»

MX610 za levičarje

Slo-Tech - Ste vedeli, da je 10 odstotkov vseh genijev levičarjev? Vseeno, navkljub temu, smo (da, smo, jaz sem namreč zagrizen levičar) bili levičarji ergonomsko zanemarjeni. S pojavom ergonomskih rešitev so iznenada vse miške dobile naklon v desno, s čimer so postale popolnoma neuporabne za vse levo-roke opičnjake. Obstajale so določene rešitve, ki pa tehnološko niso bile dorasle hitro se razvijajočemu trgu. Laser, brezžičnost in dodatni gumbi so bili le sanje.

Ko sem pred dvema letoma na sejmu CeBit povprašal prisotnega Šefeta, ali se lahko v bližnji prihodnosti nadejamo kakšne v levo nagnjene...

26 komentarjev

Intel razkriva dvojedrni mikroprocesor za prenosnike na 65 nanometrih

X-Bit Labs - Kot kaže so pri Intelu ugotovili, da z višanjem delovne frekvence ni nujno vedno doseči hitrejšega mikroprocesorja in se tako podajajo v vode večjedrnih procesorjev. Tako so letos na jesenskem Intelovem razvojnem forumu prikazali tehnologijo prvega primereka dvojedrnega mikroprocesorja za prenosne računanike, imenovanega Yohan. Narejen bo v 65-nanometerski tehnologiji in pričakujejo, da bo komercialno dobavljiv že prihodnje leto.

S tem mikroprocesorjem nameravajo uvesti tudi novo platformo, imenovano Napa, ki bo vključevala integrirano grafiko Calistoga in Intelove brezžične vmesnike Golan.

To so prvi koraki k večjemu podaljšanju avtonomije prenosnikov po predstavitvi tehnologije Centrino, saj si je Intel zadal cilj doseči do leta 2010 avtonomijo prenosnikov okoli 10 ur, o čemer lahko danes samo sanjamo.

Novica na X-bit Labs

6 komentarjev

Levičarjem se obetajo boljši časi

Slo-Tech - Sicer tole novičko vzemite bolj za šalo kot zares, pa vendar. Ste levičar? Vas moti vse kar "vleče na desno"? Se nikakor ne morete sporazumeti z rečmi ki jih po svojih, nebodijihtreba™ desnicah vlačijo desničarji? Potem odklikajte na stran Anythingleft-handed, kjer se da, kot pravijo, dobiti same dobrote samo za levičarje. Če pa vas preprosto samo zanima, kako izgleda "stvar za levičarja", pa si lahko mirne duše omislite tipkovnico za levičarje. Ali desničarje. Ali oboje. Pa saj je vseeno... [:D]

8 komentarjev

AMD Duron 1.2 GHz

Sharky Extreme - Podjetji AMD in Intel vedno oglašujeta najnovejše procesorje in tako se zgodi, da recimo izid do sedaj najhitrejšega Durona ostane nekje v ozadju. Novi Duron tiktaka pri 1.2 GHz, je zasnovan na Morgan jedru in zgrajen v 0.18 mikronski tehnologiji. S tem procesorjem AMD tudi z Duroni vstopa na srednje zahteven trg računalnikov, čeprav se z njim tudi približuje mejam 0.18 mikronske izdelave, saj je zelo slabo overclockabilen. Zmogel je le 1.25 GHz pri voltaži 1.85 V. Klik!

2 komentarja

3GIO FAQ

Intel - Kot vsa podjetja, ki izumijo precej obetajočo tehnologijo, se je tudi Intel odločil, da bo ljudstvu izdal malce več informacij o prihajajočem vodilu prihodnosti, imenovanem 3GIO. Intel je izdal FAQ, v katerem si lahko preberete odgovore na pogosto zastavljena vprašanja, poleg tega pa Intel poseduje še nekaj zanimivosti okrog 3GIO-ta. Sicer je res, da smo o tem standardu na veliko poročali v preteklosti, vendar so bili to samo delčki mozaika, katerega celoto si lahko preberete/ogledate prav na Intelovi strani.

0 komentarjev

Intelova brezžična miška

EverythingUSB - Podjetje Intel se nam je močno vtisnilo v spomin s svojimi procesorji, procesorskimi nabori (chipseti), matičnimi ploščami, mrežnimi karticami, potem pa se seznam Intelovih produktov, ki so znani velikim množicam ljudi, počasi konča. Vendar pa je Intel vedno hotel biti vsestranski proizvajalec, zato so se preizkusili tudi s svojimi tipkovnicami, miškami in igralnimi ploščki (gamepadi). Žal so vse te Intelove naprave ostale precej prezrte, saj se je Intel vedno bolj usmerjal v oglaševanje svojih čipov, kot pa v cenene tipkovnice, miške in ostalo potrošno robo. Morda je imel Intel celo prav, de ni pretirano vlagal v oglaševanje prej omenjenih izdelkov, saj nekateri enostavno ne morejo ven iz povprečja. Tako se je zgodilo tudi z Intelovo Wireless Series miško, ki je ima sicer nekaj odlik (dober softver in simetričnost, ki naredi miško uporabno tako za levičarje, kot za desničarje), vendar žal ne prinaša nobenih revolucionarnih novosti. Zato je ta novica mišljena bolj kot zanimivost,...

1 komentar

Primerjave ...

The inquirer - Nekateri ljudje blazno radi primerjajo nekatere stvari z drugimi (hm, kje sem že to slišal? ). S tako primerjavo postanejo nekateri pojmi lažje razumljivi, pa tudi hitreje se nam vtisnejo v spomin. Nekateri pa uporabljajo take primerjave predvsem zato, da popestrijo dolgočasne članke. Primer: na The Inquirerju so dogajanje na računalniškem področju primerjali s prometnimi znaki. Meni je bila stvar všeč, mogoče bo tudi vam. Kliknite tukaj in se nasmejte .

2 komentarja

Cruise Cat

Radeonic - Človek kar ne more verjeti, koliko različnih računalniških pripomočkov pride na trg. Vendar ima večina (razen redkih izjem) teh pripomočkov eno skupno slabo lastnost; povsem zadovoljivo jih nadomestijo predvsem standardizirane stvari (npr. miška in tipkovnica). Tudi Cruise Cat ne prinaša nobene revolucije, ki bi miški ali tipkovnici snela krono z glave, pripomore pa precej k dobremu počutju. Cruise Cat je neke vrste na dotik občutljiva podlaga (touchpad), po kateri drgnemo s posebnim pisalom. Cruise Cat je mišljen kot nadomestilo za miško, namenjen pa je predvsem tistim, ki veliko časa preživijo na internetu in preklinjajo nad okornostjo miške. No ja, kljub ne vem kakšni za internet prirejeni zasnovi, pa bo še vedno treba občasno uporabiti tipkovnico za tipkanje URL-jev. Test.

1 komentar

Saga o P4X266 se nadaljuje

The inquirer - Proizvajalci ALi in SiS stremijo k temu, da bi Intel tožil Vijo neupravičene rabe Intelovih patentov v njihovem novem P4X266 čipsetu za P4. Zakaj? VIA je prevzela S3, ki je imel z Intelom sklenjeno pogodbo o uporabi njenih patentov. Intel pa pravi, da VIA ni upravičena do njih z samim prevzemom.Zakaj stremijo toliko k tem, da bi Intel izločil Vijo? Predvsem zato, ker morata onadva plačevati Intelu približno $5 po čipu za licenco, kar samo podraži celotno stvar. Tako naj bi bila cena teh čipov okoli $40. VIA pa namerava imeti prodajno ceno pod $30. Tako bojo le ti s težavo konkurirali Viji. Zakaj se Intel še ni odločil za tožbo? Prav zaradi tega, ker še ne vedo, ali je VIA upravičena z samim prevzemom tudi do uporabe licenčnih patentov, ki jih je Intel sklenil z S3. Znano pa je, da Intelovi odvetniki že kar nekaj časa proučujejo nastali položaj.

3 komentarji

Razlog pomanjkanja novic

Jaz - Heh, kaj naj vam rečem... Luni je odsoten za vikend, tako da je to sveto breme preložil name, njegovo "levo roko" (jaz sem levičar) . Na žalost sem bil cel dan v Ljubljani, ampak vseeno sta se našla Mate in TESKAn ter zapolnila vrzel... No, tukaj sem, živ in zdrav, pripravljen za paket novic. Pa pojdimo.

4 komentarji