»

Izšel je DivX 6

Overclockers Australia - Vsi, ki ste si v zadnjem letu ali treh ogledali vsaj en film na računalniku, najbrž poznate format DivX. Le-ta je priljubljen predvsem zaradi množične uporabe v P2P skupnosti in seveda tudi zato, ker lahko z njim arhivirate in kompresirate vaše domače video posnetke.

Razvijalci, ki skrbijo za razvoj paketa DivX, seveda ne spijo in zato so nam nekaj dni nazaj na njihovi spletni strani omogočili dolvleko njihove najnovejše izdaje paketa, imenovanega DivX 6.

Prve vtise so zbrali tudi na Tom's Hardware kjer so v članku zajeli vse najnovejše bonbončke, ki jih ponuja novi paket.

Med glavnimi so:
  • interaktivni video menuji
  • XSUB podnapisi
  • več zvočnih sledi
  • poglavja (chapter points)


Prav tako velja omeniti DivX Helium, ki ga razvijajo v DivX Labs in predstavlja optimizacijo DivX kodekov na najnovejših večprocesorskih in računalnikih z večjedrnimi procesorji, kakršna sta Pentium D in Athloh 64 X2.

44 komentarjev

Članek - UMAX Yamada 6700

SLO Reactor - Na strani SLO Reactor smo za vse obiskovalce strani, spisali obsežen članek o DivX predvajalniku UMAX Yamada 6700. Yamado smo opremili z novo različico (v2) neuradnega firmware-a P.Y.P.S.-a, ter preverjali kako se stvar obnese z DivXTestCD-jem, predvajanjem SUB in SRT podnapisov na raznih različicah DivX kodekov kot tudi na XviD-u z različnimi števili slik na sekundo ter različnim kodiranjem zvoka (MP3 VBR, MP3 CBR, AC3), ter prišli do presenetljivih zaključkov.

Če ste tudi vi v dvomih, kateri DivX predvajalnik za ceno pod 20 tisočakov si kupiti, vam članek definitivno priporočamo - nahaja se tukaj.

Želimo vam prijetno branje!

3 komentarji

Kraja GPL kode Mplayerja

M Player HQ - Podjetje KISS, znano predvsem po DVD predvajalnikih, ki zmorejo predvajati tudi posnetke, zakodirane z DivX kodekom, smo precej verjetno ujeli pri tatvini.

Fantje, ki razvijajo Mplayer, program za predvajanje video datotek na Linux operacijskih sistemih, so pri primerjavi firmware-a odkrili marsikatero podobnost. A odgovorni pri podjetju KISS so to očitno opazili, zato so novejši firmware "spremenili" -- ga zazipali.

Če se proizvajalci video komponent za v vašo dnevno zanašajo na Linux...bi se splačalo preizkusiti tale Mplayer!

Toda! Da ne bomo ostali samo pri besedah, si lahko vsi, ki ste se odločili preizkusit Mplayer na lastne prste in oči, ogledate tudi kratkek pregled možnosti, ki vam jih ponuja Mplayer in članek o finem nastavljanju tega predvajalnika.

14 komentarjev

Novi Divx kodek

DivX.com - Pri podjetju DivXNetworks, ki izdeluje znani kodek za gledanje filmov DivX, so izdali novo različico tega kodeka in sicer DivX 5.0.4 za Windowse in vključuje program za gledanje DivX filmov DivX Player 2.1. Več o samih novostih, ki jih vsebuje novi kodek, si lahko preberete na tej strani. Naj samo omenim, da je izboljšano prikazovanje na nekaterih ATI Radeon karticah, ki so plod sodelovanja ATIja z DivXNetworks. Kodek si lahko dolpotegnete tukaj!

0 komentarjev

Sigma Design

Slo-Tech - Pozdravljeni spet po dolgem času. Kot vidite, sem bil zadnje čase bolj malo, oz. nič aktiven, vendar ne zaradi lenobe. Prvi razlog za neaktivnost je počitniško delo, ki ga opravljam v nekem podjetju, zato sem vsak dan precej sesut. Drugi razlog pa je, da računalnik na katerem delam ni v moji, ampak v družinski lasti, zato moram včasih mašino prepustiti tudi komu drugemu. Upam, da bom kljub velikim obremenitvam še našel, da kaj napišem in preprečim obdobje kislih kumaric. Mislite, da bo 6-8 novic na dan dovolj?
No, da ne bom samo nakladal o svojih osebnih travmah, bom spisal še kakšno novico. Kot gotovo veste, smo pred letom ali dva doživeli pravo poplavo raznih DVD predvajalnikov (predvsem iz daljnega vzhoda). Tokrat pa se nam mogoče obeta še ena predvajalniška revolucija, samo da tokrat ne bodo to DVD playerji, ampak DiVX playerji. Da, prav ste prebrali - DiVX playerji. Format se v legalnem svetu ni posebno prijel, na piratskem trgu pa format DiVX cveti, saj je mogoče običajen...

4 komentarji