»

Prihajajoči iPhone 5S bo verjetno na voljo v zlati

Zlata barva naj bi bila zelo zaželena, pa še relativno enostavno in poceni jo je anodizirati na iPhonovo aluminijasto hrbtišče.

vir: iMore
iMore - Do jesenske predstavitve novih iPhonov (5S in 5C) je le še slab mesec, temu primerno pa narašča tudi število svežih domnev o izgledu novih naprav. Zadnja najava, ki je po virih sodeč še kar kredibilna (iMore, Techcrunch, celo vedno glasni Gruber ni proti), napoveduje tudi zlato obarvani premijski model 5S. Ton naj bi bil sicer bolj blag, skoraj v barvi šampanjca, tako bi naprava izstopala ravno prav, ne pa preveč. Barve naj bi si želeli predvsem na indijskem in kitajskem trgu.

Kaj je še slišati? Prihod modela 5C ("Color", "Cheap"), za katerega smo lahko dosedaj videli zgolj neuradna ohišja, je domala potrjen. Za večjega brata 5S podobno velja za bralnik prstnih odtisov, oz. "biometrični...

142 komentarjev

Sharp pričel s proizvodnjo 5'' zaslonov za mobilce

The Verge - Zgleda, da več kot 4" vendarle ni preveč za mobilne telefone, oz. na to veliko stavi japonski Sharp, ki je prejšnji teden pričel s serijsko proizvodnjo 5" 1080p zaslona. Z "novim dizajnom pikslov" bo pikselna gostota kar 448ppi, opazno več od Applove "retine" (326ppi, 1136x640, 4" na iPhonu 5, tudi Sharpov izdelek) ali Samsungovega Super AMOLED HD (306ppi, 1280x720, 4.8") zaslona na Galaxy SIII.

Zaslon mislijo pokazati še ta teden na japonskem tehnološkem sejmu CEATEC, prvi izdelek z zaslonom pa bo po vseh verjetnosti HTC-jev križanec med telefonom in tablico (phablet, kot jim pravijo), Oppo Finder 5. Nekaj se tudi že šušlja o Huaweiju, ter morda celo Googlovi Motoroli Mobility.

Sharp se, podobno kot tajvanski HTC, sooča z znatnim upadom prihodkov, pri čemer rešitev vidijo prav v...

40 komentarjev

iPhone 5

iPhone 4S in 5 stran ob strani. Je večji, a še ravno prav večji, tako da navigacija s palcem še ni naporna.

vir: The New York Times
The New York Times - Apple je pravkar zaključil svojo predstavitev v nabito polnem YBCA centru v San Francsicu. Dobili smo poplavo številk, procentov in presežnikov, ki se jih ne bi sramovali tudi najboljši med slovenskimi PR novinarji, a še bolj pomembno, iPhone 5 je tu. In po izgledu stvari se je večino napovedi (zaslon, debelina, izgled, 4g lte, nov konketor; morda manjka le mobilno plačevanje) tudi uresničila.

Vajeti prireditve sta v rokah držala Tim Cook (CEO) in Phill Shiller (VP Marketing), ki sta si glede na naelektreno ozračje zadnjih mesecev privoščila tudi kar nekaj napadov v smer konkurence. A začnimo s številkami: najprej o njihovih trgovinah, ki jih je zdaj že 380 v 12 različnih državah, in vsakodnevno skupaj...

538 komentarjev

Samsung in HTC že načrtujeta prepoved prodaje iPhona 5

vir: Geek
CNet - Danes namerava Apple predstaviti iPhone 5 (oz. mogoče the new iPhone), prvi kupci pa naj bi ga v roke dobili že dober teden dni kasneje. Oziroma takšne so njihove želje; jezna konkurenca medtem kuje povsem drugačne načrte.

Samsung je že nekaj dni po 1 milijardi dolarjev težkem porazu pred kalifornijskimi sodišči neuradno potrdil, da bodo zahtevali prepoved uvoza in prodaje iPhona 5 v ZDA in Evropi, če bo le-ta podpiral tehnologijo 4G LTE (in zelo zelo se domneva, da bo). Podobnih misli je tajvanski HTC, ki se z Applom že krega glede dvojice svojih patentov za povečevanje hitrosti mobilnih prenosov. Apple se ju sicer trudi razveljaviti, a pri tem vsaj doslej ni bil pretirano uspešen.

Če se kateremu koli od teh dveh posreči z začasno odredbo, bi lahko...

80 komentarjev

iPhone 5, 7'' iPad Mini bojda že septembra

Verjetni izgled iPhona 5, pripravljen na podlagi govoric in že dobavljivih dodatkov.

vir: iLab
CNET - Po bogati poplavi govoric o novostih v prihajajočem iPhone 5 se zdaj prvim omenja tudi verjetni datum predstavitve: to naj bi bila sreda, 12. septembra, prodaja pa naj bi se začela dober teden dni kasneje, 21. septembra. O datumu poročata spletišči iMore, ki citira vire, ki se "v preteklosti že izkazali za kredibilne", ter francoski app4phone.fr, ki sklicuje na kitajske proizvajalce komponent. V paketu s telefonom naj bi dobili še manjšo inačino iPada (iPad Mini, 7'' namesto standardnih 9.7''), ter najbrž tudi posodobljen iPod touch in iPod Nano.

Kaj točno bo novega, je kot rečeno predmet številnih špekulacij. Največ zaupanja so deležne napovedi o večjem in širšem zaslonu (4'', 16:9) ter novem spodnjem delu, kjer naj bi...

73 komentarjev

Applov WWDC 2012 poln novosti

stari vs novi pro

vir: Apple
Apple - V San Franciscu se je začel Applov vsakoletni dogodek WWDC (Worldwide Developers Conference), na katerem pokažejo nove tehnologije, programsko opremo in druge prihajajoče novosti, pomembne za razvijalce v Applovem ekosistemu. Sejem ni namenjen splošni javnosti, ampak zgolj razvijalcem, ki morajo celo podpisati pogodbo o nerazkritju videnega (NDA). Kljub temu pa zadnja leta Apple uvodni nagovor (keynote) javno predvaja po spletu, tako da lahko cedimo sline nad nekaterimi novostmi.

Letos je Apple predstavil nove prenosne računalnike MacBook Pro, ki bodo imeli v novi generaciji 15-palčne zaslone Retina (omenjeno tehnologijo je iPhone dobil že z verzijo 4). Podpirajo ločljivost 2880 x 1800, kar pomeni gostoto točk 220 ppi...

134 komentarjev