»

Broadcom odprl gonilnike za svoje nabore Wi-Fi 11n!

Slo-Tech - Broadcom je predstavil prvo verzijo odprtokodnih gonilnikov za najnovejšo generacijo komponent Wi-Fi , ki podpira standard "11n".

Gonilniki so po priznanju proizvajalca še nedodelani, vendar naj bi se to v kratkem popravilo. Uporabljajo osnovni mac80211 stack in zaenkrat podpirajo BCM4313, BCM43224 in BCM43225, modularna zasnova pa omogoča enostavno dodajanje podpore dodatnim modelom, vključno z embedded mac80211-aware komponentami. Več podrobnosti o trenutni izvedbi in zmogljivostih je v priloženih datoteak readme in todo.

Dosegljivi so na naslovu git://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/gregkh/staging-next-2.6.git v mapi "drivers/staging/brcm80211".

6 komentarjev

Nov, hitrejši RDRAM

Ace's Hardware - Čeprav Intelu ni najbolje uspelo, ko je na začetku pohoda Pentiuma 4 podprl le in samo RDRAM, pa ta neuspeh ni zaustavil razvoja. Tako je sedaj na voljo še hitrejši RDRAM z oznako PC1066. Sedaj pa samo še čakamo na plošče, ki bodo zmogle izkoristit poln potencial tega pomnilnika...

1 komentar

Konec veselja

The inquirer - Sodeč po tej novici na TheInquirer-ju bodo cene Rambusovega RDRAM-a, ki ga za svoje delovanje uporabljajo Intel Pentium 4 procesorji, spet narasle.
Razlog za to pa je Samsung, največji proizvajalec RDRAM-a, ki mu zmankuje zalog. Intel je namreč prejšnji teden spustil cene P4 procesorjem in raja je seveda navalila. Pokupili so ogromno P4-k in, seveda, RDRAM-a. Samsung ga nak trenuten porast prodaje ni bil pripravljen. Zato je zalog malo in... cene visoke.

3 komentarji

Proizvajalec Traxdata je broke

uebertakten.de - Pojavila se je novica, da je proizvajalec medijev in CD snemalcev Traxdata v rdečih številkah. Tako naj bi proizvodnjo CD snemalnikov prevzela nova firma E&K, ki naj bi pod svojim imenom tržila snemalnike. Podpora snemalnikom in ostalem Traxdata-HW pa bo ostala. Novi produkti se bojo pod novim imenom pojavili v kratkem. Hčerinska firma od E&K, Ritek, proizvaja že nekaj let medije za Traxdato, ki ji je v zadnjih letih uspelo, da je prišla med glavne proizvajalce le teh. Večji del delavcev in vodstva Traxdate je že ustanovil v povezavi z Mstation novo firmo. Le ti pa se bojo ukvarjali bolj z trženjem kot z proizvodnjo novih stvari.

0 komentarjev

Rambusovi načrti

X-Bit Labs - Rambus se je po težkih udarcih na sodiščih odločil svoje moči preusmeriti v prodajo svojega pomnilnika in ne razna tožarjenja. Ker so trenutno v precej nezavidiljivem položaju, so se odločili precej spustiti cene svojega pomnilnika. Tako naj bi se do konca leta cena RDRAMa precej spustila, pomnilnik naj bi veljal le 20% več kot SDRAM. Seveda je tako znižanje vitalnega pomena, saj je Pentium4, Rambusova glavna platforma, že začel odkrito koketirati z drugimi pomnilniškimi standardi, kar pomeni, da se kar kmalu utegne zgoditi, da bo RDRAM postal le še domena high-end strežnikov in igralnih konzol. Seveda je kaj takšnega za Rambus nesprejemljivo in edina rešitev so omenjena znižanja cen. Me prav zanima, kako bodo znižali cene v tolikšni meri, še posebej glede na nenehne pocenitve SDR in DDR pomnilnika .

0 komentarjev

Lepi časi

X-Bit Labs - Obetajo se nam lepi časi. Odkar so se P4 procesorji tako občutno pocenili, je edina ovira, da ljudje ne začnejo z množičnim kupovanjem teh procesorjev to, da pomnilnik (RDRAM) še vedno stane ogromno denarja. To se bo spremenilo.
Januarja letos je Samsung, največji proizvajalec RDRAM-a, izdelal 5 milijonov "čokoladic" na mesec. Ob koncu marca je ta številka bila že 10 milijonov. Junija bo, ob izdatni pomoči Intela, Samsung izdelal po 20 milijonov "čokoladic" na mesec. To znaša 30% celotne Samsungove proizvodnje. Toshiba bo septembra izdelala po 8 milijonov "čokoladic" na mesec, kar znaša 60% njene proizvodnje moči. Tudi drugi proizvajalci povečujejo število izdelanih RDRAM čokoladic. Cena modulov je zato vsak dan nižja...

5 komentarjev

RDRAM vse bolj in bolj popularen

Electronic News - Sodeč po tem članku, se je povpraševanje za RDRAM pomnilnikom v zadnjem času zelo povečalo. Samsung, trenutno največji proizvajalec tega pomnilnika, ima trenutno zasedene vse proizvodne zmogljivosti in še vedno ni sposoben dohajati povpraševanja s strani Intela. Trenutno so sposobni zagotoviti 6 do 7 milijonov čipov na mesec, Intel pa zahteva okoli 10 milijonov.
Očitno Intelova reklama deluje in napovedi, ki smo jih objavili pred par dnevi niso iz trte izvite. Kakorkoli, Samsung nikakor ne bo izpustil takšne priložnosti in za december načrtujejo proizvodnjo kar 20 milijonov čipov, kar bo zadostovalo za 37% celotne proizvodnje tega pomnilnika. Medtem pa so cene Rambus zaradi velikega (umetno ustvarjenega?) povpraševanja spet začele rasti in trenutno en čip velja okoli $18, kar je tri krat več, kot SDRAM.

3 komentarji

Povečuje se proizvodnja Rambusa

X-Bit Labs - Potem, kot je Intel končno začel prodajati Pentium4, ki zaenkrat podpirajo samo RDRAM, se je proizvodnja tega pomnilnika povečala. Samo Samsung, največji proizvajalec RDRAMa je ta mesec izdelal 2.9 milijona čipov, kar je več, kot mesec poprej. Svojo proizvodnjo sta povečala tudi NEC in Toshiba. Samsung celo načrtuje, da bo proizvodnja v decembru dosegla 4 milijone čipov! Upajmo, da bo to končno spustilo ceno Rambusovega pomnilnika na razumne nivoje. Druga večja pomnilniška podjetja pa so tačas zaposlena s pravnimi bitkami proti Rambusu, tako da le stežka lahko pričakujemo, da bodo začela proizvajati RDRAM.

0 komentarjev