»

V Kiberpipi prihodnji teden: OWASP Meetup, Mozilla Persona

Slo-Tech - Kiberpipini napovedniki se po krajšem premoru vračajo.

Prihodnji torek, 19.2.2013 tako organiziramo srečanje varnostnih strokovnjakov OWASP Slovenija. OWASP (Open Web App Security Project) je odprta, globalna, brezplačna in neprofitna mednarodna skupnost, ki se posveča dvigovanju varnostnega nivoja programske opreme. Dogodek se tokrat začne že malo prej kot običajno, ob 16:30, zaradi lažje logistike pa vas prosimo za predhodno prijavo skozi Eventbrite.

Vsebinsko bo razdeljen na tri sklope:
1. Predstavitev KOC RIS (Živa Gorup Reichmann);
2. Predstavitev največjih tveganj spletnih aplikacij – OWASP TOP 10 (Jure Škofič);
3. Zlivanje vgrajene, mobilne in spletne (ne)varnosti (Tadej Vodopivec).

V sredo, 20.2. ob 19:15 bo potem

1 komentar

Ta teden v Kiberpipi: telefončkarji, spletno iskanje

Poganjanje Krakena v živo. Na sredini je trdi disk z A5/1 mavričnimi tabelami.

Kiberpipa - Prvi polni novembrski teden se v Kiberpipi začenja z rednim ponedeljkovim srečanjem Coursera Python skupine. Uvodno predavanje tokrat prevzema Domen Kožar (iElectric), vodja slovenske Python meetup skupnosti, ki bo predstavil Kiberpipin interni CMS "Intranet", spisan v razvijalskem ogrodju Django.

V torek pride zgodba, o kateri smo na Slo-Techu že precej pisali: varnostna raziskovalca Matej Kovačič in Jaka Hudoklin bosta spregovorila o o njuni analizi varnosti GSM telefonije v Sloveniji. Še do letošnjega poletja je bilo namreč zaradi rabe starejših šifrirnih algoritmov mogoče nepooblaščeno prestrezati SMS sporočila, oz. celo prevzeti mobilno identiteto uporabnika in v njegovem imenu...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: iščemo nove sodelavce + veliko stvari

Kiberpipa vabi nove sodelavce in sodelavke

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Ta teden malo drugače; za začetek s povabilom k sodelovanju. Kiberpipa trenutno aktivno išče nove sodelavce - programerje z ljubeznijo do odprte kode, intermedijske umetnike vseh vrst, DIY entuziaste. Če se najdete v kateri od teh vlog, oziroma vas vsaj malo zanima, vas prosimo za prijavo na e-poštni naslov maja@kiberpipa.org, do konca meseca.


Od torka do četrtka bomo čez dan (od 12h do 19h) na 13. Študentski areni na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Najdeš nas na Eko otoku, kjer bomo skupaj z društvom Duh Časa izvajali servisiranje in reciklažo odsluženih računalnikov. Iz zbranih računalniških komponent bomo sestavljali računalnike, jih opremljali z brezplačnim odprtokodnim sistemom Ubuntu GNU/Linux, ter jih na koncu predali Zavodu Študentska svetovalnica, ki bo računalnike podaril socialno ogroženim dijakom in...

14 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Coursera Python meetup, Ada Lovelace, Slovenski startupi, o delu v digitalnem PR

Kiberpipa - Nocoj, v ponedeljek 15.10. ob 18h, ter vsak ponedeljek v naslednjih dveh mesecih vas vabimo na Coursera Python meetupe, kjer bomo skupaj spremljali spletni tečaj učenja programskega jezika Python An Introduction to Interactive Programming in Python pri ameriški univerzi Rice v Houstonu. Tečaj se začenja ta teden, traja 8 tednov in vključuje tedenske domače naloge. Naš načrt je imeti 8-9 meetupov, kjer bomo reševali domače naloge, razpravljali o njih, tu pa tam pa vključili še krajše predavanje o uporabi Python-a. Nocoj sta na vrsti orientacijsko predavanje, ter že tudi prvi teden nalog. Tečaj je primeren predvsem za začetnike, prijava pa je še mogoča. Pripravljajo Andrej Pangerčič, Andraž Brodnik in Matej Cotman.

V torek 16.10. ob 19h, bomo ob praznovanju ob dnevu Ade Lovelace, samouke matematičarke in proto-programerke, gostili več predavateljic, ki so v svojem življenju in delu tako ali drugače povezane z znanostjo: intermedijsko umetnico Ano Čigon; Elizabeto A. Baretić Kolar,...

5 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: SuperCollider, Globalna znanost

Postani E-starš (I.del), 22. Jun 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo 22.8. ob 18h, vabimo da si v Kiberpipi ogledate kako zainteresirano občestvo za fascinantni programski jezik za sintezo zvoka počasi a vztrajno raste. Poletno redno tedensko druženje prinaša zanimive rezultate. Zopet lepo vabljeni v hlad Kiberpipine kleti na neformalno srečanje SuperCollider, kjer nas (začetnike in naprednike) bo zopet razsvetljeval Jakob Leben.

V četrtek 23.8. ob 19h, se nam lahko pridružite na Študentski sekciji slovenskega društva za kognitivne znanosti, kjer vas in vaše nevrone pričakuje tudi v ležernem avgustu. Na srečanju, ki bo tokrat nosilo naslov Globalna znanost, se bomo v družbi mednarodnih gostov pogovarjali o pomenu angleškega jezika v znanosti in o...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Finale MoMoSlo, Finale Spletne urice, No-LAN party, Postani E-starš

Java Web Applications with Tapestry 5, 07. Jun 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 18.6. ob 19h, vas vabimo na finale MoMoSlo kjer lahko ob 19h pričakujete Hrvoje Živko, ki bo govoril o IBM Worklight, Ekipa DrugiVid nam bo predstavila projekt 2ndSight ob 19:30, Andrej Mihajlov nam bo predaval ob 20h o lokalizaciji iOS aplikacij, ob 20:30 pa nas čaka sklepni del - druženje v Metropolu namenjeno zbiranju vtisov, spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje.

V sredo 20.6. ob 19h, bomo zaključili sezono Spletnih uric 2011/2012. Pridite na grand finale, predavanje bo, koncert bo, Dj bo, pijača bo, dobra družba bo! Več podrobnosti v toku tedna na https://www.facebook.com/SpletneUrice.


V četrtek 21.6. ob 20h, se bo v Kiberpipi od 20. ure dalje...

1 komentar