»

LiveLeak je ugasnil po petnajstih letih delovanja

Slo-Tech - Spletno zatočišče tistih, ki menijo, da je vseeno treba videti ta ali oni kriminal, posnetek nasilja ali razdejanega trupla in, ki je slovelo po geslu "Redefiniramo medije" je ugasnilo po petnajstih letih delovanja. LiveLeak je zrasel iz koncepta svobodnega objavljanja nagnusnih fotografij in videov, ki so ga začeli na straneh, kot sta zdaj že prav tako pokojna Ogrish.com in Rotten.com, z objavami vsega tistega, za kar drugod niso imeli dovolj močnih želodcev. Vse skupaj pod poceni pretvezo, da gre za resnično dogajanje po svetu, ki ga ni treba prikrivati. LiveLeak je sicer deloval kot podjetje s sedežem v Londonu.

Leta 2014 so tako sprožili precejšnje zgražanje, ko so objavili obglavljenje ameriškega novinarja Jamesa Foleya s strani ISISa. Objavo so sprva skušali obraniti, češ, prikazujemo strahote teroristov, nato pa so vendarle spremenili pravila in takih posnetkov niso več dovoljevali. Tako tudi niso objavili posnetkov množičnega poboja v novozelandskem Christchurchu z novo...

40 komentarjev

Mozilla pokazala telefona s Firefox OS

Mozilla.org - Mozilla je najavila svoja prva telefona, ki ju bo poganjal lastni operacijski sistem Firefox OS. Trenutno gre za modela, ki sta namenjena razvijalcem aplikacij, da jih bodo lahko čim bolje prilagodili operacijskemu sistemu Firefox. Ko bodo izšli telefoni s tem sistemom za široke ljudske množice, bodo konkurenca androidnim telefonom v najcenejšem segmentu. Mozilla namreč pravi, da v razredu do 100 dolarjev telefoni z njihovim operacijskim sistemom delujejo precej bolje kakor tisti z Androidom.

Novinca nosita imeni Peak in Keon, Mozilla pa ju predstavlja v sodelovanju s španskima Geeksphonom in TelefA3nico. Peak je bolj oskubljen in ima enojedrni procesor Qualcomm Snapdragon S1 1 GHz, podporo za 3G HSPA, 2G EDGE, Wi-Fi, GPS (a...

45 komentarjev

Petnajsti Firefox

Firefox 15 na tablici

Slo-Tech - Izšla je nova, odzivnejša in hitrejša različica Firefoxa, ki zmanjšuje porabo pomnilnika pri uporabi nekaterih dodatkov in se posodablja bolj neopazno. Razvijalcem je na voljo nov razhroščevalnik, ki ga lahko uporabljajo tako za razvoj spletnih aplikacij kot tudi na daljavo za razvoj aplikacij, ki tečejo na Firefoxu za Android. Firefox odslej podpira stisnjene teksture, ki bodo razvijalcem iger omogočile popoln dostop do video pomnilnika in razvoj zmogljivejših iger, animacije tečejo bolj gladko, natančnost pa je odslej moč odmeriti v tisočinkah milisekund.

V Googlovem Playu je že na voljo tudi nova mobilna različica Firefoxa, ki na tablice prinaša nov uporabniški vmesnik po vzoru različice za mobilne telefone.



56 komentarjev

Izšel Firefox 14

Mozilla.org - Izšla je nova verzija priljubljenega odprtokodnega brskalnika Firefox. Šest tednov po izidu trinajstice je pred nami inačica 14, ki pa ne prinaša toliko novosti, kot jih je predhodnica. Glede na šesttedenski razvojni cikel je to razumljivo, a vseeno najdemo v Firefoxu 14 nekaj izboljšav, ki bodo olajšale navigacijo po spletu.

Za večjo varnost oziroma zasebnost skrbi avtomatična uporaba šifriranja pri dostopu do Googla (uporaba HTTPS-verzije). V isti koš novosti sodi tudi sprememba vedenja ikone spletne strani (favicon), ki bo odslej prikazana na zavihku, ne pa več v vrstici za naslov. Tam bo Firefox prikazoval sivi globus (običajne strani), sivo ključavnico (HTTPS) ali zeleno ključavnico (EV SSL), tako da bomo takoj videli nivo varnosti. Vtičniki (plug-ins) se lahko...

80 komentarjev

Firefox za Android z domačim vmesnikom

Firefox Beta za Android ima prenovljeno domačo stran in celoten uporabniški vmesnik, ki je bistveno hitrejši

Slo-Tech - Na voljo je novi Firefox Beta za Android, ki ga lahko že namestite in preizkusite. Prinaša nov uporabniški vmesnik z Androidovimi domačimi gradniki namesto XUL, zato je bistveno hitrejši od prejšnjih različic, podpira Flash in prinaša novo domačo stran s priljubljenimi stranmi ter prenovljen

16 komentarjev

8. novembra izide 8. Firefox

ZDNet - Uradni dan izida nove različice priljubljenega brezplačnega brskalnika Firefox 8 je jutri, a se je končna različica kot ponavadi že dan prej znašla na javno dostopnem Mozillinem strežniku. Kdor je torej preveč neučakan, si ga lahko že danes sname s strežnika FTP. Firefox 8 je tako kot vedno doslej na voljo v slovenščini, dodamo pa mu lahko tudi slovar za slovenski jezik, priročen za črkovanje elektronske pošte, forumov in noivc.

Kaj je novega? Bistvena novost je...

43 komentarjev

Zaščita pred sesuvanjem vtičnikov tudi v Firefoxu

Mozilla.org - Sprememba tretje številke v različici Firefoxa, ki ga uporablja okoli 400 milijonov ljudi po vsem svetu, običajno označuje manjše posodobitve na področju varnosti in zanesljivosti. Tokrat pa je novost precej pomembnejša, tako da gre pravzaprav za novo zmogljivost.



Mozilla je izdala podporo v dolgo pričakovano različico 3.6.4 brskalnika Firefox, ki prinaša zaščito pred sesuvanjem vtičnikov (plug-ins). Odslej namreč podobno kot v Googlovem Chromu tečejo v svojem procesu. Če se npr. med ogledom videa ali igranjem iger sesuje Adobejev Flash, lahko uporabniki nemoteno nadaljujejo z uporabo brskalnika, za ponovno delovanje sesutega vtičnika pa je potrebno le osvežiti spletno stran.

V različici...

56 komentarjev

Firefox za Windows Mobile odpovedan

vir: engadget
engadget - Pri Mozilli so najavili, da so prekinili razvoj mobilne različice Firefoxa za Windows Mobile. Za to so se odločili zaradi slepe ulice, ki je Windows Mobile 6.5, kar pomeni, da se bodo zaenkrat osredotočili le na razvoj za na Linuxu baziranih operacijskih sistemov - MeeGo (združena Maemo, za katerega mobilni Firefox že obstaja, in Moblin) in Android. Za slednjega pri Mozilli upajo, da bodo še do konca letošnjega...

21 komentarjev