»

Google vstopa v pretočno igranje s Project Streamom

Slo-Tech - Google je najavil Project Stream, servis za pretočno igranje iger kar skozi brskalnik Chrome.

Poganjanje iger v oblaku je prehodilo že zajetno trnovo pot, saj se sooča z resnimi tehničnimi izzivi. Zamik v sliki in še posebno nadzoru bo vselej večji kot na lokalni napravi, saj se fizike ne da prinašati okoli. Poleg je treba prišteti obvezno kompresijo slike in pa potrebo po novih načinih trženja iger, kot je najem. Ni nenavadno, da eden pionirjev na tem področju, razvpiti servis OnLive, ni uspel in je pred tremi leti ugasnil. Po drugi strani ima Sony s storitvijo Playstation Now več uspeha in tudi Nintendo na Japonskem preizkuša podobno tehnologijo na konzoli Switch.

Zdaj se je namenil val pretakanja vsebin zajahati še Google in naznanil blazno originalno...

9 komentarjev

Čim večji so, tem močneje padejo - OnLive

BBC - OnLive, ki je upravljal istoimensko platformo za igranje iger na zahtevo, kjer je uporabnikov napredek shranjen v oblaku, so prodali za vsega 4,8 milijona dolarjev. Podjetje, ki so ga še pred letom cenili na 1,8 milijarde dolarjev, je za drobiž odkupil sklad tveganega kapitala, ki ga vodi Gary Lauder. Prodaja je bila zadnja rešilna bilka pred začetkom stečajnega postopka, saj je OnLive prezadolžen in ne more izpolnjevati svojih obveznosti. Lauder je tako v prisilni poravnavi za drobiž odkupil ostanke podjetja (tehnično gledano novo podjetje, na katerega je bila prenesena vse vredna aktiva podjetja).

OnLive je imel za 18,7 milijona dolarjev zapadlih terjatev. V skladu z dogovorom...

65 komentarjev

Apple razmišlja o Twitterju

The New York Times - Apple ima praktično vse razen socialnega omrežja. Imajo najbolj priljubljen mobilni telefon, trendovske računalnike, najbolj znano tablico na svetu in ogromen kup denarja. Ena redkih dejavnosti, kamor se še niso uspeli prebiti, so socialna omrežja. Tudi je absolutni zmagovalec Facebook, za tiste bolj jedrnate še Twitter. Google se trudi z Googlom+, Microsoft se spogleduje s Facebookom, v katerem ima manjši delež, hkrati pa poizkušajo nekaj pametnega storiti s Skypom. Apple nima nič od tega. In ker so socialna omrežja vedno večje gonilo prodaje, ni presenetljivo, da vsake toliko časa na internetu oživijo govorice, da se Apple zanima za nakup Twitterja.

To pot o tem piše The New York...

29 komentarjev

Facebook pridelal 157 milijonov dolarjev izgube

Facebook - Včeraj je bil težko pričakovani dan za Facebook in njegove delničarja, saj je podjetje prvikrat po začetku kotacije na borzi razkrilo poslovne rezultate. Novinarska konferenca se je začela ob 22. uri po našem času (povzetek konference), na njej pa so se pojavili vsi glavni, torej ustanovitelj in izvršni direktor Mark Zuckerberg, finančni direktor David Ebersman in operativna direktorica Sheryl Sandberg. V drugem letošnjem četrtletju je Facebook ustvaril 157 milijonov dolarjev izgube, ki pa je posledica računovodskih pravil ob začetku kotacije. Iz poslovanja so ustvarili dobiček.

Prihodki iz poslovanja so znašali 1,18 milijarde dolarjev, kar je za 32 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Od tega je 84 odstotkov prihodkov iz...

22 komentarjev

Micron prevzema Elpido

The Wall Street Journal - Kot smo napovedali februarja, bomo na pomnilniškem trgu priče velikemu prevzemu, ki ga bo dodobra konsolidiral. Micron bo namreč za 2,5 milijarde dolarjev prevzel japonskega proizvajalca Elpido, ki se je v zadnjem času spopadala s hudimi finančnimi težavami. S tem bo Micron postal drugi največji proizvajalec pomnilniških modulov, ki bo za vrat dihal vodilnemu Samsungu. Za njima bo capljal Hynix.

Elpida je februarja vložila zahtevo za začetek stečajnega postopka, saj ni uspelo poplačati za 448 milijard jenov (4,5 milijarde evrov) zapadlih posojil. Micron bo za podjetje odštel 750 milijonov dolarjev v gotovini, hkrati pa bo po obrokih do leta 2019 Elpidinim upnikom vrnil 1,4 milijarde dolarjev Elpidinega dolga. Hkrati bo...

2 komentarja

OnLive neuradno na voljo za Linux

OnLive Informer - OnLive je platforma za igranje iger na zahtevo, pri katerem je igra shranjena v oblaku. Tam se izvedeta tudi vso potrebno računanje in sinhronizacija, tako da se do končnega uporabnika prenaša le končni video. Ta je v ločljivosti 720p, zato je za igranje potrebna vsaj dvomegabitna internetna povezava. OnLive je zaživel leta 2010, uradno pa je na voljo za Windows in Mac OS X. Z nekoliko čaranja pa so ga uporabniki neuradno uspeli prenesti tudi na Linux.

Za delovanje na Linuxu potrebujemo emulatorski paket Wine, ki pa sam po sebi ni dovolj. Poleg tega ga je treba nekoliko prilagoditi (patch je skupaj z navodili na voljo na internetu), da bo v njem deloval odjemalec OnLive za Windows. Na OnLive Informer po obsežnem testiranju pravijo, da...

35 komentarjev

Google prevzel On2

ComputerWorld - Google je dokončal prevzem podjetja On2, ki so ga napovedali lanskega avgusta. Takrat so zapisali, da bodo za podjetje odšteli 106,5 milijona dolarjev, končna vsota pa je znašala 124,6 milijona dolarjev. Spomnimo, da se On2 ukvarja s kompresijo za video, embedded naprave, Adobe Flash Player in VoIP. Od prevzema si Google obeta koristi na trgu spletnega videa, kjer so z YouTubom že pomemben igralec. Na izredni skupščini ta teden so delničarji On2 potrdili prevzem. Za vsako delnico On2, ki trenutno kotirajo pri 0,70 dolarja, bodo prejeli 0,15 dolarja in tisočinko Googlove delnice (trenutno vredne 540 dolarjev).

3 komentarji