»

Nov test: Osnovne plošče za A-64

K8S8X postavitev

Slo-Tech - V ponedeljek se tudi za nas, pridne študente, prične šola. Kot pa vsi vemo, je človeška psiha tako nadmočna, da bi v uricah, ki bi morale biti namenjene šoli, počela vse prej kot to. To najbrž veste tudi srednješolčki, ki ste že odpisali svoj prvi test iz matematike.

Tukaj pa nastopimo mi [:D].

TribesMan, v forumu spoštovan poznavalec strojne opreme, je pod drobnogled vzel kar osem osnovnih plošč, ki zmorejo poganjati AMDjevo za nazaj združljivo 64-bitno rešitev na podnožju Socket754. Vsako od plošč je pregledal, opisal in poudaril njene strukturne bonuse in maluse. Nato je vse plošče podvrgel ekstenzivnim testom in vse skupaj strnil v logično celoto, kjer vam razkrije, katero od plošč...

48 komentarjev

Nov BIOS za Elite K7S5A

Slo-Tech - Koci je bil zopet priden. Hvala!

Za vse tiste, ki ste imeli probleme z ECS-ovimi ploščami, predvsem Elite K7S5A (z LAN ali brez), šlo je predvsem za to, da nekateri novejši Athlonovi procesorji, niso delali na taktu 133/133, prihaja razveseljiva novica. ECS je namreč izdal nov BIOS, ki te težave odpravi, hkrati pa nudi tudi podporo 2000 in več gigaherčnim Athlonom. Novi BIOS si lahko snamete tukaj!

6 komentarjev

Ekskluzivni test EPoX 8KHA+

Slo-Tech - Heh, prav zanimivo je, da smo že tako ekskluzivni, da lahko danes preberete test osnovne plošče, ki bo v Sloveniji šele čez kakšen teden. EPoX 8KHA+ je prva osnovna plošča, katero sem se spravil testirati, zato mi, prosim lepo, prizanesite ;). Temeljoč na VIA KT266A čipovju, ki naj bi navkljub VIInem ugledu pri stabilnosti čipovij ponujalo le-te gomilo, je plošča že na premnogo tujih straneh požela vse hvale. Priznam - imeli so prav. Sicer morate pa test itak prebrati ;).

17 komentarjev

VIA KT266CE (A?)

DigiTimes - Po prihodu SiSovega SiS735 čipseta je Via žačela izgubljati delež na tržišču, saj se je SiSov čipset pokazal za hitrejšega in cenejšega od Vijinega KT266 čipseta. To Vija ni mogla gledati mirno in je morala reagirati. Odločila se je, da bo svoj stari čipset optimirala, in tako je nastal izboljšan čipset KT266CE, ki pa bo verjetno v prodaji imel namesto oznake CE na koncu A. Prvi primerki tega čipseta naj bi bili poslani proizvajalcem matičnih plošč še ta mesec. Tako naj bi bila prva plošča z tem čipsetom Abit KR7 osnovna plošča. Sedaj nam manjka samo še, da še AMD izda izboljšano verzijo svojega AMD760 čipseta (ALi je to že storil z svojim ALi MAGiK 1 čipsetom) in krog bo sklenjen.

3 komentarji

SiS735 je končno najhitrejši SocketA čipset

več strani - Pred malo več kot enim tednom so prvi testi dotičnega čipseta pokazali porazne rezultate, ki jih ni nihče pričakoval. Do testa osnovne plošče, od Elitegroup K7S5A, je čipset veljal za najhitrejšega med čipseti za SocketA procesorje. Po testu pa so se mnogi spraševali v čem je problem. No izgleda, da je problem rešen. Vse kar je bilo potrebno je bil nov bios. Po novih testih, z novim biosom, je osnovna plošča v skoraj vseh testih triumfirala nad konkurenco z KT266 in AMD760 čipseti. V povezavi z novim biosom, zelo nizko ceno (okoli 200DEM v Nemčiji) ter DDR podporo bo osnovna plošča vsekakor zelo dober nakup.

4 komentarji

Nove Gigabytove plošče

Jaz - Timon mi je poslal nekaj informacij o novih Gigabytovih ploščah, ki se bodo kaj kmalu znašle tudi pri nas. Moram priznati, da Gigabyte vse bolj postaja podjetje, ki je zanimivo tudi za nas overclockerje, saj so se začeli truditi tudi v tej smeri. Njihove nove matične plošče so tako opremljene z malim morjem nastavitev, ki jih prej od tega proizvajalca nismo bili vajeni. Poleg tega pa je za njih značilna tudi kvaliteta in nekatere zanimive funkcije (DualBIOS, STR in podobne). Torej, nove plošče so:
  • GA-7DXR: SocketA osnovna plošča, zgrajena okoli AMD 761 Northbirdga in VIA 686B Southbridga. To seveda pomeni podporo najnovejšim SocketA procesorjem, DDR pomnilniku in ATA 100 diskom.
  • GA-7VTX: Različica zgornje plošče, ki namesto AMD 761 Northbridga uporablja VIAin KT266. Ostale lastnosti so skoraj popolnoma enake.
  • GA-7ZXR (rev 2.2): SocketA osnovna plošča z VIA KT133A čipovjem, katere predhodnico že poznamo. Za razliko od njenih predhodnic pa je opremljena z morjem overclockerskih...

1 komentar