarjev

Kdaj torej DDR?

X-Bit Labs - Po vseh teh slabih novicah se seveda postavlja vprašanje kdaj bomo zares ugledali kakšne DDR matične plošče in pomnilnik. Odgovor je precej zapleten, saj je trenutno le en proizvajalec sposoben dostavljati DDR čipovje v velikih količinah, in to je AMD. Kot vemo, pa ima AMDjevo čipovje nekatere težave, tako da so proizvajalci zelo previdni pri vgradnji. Druga dva, ALi in VIA, sta trenutno še v fazi testiranja, tako da masovno proizvodnjo lahko pričakujemo komaj nekje v začetku naslednjega leta. Iz vsega tega je mogoče sklepati, da se DDR era računalništva zagotovo ne bo začela prej, kot nekje v prvi polovici naslednjega leta. D0h [:(].

0 komentarjev

Aopen Pink PCB matična plošča

Akiba - [:D] Tu pa je nekaj za vse nejžnejše po duši. Večina matičnih plošč je lepe zelene barve, tole, tole pa je PINK!!! (da, roza) matična plošča, ki so jo vkup spravili pri Aopen. Plošča se uradno imenjuje Sweet Kiss in je zgrajena okoli i815 čipovja. Za več slikic se lahko odpravite semkaj, teksta pa večina med nami ne bo razumela, slikice so namreč na japonski Akibi. [:D]

4 komentarji

AMD v težavah

Yahoo News - Že nekajkrat so se pojavile govorice o težavah z AMD 760 DDR čipovjem, sedaj pa je ta zadeva potrjena. Sicer ne gre za nič kritičnega, toda vseeno bo napaka prestavila izid prvih matičnih plošč. MicronPC, podjetje, ki naj bi kot prvo začelo prodajati konfiguracije z AMD 760 čipovjem, je v svojih matičnih ploščaj opazilo probleme z elektrostatičnimi motnjami. Zato so prenehali proizvodnjo in v sodelovanju z AMDjem in Gigabytom na novo razvili ploščo. Vse skupaj je prodajo zelo zavleklo, tako da naj bi se le-ta začela 20. januarja. Zaenkrat še ni govora o ploščah drugih proizvajalcev.

0 komentarjev

ABITove DDR matične plošče

X-Bit Labs - ABIT bo po vsej verjetnosti kaj kmalu najavil dve DDR matični plošči in se tako pridružil široki paleti proizvajalcev, ki so to že storili. Nadvse presenetljivo je, da gre za izdelka namenjena OEM tržišču, tako da ne bosta najbolj namenjena nam zanesenjakom. Pa si poglejmo:
  • KG-20:MicroATX plošča, zasnovana okoli AMD760 čipovja za SocketA procesorje. Podpirala bo 200/266MHz FSB ter do 2GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa v dveh DIMM režah. Poleg tega bo na plošči še 3 PCI, 1 AGP 4x in 1 CNR reža...
  • VR-20:Različica zgornje plošče, namenjena Intelovim FC-PGA procesorjem okoli VIA Apollo Pro266 čipovja. V dve DIMM reži boste lahko vtaknili do 3GB DDR SDRAMa, druge razširitvene zmožnosti pa so popolnoma enake zgornji plošči.

0 komentarjev