»

Sam svoj mojster: prenosni MP3 predvajalnik

Slo-Tech - Ste vedno želeli imeti predvajalnik MP3? Se vam je zdel neznansko drag? Ali ste celo med tistimi, ki trdite, da so tovrstne igračke nepotrebne?

Napravite si svoj predvajalnik. Z malo truda lahko začnete serijsko proizvodnjo cenenih MP3 predvajalnikov in svet vas bo vzljubil [:D]. Potrebujete le rabljen ekran stare Nokie 3310, procesor, dekodirno enoto, spominsko kartico in bralnik, igralno paličico, baterijo in vtič za slušalke, da ne omenjamo osnov znanja elektrotehnike.

Za vse pogumne.

23 komentarjev

Nomad Muvo TX

AnandTech - AnandTech nam je tokrat postregel s preizkusom, po njihovem mnenju, najboljšega MP3 predvajalnika v svojem cenovnem razredu -- Nomad Muvo TX. Creative je pri izdelavi pazil na velikost, tako da, ko ga primemo, imamo občutek, da v roki držimo vžigalnik Zippo. Z energijo ga zalaga ena AAA baterija. Preko USB vmesnika boste nanj zlahka pretočili 512 MB MP3-jev -- no, odvisno kakšno kapaciteto si omislite. Prišli so do zaključkov, da je to najboljši MP3 predvajalnik v svojem razredu. Čeprav obstajajo nekateri še boljši, kot je na primer iPod, so Nomad Muvo TX vseeno priporočili kot odličen izdelek. Klik!

16 komentarjev

17" LCD monitorji pod drobnogledom

Sony SDM-HX73

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Dandanes, ko so cene računalniške opreme precej nizke (v primerjavi izpred nekaj let), se vedno več ljudi pred nakupom opreme posvetuje, kako le-ta vpliva na njih in večina jih precej raje izbere nekoliko dražjo opremo, ki pa dolgoročno zagotavlja zdravje. Zato so ruski fantje pri X-Bit Labs opravili test LCD monitorjev, ki so sicer dražji od klasičnih katodnih monitorjev, vendar pa ne sevajo in zatorej nimajo škodljivega vpliva na oči (kar pa verjetno že veste).

Testirali so 14 monitorjev, ki so bili predstavniki naslednjih podjetij: Acer, CTX, Hansol, Nec, Samtron, Samsung in...

13 komentarjev

SloMail.com

Slo-Tech - Kot kaže, je dokončno umrl SloMail.com. Vsi, ki imate na Slo-Techu v osebnih profilih vpisan elektronski naslov tega ponudnika, ga prosim popravite, saj vam bo drugače čez kakšen teden uporaba teh uporabniških imen onemogočena.

2 komentarja

Štirje proizvajalci najavili podporo WMA

Slashdot - Microsoft si že dalj časa trudi, da bi uveljavil svoj standard Windows Media Audi, ki je mišljen kot konkurenca trenutnemu "de facto" standardu MP3. Zaenkrat ni bil pretirano uspešen, vendar pa se to v prihodnosti lahko spremeni, saj je navdušil štiri proizvajalce (Toshiba, Panasonic, Apex Digital, Shinco), ki bodo v svoje DVD komponente vgradili podporo temu standardu. Standard WMA omogoča, da lahko na navaden CD stlačimo do 23 ur glasbe. Čeprav se bodo gotovo spet oglasili anti-Microsoftovci in bodo izjavljali, da Microsoft spet asimilira trg, lahko rečem, da podpora večim tehnologijam zaenkrat še ni škodovala. Navsezadnje bodo kupci končno imeli na razpolago malce več izbire.

3 komentarji

Kenwoodov MP3 predvajalnik

The Tech Zone - Čeprav so navdušeni podporniki standarda MP3 doživeli kar precejšen udarec, ko je moral Napster, gotovo najbolj poznan servis, kjer si lahko downloadal svoj priljubljeni MP3 komad, prenehati s svojim poslom, to ni nikakor ustavilo pohoda standarda MP3, ki se iz računalnikov seli tudi v razne predvajalnike. Prvič smo MP3-je lahko poslušali v DVD enotah, kot so Yamahawa, kmalu pa se je standard razširil še na avtoradije, kot so npr. Kenwood KDC-MP8017, ki so ga testirali tukaj. Kenwoodov primerek je samo eden izmed številnih predvajalnikov, ki jih lahko kupimo na trgu. Spada med cenejše (400 $) in je dostopen širšim množicam. Vendar pa njegovo cenejše poreklo ne predstavlja nobene ovire za kakovost, saj je po testu sodeč KDC-MP8017 eden izmed najboljših MP3 predvajalnikov, ki pa nudi še nekatere druge zanimive lastnosti (zaščita proti kraji, dober LCD zaslonček ...). Test navaja, da je edina pomanjkljivost MP3 sam, saj se na dražji opremi še kako poznajo njegove slabosti. Ampak...

3 komentarji

MP3 player v obliki kasete

Overclockers Australia - MP3 playerji se počasi uveljavljajo, saj je vedno več proizvajalcev, ki napovedujejo vedno nove predvajalnike. Kot da to ni dovolj, se tudi na področju MP3 predvajalnikov pojavljajo hibridi (združki). Eden izmed takih hibridov je ta predvajalnik, ki ima obliko kasete. Po lastnostih ne izstopa, vendar nam njegova oblika da vedeti, da je nekaj posebnega. Čeprav je oblikovan v obliki kasete, nikar ne mislite, da je tako oblikovan bolj zaradi lepšega. Nikakor. Predvajalnik ima to posebnost, da lahko igra digitalno glasbo (MP3-je) tudi na kasetofonu. In to brez adapterjev. Predvajalnik preprosto potisnemo v kasetofon in uživamo v glasbi. Oblikovno stvar res izstopa, vendar je njegova oblika hkrati njegova največja pomanjkljivost. Nima ne LCD zaslona, pa tudi skladb ne zna prepoznati. Kljub pomanjkljivostim pa je to še vedno eden izmed bolj izvirnih izdelkov zadnjega časa. Mimogrede: morda se da nekaj podobnega kupiti celo v Sloveniji.

7 komentarjev

MP3 v avtih

HardOCP - Verjetno se nihče ne bi branil poštenega MP3 predvajalnika v avtu, razlogov pa mi tudi ni potrebno naštevati, saj ste sami še kako dobro seznanjeni s prednostmi tega standarda. Dejansko uporabni MP3 avtoradiji so se začeli pojavljati komaj pred kratkim, marsikdo pa seveda ni čakal tako dolgo. Tu prednjačijo američani, ki so si v svoje avtomobile montirali celotne računalnike. En tak projekt lahko vidite tukaj in moram priznati, da je avtor opravil kar pošteno delo. Vseeno pa je ta "Digital Blazer" prava umetnija. Ni mi povsem jasno ali se takšni avti dejansko prodajajo v ameriki, ali pa je lastnik pravi mojster. Vsekakor vredno ogleda.

vir: HardOCP

vir: HardOCP

4 komentarji