»

Vodno hlajen GeForce 4

Deviant PC - Na tem naslovu si lahko ogledate tretji del članka o izdelavi vodno hlajenega GeForca 4, prvi del se nahaja tukaj, drugi del pa tukaj.

Moram rečt, da zadeva izgleda sapo jemajoče [8-O]. Fantje so se resnično potrudili in naredili nekaj, kar definitivno izzove razne 'aaah' in 'oooh', pa tudi marsikak zelen pogled[>:D]. Mah, kaj bi govoril - oglejte si članek in se prepričajte sami.

4 komentarji

Tisto, kar je ostalo od obširne najave procesorjev GF4

Guru 3D - X-bit labsi so pred kratkim napisali izjemno podrobno novico o prihajajočih Nvidiinih procesorjih GeForce 4. Izgleda, da celo preveč podrobno, saj je Nvidia zahtevala, da novico nemudoma odstranijo. Na internetu gotovo obstajajo strani, ki so novico skopirale, vendar pa so zaradi strahu pred Nvidio tudi te večinoma odstranile "sporno" besedilo. Ostane nam samo še Guru3D, ki je objavil povzetek, ki pa je zaradi umika originalnega članka tako dragocen, da ga bom kar prekopiral. Pravi naslednje:

So, the new NVIDIA graphics chip, just like GeForce3, will be manufactured with 0.15micron technology. However, the number of transistors used in it will reach 63 million, and the working frequency will be increased up to 300MHz. Here the natural question arises: how on earth NVIDIA managed to increase the chip working frequency so greatly without shifting to a new finer manufacturing technology, especially since NV25 should be more architecturally complex than GeForce3? The answer to this...

7 komentarjev

Abit GeForce3

vir: Guru 3D
Hexus - Ena izmed redkih firm, ki še ni izdala svoje GeForce3 grafične kartice je Abit. Zakaj je Abit čakal, nihče ne ve. Fantom iz Hexus-a se je uspelo dokopati do nekaj informacij in fotografij prihajajoče 3-jke. Kot je v navadi za Abit bo kartica črna, se bo zelo dobro overclockala in, tukaj pa posebnost, imela bo serijsko vgrajen VIVO modul. Sicer je malo pozno, ampak... Če bo dobra jo bodo kupci vzljubili. Ali pa tudi ne?

0 komentarjev

GeForcev še in še ...

več strani - Danes sem se odločil, da malo počistim svoj slavni "link database", in ugotovil, da se kar precej linkov nanaša na kartice z GeForce x čipom. No, ker so se nekatere GeForce kartice s čipi GeForce 2 GTS/Pro in GeForce 2 MX že tako pocenile, da si jih lahko privoščijo še tako škrti, tiste z GeForcem 3 pa se bodo vsak čas, sem vam za pomoč pri odločanju naredil nekakšen seznam. Do svoje porcije pa bodo prišli tudi tisti, ki kartice s temi čipi tudi navijajo. Gremo lepo po vrsti:

GeForce 2 MX: GeForce 2 GTS/Pro: Quadro 2 Go: GeForce 3:

0 komentarjev

Zelo neuradno

M3DZone - Zoiah iz M3DZone je zelo hm, čuden človek. Očitno ima zelo dobre zveze v Nvidii, ker mu uspe dobiti stvari, o katerih drugi sanjajo. Naprimer source code Detonatorjev, najnovejše novice in načrte za Nvidiine grafične čipe,... Včasih se tudi ušteje (v petek GeForce3 MX ni izšel), ampak vseeno pa je 80% tistega kar reče, res. Zato mu Nvidia tudi večkrat grozi s tožbo (ko je objavil Detonator source code, mu je dala na voljo 12 ur, da odstrani to iz svoje strani, ali pa ga bodo tožili...).
No tokrat se je dokopal do zaupnih informacij glede novih grafičnih čipov. Ti so: GeForce3 Ti 500, GeForce3 Ti 200, GeForce2 Ti in The Microsoft Windows XP GPU Solution (nimam pojma kaj je to). Za več informacij poglejte sem. Če je dead link pomeni, da je moral dokument že odmakniti. Ampak v času pisanja te novice je dokument na zgornjem linku. Poglejte...

5 komentarjev

Ekstremizem

Guru 3D - Bladerunner, ekstremist, je naredil vodno hlajenje za svojo GeForce3 grafično kartico. In to ne kar tako malo-tu-malo-tam, ampak res lepo hlajenje. En vodni blok je dal na pomnilnik, drugega pa na jedro samo. Vse je res lepo zbrusil in polakiral... in objavil. Ko pa je to umetnino zagledal CEO iz Nvidie se mu je ideja zdela tako genialna, da je od Bladerunnerja odkupil vodno hlajeno GeForce3 za dve GeForce3-jki in majico.

7 komentarjev

Test trojk

Tom's Hardware - Pri Tom's hardwere so tu pripravili test sedmih GeForce3 grafičnih kartic. Na test so vzeli ASUS V8200 deluxe (tudi na Sergiovem testu), Elsa Gladiac 920, Gainward CARDEXpert GeForce3, Hercules 3D Prophet III, Leadtek WinFast GeForce3 (tudi na Sergiovem testu), MSI Starforce822 in Visiontek GeForce3.
Ker je stric Tom bogat človek, si je lahko privoščil test na dveh različnih platformah. Na Athlon 1200 in Pentium 4 1500. Kartice so morale prestati naporne teste v Quake III Arena, Evolva, MDK2, Aquamark, Quake 3, DroneZ, MBTR, 3D Mark 2000 in 3D Mark 2001.
Ugotovitve? Najboljši pack ponuja ASUS, ker ima veliko dodatne opreme. Najboljše strojno opremljena kartica je Gainward CARDEXpert GeForce3, ki ima ogromno vhodov/izhodov... Najboljša value/performance pa naj bi bila MSI Starforce 822. Poglejte in preberite.

5 komentarjev

Canopus GeForce3

vir: Guru 3D
Guru 3D - Meni nepoznano japonsko podjetje, Canopus, bo izdalo GeForce3 grafično kartico. Kar je zanimivega pri tem je to, da le-ta ni kopija Nvidiine testne različice. S tem je Canopus dosegel, da ima kartica kar nekaj povsem specifičnih lastnost in dodatnih funkcij.
Za stabilno delovanje kartice jo bo treba priključiti na HD PS konektor, tako kot Voodoo5. Poleg tega je na kartici še PowerLED in zelo zanimivo hlajenje... Delovanje 2D grafike je bilo izboljšano tako, da je zadovoljivo tudi v ločljivosti 1600x1200.

3 komentarji

Ultimativni test

GamePC - Kaj je boljše od testa? Dolg test? Kratek? Ne, ne. Najboljši je primerjalni test. Ni ga lepšega kot videti točne razlike in prebrati prednosti ene in druge komponente. Točno to so tu pripravili fantje pri GamePC. Testirali so 7 (opa!) GeForce3 grafičnih kartic. Secirali so torej: Asus V8200 Pure, Asus V8200 Deluxe, Gainward PowerPack III, Hercules 3D Prophet III, Leadtek Winfast TD, Nvidia Reference GeForce3 in Visiontek GeForce3. Test je tudi zeloooo obširen, saj obsega 18 strani! Če boste v kratkem kupili GeForce3, si test morate prebrati. Če ne, pa si ga preberite kar tako, iz lastnega zadovoljstva.

2 komentarja

GeForce3 cenejši za 38%

Slo-Tech - Nvidia namerava občutno znižati cene njihovih grafičnih procesorjev, vključno z najnovejšim GeForce 3. Tako naj bi bile grafične kartice z vgrajenim GeForce 3 procesorjem cenejše za kar 200 ameriških dolarjev. Napovedanih je tudi nekaj t.i. low-end grafičnih kartic, katerih cena se bo gibala od 100 dolarjev navzgor, GeForce 2 Ultra pa bo dosegljiv že za 300 dolarjev.
Razlogov za ta korak je veliko, eden glavnih pa je zmanjšanje zanimanja za Nvidine procesorje, saj proizvajalci dobesedno zavračajo uporabo novejših različic. Zelo znan je primer čipa GeForce 2MX, predhodnika MX 200 in MX 400, ki ga nekateri še vedno vgrajujejo v grafične kartice. Kot drugo, se je na trgu pojavilo že kar nekaj grafičnih procesorjev, ki jim lahko suvereno konkurirajo in to po precej nižji ceni. Najodmevnejši je vsekakor Kyro II, za katerega se zanima že lepo število izdelovalcev grafičnih kartic. Veliko ostrih kritik je doletelo tudi najnovejši procesor GeForce 3, ki je od svojega predhodnika kar...

1 komentar

Nova GeForce3 kartica

X-Bit Labs - Tokrat iz Gainward-a. Nič posebnega? O, pa je posebnega! Gainward bo v kratkem izdal svojo Gainward GeForce3 Powerpack kartico, ki bo bazirala na Nvidia GeForce3 čipu. Gainward je tisto podjetje, ki nas je, navijače, navdušilo z Golden Sample serijo kartic, ki so bile pravi bonbončki za navijanje. Tokrat bo Gainward spet skušal presenetiti. Na svojo novo GeForce3 kartico, je v zadnjem trenutku, poleg VGA, DVI in TV-Out izhodov, dodal še Video-Out. Kartica je torej po številu in vrsti izhodov podobna ASUS-ovemu V8200 Deluxe, le da nima vhoda za 3D očala, ki jih kupec dobi ob nakupu ASUS V8200 Deluxe. Cena Gainward GeForce3 Powerpack pa bo tam okoli $500. Kar je popolnoma realno za kartico te vrste.

3 komentarji

Kako se GeForce 3 obnese v 3DMark-u 2001

NvNews - Vas zanima, a? Fantje pri nV News so se spravili nad GeForce3 z 3DMark-om 2001. Kot veste, je 3DMark 2001 trenutno edini program, ki prikaže zmogljivosti Nvidiinega GeForce3 čipa. GeForce3 namreč podpira Microsoft-ov DirectX 8, igric, ki bi tudi podpirale to knjižnico trenutno ni. Kartico so primerjali z GeForce2 Ultra kartico, ki naj bi, po specifikacijah sodeč, bila najbližje GeForce3. Končna ugotovitev testa je, da GeForce3 seka. Ne glede na ceno, ki je, kot sami veste, astronomska.

11 komentarjev