»

Otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja v novi sezoni

Slo-Tech - V petek, 10. novembra ob 20. uri vas vljudno vabimo na otvoritev Kiberpipinega računalniškega muzeja na Kersnikovo 6 v Ljubljani.

Muzej se v sezoni 06/07 predstavlja s kar nekaj novostmi: na ogled bomo postavili razširjeno zbirko domačih računalnikov: poleg obstoječih eksponatov boste lahko občudovali še Atarija 800xl, legendarnega ZX81 angleške znamke Sinclair, naslednika C64 - Commodorja 128, enega prvih "pravih" IBM kompatibilnih prenosnih računalnikov Toshibo T1000 in druge.

Otvoritev nove sezone bo hkrati tudi otvoritev novega "GameBoy kotička", kjer bomo na ogled postavili najbolj popularno igralno konzolo s konca 80-ih let prejšnjega stoletja, ki jo boste seveda lahko tudi...

1 komentar

Nintendo GameBoy Micro

PC World - Majčkene stvari so očitno v modi. Tako je Nintendo predstavil najnovejšega člana družine GameBoy. Naprava je manjša od kompleta kart, Nintendo pa zatrjuje, da je prav tako zmogljiv, kot njegovi večji bratje.

Zaslon je po diagonali velik 2 palca, Nintendo pa pravi, da bodo izdali tudi različne plastične preoblekice, s katerimi bomo gizmota lahko polepšali. Micro bo izšel ob 20 letnici igre Mario Bros, zato mu bodo tudi priložene 3 igre iz te serije.

Več preberite TUKAJ

2 komentarja

Gameboyi preko Bluetootha?

Lundski inštitut za tehnologijo - Seminarska naloga, vredna vaše pozornosti. Na tej strani si lahko ogledate projekt dveh nadobudnežev, ki sta hotela dve Gameboy Color enoti povezati preko Bluetooth vmesnika ter na njem omogočiti igranje večigralskih igric. Na široko je opisan celoten postopek, od koncepta, preko premišljevanj, organizacije, izvedbe, vgradnje ter testiranja. Fanta sta po urah dela ter delujočemu prototipu ugotovila, da je Gameboy Color prešibka igralna konzola, saj enostavno ni zmogla prenesti bremena prenosa podatkov skupaj s poganjanjem igrice. Je pa res, da sta omenila, da je zadeva popolnoma izvedljiva na močnejšem Gameboy Advance. Fanta sta, za tiste res avanturistične, priložila še izvorne kode...

0 komentarjev

3D igre na Gameboy Advance

Slo-Tech - Če gre verjeti temu članku, potem se lahko lastniki prenosne konzolice Game Boy Advance veselite igranja napravi prirejenega Quakea. Tehnologija WFR naj bi Game Boyu Advance omogočila renderiranje 100.000 poligonov v sekundi. Z aplikacijo efektov, kot so senčenje in teksturiranje ta številka pade na 7.000, kar je še vedno impresivno. Kmalu boste zmožni igranja (sicer estetsko komprimiranega) Quakea, kar lahko vidite tudi na slikah, priloženih članku. Sicer se pa WFR ni predstavil z upodobitvijo te igrice. Ljudje imajo, vsaj tako izgleda, raje nogomet [:D].

6 komentarjev

Playstation še vedno vodi

Short News - Kljub temu, da je Playstation 2 končno dobil pravo konkurenco v obliki X-boxa, Game Boy Advanca in Gamecuba, Sonyjeva konzola še vedno kraljuje po prodaji najbolj priljubljenih iger. Tako je izmed 20 najbolj prodajanih naslovov decembra, Playstationu 2 pripadalo 8, Playstationu 1 4, Game Boy Advancu 4, Gamecubu 2 in GB Colorju 1 naslov. Res pa je, da si je Sony medtem ustvaril kar dobro zaledje na tržišču, Microsoft in Nintendo pa si ga s svojimi novimi umotvori šele ustvarjata.

0 komentarjev

GBA + Wonderswan = Wonderswan Advance

Consoles Portables - Že iz naslova ste lahko razbrali, da ne gre za kakšno novo napravo, ampak za kombiniranje dveh naprav. Napravi, ki sta sodelovali v kombiniranju sta bili GameBoy Advance in Wonderswan (precej bedna konkurenca Nintendovemu ustrezniku). Za kaj sploh gre? Nekemu tipu, ki si je lastil ti dve konzoli, je postalo dolgčas, zato se je odločil, da drobovje GameBoy Advanca vstavi v Wonderswana. Rezultate predelave si lahko ogledate tukaj, vendar pa je članek na žalost v nekem romanskem jeziku (italijanščina - španščina - francoščina, ne vem). No, če uspete ugotoviti pravi jezik, potem lahko brez skrbi poženete babelfish in si vse skupaj preberete v precej polomljeni angleščini.

1 komentar

Razstavljanje Gameboy Advance

Overclockers Australia - Po navadnem Gameboy-u in Gameboy COLOR nas je razveselil še Gameboy advance. Gotovo si ga bo kdo izmed vas celo privoščil, saj je njegova glavna odlika ravno prenosnost. Vendar ker vas je večina Slo-Techerjev mahnjenih na odpiranje vsega kar vsaj malo diši po elektroniki, vas opozarjam, da GB Advance pod nobenim pogojem ne razstavljajte na prafaktorje, ker ga potem nikakor več ne boste spravili v prvotno stanje. Raje si oglejte kakšno stran, kjer so žrtvovali sredstva v slogu "vse za znanost" in razstavili to majhno čudo tehnike. OC Mojo je že ena izmed takih strani. Na njej so GB Advance razstavili in si ogledali njegove sestavne dele. Zanimivo, ni kaj .

3 komentarji