»

V ZDA ne bo mogoče potovati z elektroniko z izpraznjenimi baterijami

vir: Reuters
Reuters - Ameriška uprava za varnost v prometu (TSA) je poostrila varnostne ukrepe na nekaterih letališčih, od koder je mogoče leteti v ZDA. Elektronske naprave bodo odslej pregledovali še temeljiteje, kar vljučuje tudi njihov zagon. Naprav z izpraznjenimi baterijami ali zaradi katerega drugega razloga nedelujočih ne bo dovoljeno vzeti na krov.

TSA se je za omenjeno potezo odločila zaradi možnosti, da bi teroristične organizacije v ZDA pretihotapile razstreliva, ki bi jih skrili v izvotljene pametne telefone ali druge elektronske naprave. Komur se računalnik ali telefon ne bo vključil zaradi popolnoma izpraznjene baterije, elektronske naprave ne bo smel vzeti na krov, prav tako pa bo moral na dodaten varnostni...

71 komentarjev

Google opozarja na vladne napade v elektronske predale

Google - Ravno včeraj smo pisali o praksi izraelskih oblasti na mejni kontroli, kjer morajo sumljivi potniki za vstop v državo razkriti svoje geslo za vstop v elektronski predal Gmail. To je taka zelo očitna in neprikrita metoda vdiranja v elektronske predale, a še zdaleč ne edina. Znano je, da imajo vse pomembnejše države (na prvem mestu so tu ZDA, Kitajska in Izrael) obsežne oddelke v svojih obveščevalnih agencijah ali vojski, ki se ukvarjajo z internetnim vojskovanjem. Vdiranje v komercialne storitve je le manj zahteven del njihovega posla. Googlu to ni všeč, zato so začeli v skladu s svojo politiko odprtosti uporabnike obveščati, kadar se tuje oblasti začnejo truditi za vdor v njihove račune.

Kako pomembna je Googlu odprtost, skušajo pokazati na več načinov. Zaradi cenzure na Kitajskem so šli na nož s kitajsko vlado in koncu preselili strežnike v Hongkong in se odpovedali cenzuri, uporabnike pa začeli opozarjati na cenzuro...

33 komentarjev

Izrael na letališču zahteva vpogled v Gmail

Ahramonline - Varnostna služba na izraelskih letališčih od potnikov, ki vzbujajo sum propalestinskih prepričanj in aktivizma, zahteva vpogled v elektronski predal na Gmailu, piše Ahramonline. Nazadnje so zavrnili vstop ameriški državljanki arabskega porekla, a to ni bil omejeni incident, ampak se dogaja večkrat. Kako razširjena je praksa, ni znano, a obstojijo poročila o vsaj treh primerih. Kdor zahtevo zavrne, mu vstopa v državno ne dovolijo.

Tako se je zgodilo ameriški državljanki Sandri Tamari, ki je palestinskih korenin. Ker ob prehodu meje na telavivskem letališču ni želela izročiti svojega gesla za Gmail oziroma odpreti računa, so jo po hitrem postopku posadili na prvo letalo iz Izraela. Praksa je po besedah prič precej razširjena, običajno pa se lotijo...

124 komentarjev

V Veliki Britaniji na notranji let le s prstnim odtisom in fotografijo obraza

Boj proti terorizmu ali izgovor za zbiranje osebnih podatkov?

vir: Telegraph News
Telegraph News - Konec meseca bodo na britanskem letališču Heathrow pričeli z zbiranjem biometričnih podatkov za domače lete. Prstne odtise bodo sprva pobirali vsem potnikom letalske družbe British Airways, ki bodo potovali čez Terminal 5. Poznavalci razmer v letalski industriji predvidevajo, da naj bi takšno preverjanje potnikov že v nekaj letih postalo stalnica britanskih letališč.

Letno se skozi Terminal 5 sprehodi kar štiri milijone potnikov, ki bodo morali zdaj pri 'čekiranju' pustiti prstne odtise ter se slikati. S temi podatki bodo ob vkrcanju preverili, če na letalo morda poskuša vstopiti druga...

3 komentarji

Varnost na letališčih

Crypto-Gram - Majska številka spletne revije Alibi.com piše, kako v Kanadi preverejajo varnost na letališčih.

Uslužbenci letalske varnostne službe so namreč želeli preveriti ali bodo letališko osebje in psi zaznali, da hoče nekdo na letalo pretihotapiti razstrelivo. Zato so skozi letališko kontrolo poslali svojega agenta s kovčkom polnim razstreliva TNT.

Vendar pa je prišlo do napake. Razstrelivo so skrili v napačen kovček (nekega povsem nedolžnega letalskega potnika), da pa bi bila ironija še večja, so za razstrelivom izgubili vsakršno sled.
Potnik se je brez težav vkrcal na letalo in neovirano prispel na cilj. Ko je v svoji prtljagi našel poln lonček razstreliva, pa je poklical policijo in zgodba se je pričela razpletati.

6 komentarjev

All our pr0n is belong to you

News.com.au - Danes se mi kar odvrača pisati novice, saj ne vem, če me folk še vedno nateguje ali ne. No, glede te novice presodite sami. Vojna med Izraelom in Palestino se je razširila že do te meje, da pride manipulacija medijev zelo prav - na tak ali pa drugačen način. Zgodilo se je namreč tole: Izraelske sile so v mestu Ramallah zasedle tri palestinske televizijske postaje ter začele na vseh treh prenašati nepretrgano izraelsko pornografsko vsebino. Četrti program v mestu Ramallah še ni bil prevzet, zato na edinem še "čistem" programu stalno vrtijo napis, da so za to podlo dejanje krive izraelske sile. Zanimiva je bila pa izjava neke babice: "Še dobro, da polovica Ramallaha nima elektrike..."

7 komentarjev