»

Facebook dosegel eno milijardo aktivnih uporabnikov

Na Slo-Techu smo za kratek čas testirali lajke (dvostopenjske seveda), a vam niso bili posebej všeč.

vir: The Verge
The Verge - Danes zjutraj je Facebook dosegel magično mejo ene milijarde aktivnih uporabnikov, torej takih, ki se v spletišče prijavijo vsaj enkrat na mesec. Odštevanje teče že od 30 julija, ko jih je ob objavi zadnjih četrtletnih rezultatov bilo 955 milijonov.

Ob tem so postregli s nekaj statističnimi podatki (caveat: .docx): ta milijarda je dosedaj sproducirala 140 milijard medsebojnih prijateljstev (friend connections), lajkala za debel bilijon raznoraznih stvari zunaj in znotraj Facebooka, naložila 265 milijard fotk (in jih 46 milijard kasneje izbrisalo, po novem tudi trajno), objavila 17 milijard z lokacijo opremljenih postov (4sq in latitude sta fouš), ter preposlušala za več kot dvesto tisoč let glasbe (62 milijonov...

41 komentarjev

Padanje Facebooka se nadaljuje, Apple postal najdražje podjetje vseh časov

Slo-Tech - Kar se borznega parketa tiče, sta Apple in Facebooka tisoče kilometrov vsaksebi. Medtem ko je Facebook prvi in najbolj napihnjen socialni balonček v spuščanju, Apple za zdaj še intenzivno raste. Od sredinega komentarja je Facebook še naprej izgubljal in v petek, ko je bilo pričakovati povečan prodajni pritisk, pristal pri rekordno nizki ceni 19 dolarjev - ali natanko polovici vrednosti iz javne ponudbe delnic. V petek so namreč delnice lahko prodali nekateri veliki institucionalni vlagatelji, ki so jih pridobili med IPO-jem, kar je povečalo ponudbo in tečaj dodatno zbilo. Danes se je Facebook sicer nekoliko odbil in pridobil pet odstotkov, tako da kotira okoli 20 dolarjev.

Apple pa je danes presegel tečaj 660 dolarjev,...

254 komentarjev

Google prvo podjetje z več kot milijardo obiskovalcev na mesec

Slashdot - Zadnje statistike podjetja ComCast za mesec maj kažejo, da je Googlu uspelo zbrati več kot 1 milijardo unikatnih obiskovalcev na mesec. S tem naj bi postali prvo podjetje s to lovoriko, najbližji zasledovalec pa je Microsoft z vsemi svojimi spletnimi mesti (~900 mio. na mesec), Facebook in Yahoo pa se oba gibljeta blizu 700 mio. unikatnih uporabnikov na mesec.

Google je povedal, da je največ obiskov iz Indije in Južnoafriške republike, najmanj pa jih (pričakovano) beležijo iz Severne Koreje in Kitajske.



Nasprotno pa naj bi Facebookovi uporabniki na strani preživeli malo več časa - skupaj tako kar 250 milijard minut na mesec (to je skoraj 6 ur na uporabnika na mesec, oz. 12 minut na dan). Microsoft je drugi z 204 milijardami, Google pa šele tretji z okroglimi 200 mrd.

...

6 komentarjev

Facebook 2010

Slo-Tech - Beseda desetletja je lani resda postala Google, a vse kaže, da bo v drugem desetletju tega stoletja njen naslednik Facebook. Kamorkoli se obrnemo, beseda prej ali slej nanese na Facebook, najsi bomo med zagovorniki ali nasprotniki te spletne storitve. To dokazuje tudi statistika preteklega leta, saj je iskalno geslo facebook (združeno z izpeljankami facebook.com, www.facebook.com in facebook login) na seznamu desetih najbolj iskanih gesel pobralo štiri mesta. V odstotkih to pomeni, da je 3,48 odstotkov uporabnikov spleta v ZDA iskalo nekaj v zvezi s Facebookom. Preostala gesla so bila še YouTube (3. mesto), Craigslist (4.), MySpace (5.), eBay (7.), Yahoo (8.) in Mapquest (10.).

Facebook je postal tudi...

26 komentarjev

Facebook išče 100 milijonov dolarjev

BuisnessWeek Online - Zdi se, da se vse masovno uporabljane strani in storitve, ki jih končni uporabniki lahko koristijo brezplačno, naposled znajdejo v denarnih težavah. Wikipedia vsake toliko časa zaprosi za kakšno donacijo, Skype že dolgo časa ne živi od brezplačnih klicev z računalnika na računalnik, YouTubu tudi ni ravno z rožicami postlano. Podobne tegobe pestijo tudi nadvse priljubljeno stran Facebook z več kot 275 milijoni uporabnikov.

Kot poroča BusinessWeek, Facebook nujno potrebuje svežih 100 milijonov dolarjev za dohajanje rasti števila uporabnikov tudi na tehnološkem področju. Ena izmed potratnejših storitev so albumi slik, saj imajo na svojih strežnikih več kot 10 milijard fotografij.

Banke nad kreditiranjem niso preveč navdušene; celo Facebookova matična banka Bank of America ni pripravljena posojati. Facebook se zato ozira za lizingom opreme, ki je priljubljen način financiranja mladih podjetij v Silicijevi dolini. Doslej njihov najradodarnejši lizingodajalec TriplePoint Capital, ki se...

61 komentarjev