»

Znamka HyperX gre pod HP

vir: HP
HP - HP od Kingstona za 425 milijonov dolarjev kupuje znamko HyperX, toda prevzel bo le del oddelka z igričarsko periferijo, medtem ko bo pomnilniško opremo Kingston obdržal.

HyperX je ena tistih znamk, pod katerimi najdemo računalniško opremo z odločno preveč vgrajenimi barvnimi diodami. Nalepka ima v bistvu za take sorte kozmetiko že kar dolgo zgodovino, saj je Kingston pričel v njenem okviru pomnilnik za navijalce prodajati že leta 2002. Od takrat se je oddelek vse bolj usmerjal v igričarsko opremo in se osamosvajal, sedaj pa je očitno napočil čas, da prav ta igričarski del matično podjetje tudi zapusti. HP bo tako za 425 milijonov ameriških dolarjev prevzel znamko HyperX in tipkovnice, miške, slušalke, podloge ter promocijsko kramo za ešport. Po drugi plati pomnilniške reči, torej DRAM, flash in SSDji, ostajajo Kingstonu, ki jih bo preimenoval, ni pa še jasno, ali bo morda izumil kakšno novo znamko. Posel naj bi bil zaključen v prvi polovici leta.

Motiv HPja je jasen: imajo že...

8 komentarjev

Google kupil Waze

Forbes - Googlov zadnji nakup je izraelsko podjetje Waze, ki se ukvarja z digitalnimi zemljevidi. Koliko so odšteli zanj, ni povsem točno znano, omenjajo pa se vrednosti v razponu med 1,0 in 1,3 milijarde dolarjev. Za podjetje se je zanimal tudi Facebook, zato poglejmo, kaj lahko Waze ponudi svojim novim krušnim staršem. Glede na to, da ima Google že precej dobre zemljevide in navigacijo, vprašanje ni...

18 komentarjev

Google izgubil spor s Trkuljo

Google imena hitro poveže s slikami, ter drugimi povezanimi osebami. Te asociacije niso vedno zaželene.

Australian IT - Vrhovno sodišče avstralske zvezne države Viktorija je dokončno potrdilo, da je Google deloval kot izdajatelj, ne zgolj posrednik, ko je v rezultatih iskanja za imenom Milorada "Michaela" Trkulje, avstralskega državljana srbskega porekla, prikazal očitne asociacije z melbournskim kriminalnim podzemljem. Posledično bo Google za prikazano odgovarjal kot bi vsak avtor, torej bo moral Trkulji plačati 200.000 avstralskih dolarjev odškodnine zaradi žaljive obdolžitve, ter še vse pravne stroške.

Trkulja je bil l. 2004 po spletu nesrečnih okoliščin kot nedolžni opazovalec poškodovan med streljanjem v restavraciji St. Albans v Melbournu. Lokalna (zdaj že propadla) spletna...

18 komentarjev

Google Maps gre pod vodo

vir: Google
Google - Več kot tri četrtine zemeljskega površja pokrivajo oceani, zato je naslednja Googlova poteza na nek način logična. Njihov Google Maps je bil doslej omejen na kopno četrtino, sedaj pa so ga obogatili s prvimi panoramskimi podvodnimi posnetki. Za začetek so obiskali šest krajev pod vodo v Avstraliji, na Havajih in Filipinih.

Poslikali so podvodno okolico Wilsonovega otoka, Heronovega otoka in otoka Lady Elliot (vsi trije ležijo na avstralskem Velikem koralnem grebenu), zaliva Hanauma in Molokinija (oba na Havajih) ter otoka Apo na Filipinih. Na vseh teh lokacijah se pod vodo skrivajo koralni grebeni, kjer življa kar mrgoli, tako da je tam kaj videti. Google ni poslikal le golega dna, ampak je ujel tudi precej živali (želv, rib in velikih mant). Na Google Maps...

30 komentarjev

Google Earth dobiva trorazsežen pogled

The Verge - Google Earth že sedaj ponuja dobre zračne posnetke praktično vsakega koščka našega planeta, a so bili do zdaj omejeni s ptičjo perspektivo. Ker so bile slike večidel posnete navpično navzdol, smo povsod videli le pogled od zgoraj z nekaj izjemami, ki so vse simulirane. Načeloma to povsem zadostuje, a tridimenzionalen pogled bi bil lepa nadgradnja. Zato se je Google odločil, da to stori v bistveno večji meri kakor doslej.

V ta namen bodo pomembnejše dele Zemlje (torej velemesta, med katerimi slovenskih predstavnikov (še) ni) poslikali iz štirih perspektiv pod kotom 45° glede na navpičnico. Računalniški algoritem bo iz teh posnetkov avtomatično sestavil tridimenzionalen model stavb, s čimer bomo dobili 3D-nadgradnjo klasičnega...

18 komentarjev

Google Earth zdaj vidi pod vodo

SMH - Google je nadgradil svoje brezplačno orodje za pregledovanje Zemljinega površja s funkcionalnostjo, ki razkriva še zadnje neposlikane kotičke sveta. Odslej namreč Google vidi tudi pod vodo. Ne dobesedno, so pa s pomočjo barimetričnih podatkov, ki so jih jim posredovali inštituti, uspeli na karte in posnetke dorisati nagubanost podmorskega dna, globine in ostale kartografske podatke. Tako lahko sedaj pogledamo podvodna gorovja, oceanske hrbte, jarke, grebene in ostala čudesa, ki se skrivajo pod enotno gladino. Nekatera področja, denimo Veliki koralni greben v Avstraliji, so poslikali natačneje, druga pa še bodo. Za ogled potrebujete novo verzijo Google Earth, ki se je na spletu pojavila včeraj.

...

21 komentarjev

Anonimiziran Google Streetview v Evropi

Pogled iz Google StreetView

vir: InfoWorld
InfoWorld - InfoWorld poroča o Googlovi potezi, da bo anonimiziral Street View komponento Google Maps v Evropi. Street View oziroma pogled na ulico je dejanski pogled na ulico, kakor bi bil viden, če bi stali na njej. Do slik pridejo tako, da se s posebnimi avtomobili slikajo večja mesta in jih nato prilepijo na digitalne zemljevide. Seveda pa pri tem ujamejo marsikatero neprijetno situacijo. Od razkritja raznih delov telesa do slikanja ljudi na neprijetnih mestih. Vendar pa zakonodaja na stari celini na takšen poseg v zasebnost ne gleda najbolj veselo, zatorej bodo pogledi na ulice večjih mest dodatno anonimizirani. Odstranili bodo predvsem obraze in druge elemente, ki bi lahko posegali v posameznikovo zasebnost.

Nedvomno pa bodo pod budnim očesom Internetne javnosti našli dovolj pikantnih...

6 komentarjev

Z genetiko do bleščečega jutri?

Bleščoriba

vir: GloFish
Slashdot - Ste se naveličali dolgočasnih barv? Potem vam ne preostane drugega kot da odplaknete svojo zlato ribico in si naročite GloFish!
Podnevi je "pomirjujoče" (živo) rdeča, ko se spusti mrak in jo obsije ultravijolična svetloba pa zasije fluresenčno. Ne, ne gre za kakšno eksotično vrsto, gojite jo lahko kar v domačem ribniku, le dostop do genetskega laboratorjia rabite in košček koralnega grebena (vsaj dokler se njegov DNK zapis ne pojavi na internetu [;)]).

Da, Bleščoriba je prva genetsko modificirana žival "za domačo uporabo". Sama po sebi uvedba genov v obsotječ organizem ni nič novega, je pa to prva raba te tehnologije v "proizvodu" namenjenemu izključno zabavi in je kot takša seveda sprožila nov plaz polemik.

Kot kaže...

42 komentarjev