»

SiS najavil DDR400

The Register - SiS je predvčerajšnjim na svoj načrt za prihodnost dodal še na DDR400 temelječe Pentium 4 čipovje. Če pogledamo realno, je varno reči, da produkta še kar nekaj časa ne bomo videli. Tudi SiS ne daje nobenih končnih izjav o datumu izida, pravijo, da naj bi čipovje izšlo nekje v letu 2002. Seveda pa je jasno, da hoče SiS postati prvo podjetje, ki je najavilo DDR400, kot je prvo najavilo na DDR333 temelječo čipovje SiS645.

0 komentarjev

SIS-ovi načrti za prihodnost

X-Bit Labs - Tudi pri SiS-u so se odločili, da po uspešnemu SIS735 ne bodo več spali na lovorikah, ampak bodo raje pridno delali na novih projektih. Prve sadove njihovega dela bomo okusili z njihovim naborom SiS650 za procesorje Pentium4, ki bo po specifikacijah enak prihajajočemu SiS645 s to razliko, da bo prvi vseboval še SiS315 grafično jedro, ki se po zmogljivostih lahko primerja s čipom GeForce 2 MX 200. SiS bo nabor 650 izdal novembra, ko bo izšel tudi Viin P4M266, ki bo prav tako vseboval integrirano grafično kartico. X-biti sicer navajajo, da bo SiS650 v marsikaterem pogledu boljši, saj bo vseboval boljšo grafično kartico, vendar bodo zahtevnejši uporabniki najverjetneje posegli po boljši grfični kartici, za admine pa je tako ali tako vseeno, če kartica zmore 3D pospeševanje ali ne.
SiS prav tako načrtuje nov nabor za Athlone, ki ga bomo ugledali v Q4 in se bo imenoval SiS 740. Po specifikacijah bo spet podoben SiS 735, vendar pa bo tako kot sorodnik za P4 procesorje vseboval SiS315...

0 komentarjev

Mljask, mljask

Guru 3D - Na AMD forumu, ki je potekal na Japonskem, je SiS predstavil zmogljivosti svojega SiS735 čipa. Odkrito povedano, impresionirale so me (zmogljivosti namreč).
Kot veste, je na tržišču že mogoče dobiti DDR333 module (delujejo s hitrostjo 166MHz DDR= FSB 333). No, SiS je na tej predstavitvi pokazal, da se čipovje 735 počuti odlično pri takih hitrostih. Skupaj so sestavili RAM (ki podpira DDR333), procesor (za katerega nočejo izdati, da je šlo za navitega AMD-ja) in čipovje samo. Da bi bila slika še lepša so v AGP režo vtagnili še SiS grafično kartico in prokazali "ta popovno SiS ponudbo".

4 komentarji

DDR in P4

X-Bit Labs - Kot že napovedano pred par dnevi, je SiS danes objavil prvo DDR čipovje za Pentium 4 procesorje. S tem je (z objavo vsaj) prehitel Vio in njeno P4X266 čipovje.
Čipovju je ime SiS645/SiS961 in se bo začelo razpošiljati že prihodnji mesec! Že zdaj so na voljo poskusni premerki (t.i. sample). Čipovje bo podpiralo 3 DIMM reže za 333 DDR SDRAM ali 266 DDR SDRAM ali PC 133 SDRAM. Pomnilnika bo lahko do 3 GB. Podprte bodo tehnologije in standardi: AGP4x, Fast Write, 5.1-kanalni 3D audio, high-speed data prenos, vgrajen 56K Modem, 10/100Mb Fast Ethernet, 1M/10M Home PNA in IDE ATA100/66/33. SiS961 je kot Southbridge imenovan MuTIOL Media I/O. MuTIOL Media I/O podpira prenos podatkov med SiS645 (Northbridge) in SiS961 (Southbridge) s hitrostjo 533MB na sekundo.
S tem nenadnim preobratom si je SiS zagotovil relativno velik kos tržišča na račun Vie. Če bo njegovo DDR čipovje za AMD procesorje (SiS735) tako uspešno kot obeta in bo SiS645/SiS961 izšel pravočasno, se nam obeta nova zveda na...

3 komentarji

Pogumne izjave

X-Bit Labs - Samuel Liu, predsednik SiS-a, je na investitorski konferenci predstavil svojo vizijo razvoja SiS-a. Njegov načrt sestoji iz večih točk. Najpomembnejše bom opisal.
SiS bo začel za akresivno kampanijo oglaševanja svojega SiS635 čipovja za Pentium 3 procesorje in SiS735 čipovja za Athlon procesorje. Predvsem bo povdarjal, da so ta čipovja idealna za low-end sisteme in prodajalce že sestavljenih računalnikov (Compaq, IBM,...).
SiS veliko stavi na svoj SiS315 grafični čip. Stal bo pribljžno toliko kot Nvidia GeForce 2MX200, a njegove performanse bodo (tako vsaj načrtujejo) enake MX400. Torej idealna stvar za integrirano grafiko. (Mimogrede; SiS je očitno pozabil, da bo takrat izšel tudi Nvidiin Nforce).
Nekaj pozornosti gre tudi SiS645 čipovju za Pentium 4 procesorje s podporo DDR pomnilniku. Na (SiS-ovo) žalost pa je tukaj narobe načrtoval proizvodnjo. Sicer je masovno produkcijo čipa prestavil s novembra na september, a vseeno ne bo ujel Intela (Brookdale) in Vie (P4X266).
V tretji...

1 komentar

Več podatkov o SiS-ovih P4 chipsetih

X-Bit Labs - Medtem, ko je usoda Viinega P4X266 še vedno precej negotova, SIS s svojim izdelkom ne bo imel teh težav, saj se je odločil, da se Intelu ne bo upiral in mu bo rade volje plačeval licenčnino. Trenutno ima SiS v akciji dva chipseta, ki sta namenjena Athlonom in Pentiumom 3 (SiS 635/SiS 735), tretji, ki bo namenjen Pentiumom 4, pa se bo imenoval SiS645. Že o prejšnjih dveh chipsetih se je veliko govorilo, o SiS645, pa bo govora še toliko več. Zakaj? Nekateri poznavalci ga zaradi nekaterih posebnosti postavljajo na sam prestol bodočih P4 DDR chipsetov. Zakaj? SiS645 bo edini chipset, ki ne bo podpiral samo PC2100 DDR SDRAM pomnilnika, ampak tudi hitrejši PC2700 DDR SDRAM, ki deluje s frekvenco 333 MHz (2.7GB/s pasovne širine). Tukaj pa se posebnosti ne končajo:
  • SiS645 bo cenejši od Intelovega Brookdale SDRAM čipovja

  • Uporabljal bo nov SiS961A South Bridge, ki bo z North Bridgom povezan z novim ZipLink vodilom (prenos 533MB/s) in HyperTransport protokolom

  • Chipset bo združljiv s PC133...

0 komentarjev

ALi bo znižal cene svojim čipsetom za AMD procesorje

Tweakpc.de - ALi je napovedal, da bo v 3/4 leta močno znižal cene svojim čipsetom M1647 in M1649. S to potezo hoče doseči prevlado v Low-end tržišču. Tako naj bi videli osnovne plošče, za AMD procesorje, katerih cena naj bi znašala po komadu samo $50. Oba čipseta bosta morala tekmovati z KT266/ KT133x ter SiS735/SiS733 čipseti. Prav SiS se bo lahko pokazal pravi konkurent ALiju in še drugim proizvajalcem, saj so se njihova čipovja izkazala za zelo dobra in poceni.

1 komentar

SiS635/ SiS735

The Tech Zone - SiS je svojo slavo dosegel v času 486 procesorjev, ko je imel kar zavidljiv tržni delež. S prihodom Pentium procesorjev pa se je vse spremenilo. Na trgu chipsetov je začel dominirati Intel, SiS pa se je v upanju na boljše čase umaknil na low-end trg. SiS je do nedavnega proizvajal visokointegrirane rešitve, ki pa niso naletele na kak večji odziv. Problem je bila predvsem hitrost SiS-ovih chipsetov (do 30% padec zmogljivosti v primerjavi z nakaterimi Intelovimi chipseti). Izgleda, da so boljši časi tukaj, saj se SiS usmerja tudi na malce bolj zahtevne trge s svojima novima chipsetoma 635 in 735. Oba chipseta sta še vedno visokointegrirana - ATA/100 IDE kontorler, AC97 zvočna kartica, 2 USB kontrolerja, Ethernet in HomePNA in Firewire vmesnik. SiS v čip ni integriral grafike, kar lahko samo pozdravimo, saj je bila integrirana grafika ena izmed najpočasnejših. Kljub visoki integriranosti pa to ni vse, kar nam SiS ponuja novega. Odločili so se namreč, da v 1 čip združijo tako...

0 komentarjev

Tusi SiS sanja...

DigiTimes - Tudi tajvanski SiS, do sedaj najbolj poznan po svojih ne tako bleščečih veznih čipovjih, ima svoje sanje. Podjetje je napovedalo, da bo do konca tega leta zavzelo kar 15% tržni delež na področju grafičnih kartic. Prav tako napovedujejo, da bodo konec leta 2001 kar 70% njihovih proizvodnih zmogljivosti tvorili prav grafični čipi. Gre za zelo smele napovedi, še posebej ob veliki konkurenci na tržišču v tem trenutku, toda če vzamemo v zakup manjšo ponudbo na low-end tržišču (ki ga bo SiS nedvomno napadel) in dobre povezave z OEM partnerji, jim mogoče celo uspe.

0 komentarjev

SiS 735 @ SocketA

Slo-Tech - Še en zanimiv test s SocketA strani, tokrat o novem SiSovem DDR čipovju za AMDjčke, SiS 735. O dotičnem čipovju se govori že kar nekaj časa, saj za izredno nizko ceno obljublja precej dobro integrirano DDR rešitev. Sam pa sem bil do SiSa kar malo skeptičen, saj podjetje ne velja za najbolj zanesljive in uveljavljene proizvajalce. Očitno so se odločili spremeniti svojo filozofijo, saj je novo DDR čipovje po besedah SocketAjevcev najboljše, kar se trenutno dobi za AMD procesorje. Sam njihovih ugotovitev ne bom komentiral, toda SiS je bil znan tudi po tem, da je v svoje izdelke vdeloval razne funkcije za goljufanje in podobno... Nikakor ne pravim, da je to slučaj pri novem DDR čipovju, toda ostajam pri svojem zdravem skepticizmu . Thnx slycer.

0 komentarjev

Basanje

X-Bit Labs - Že tako ali tako je trg nizko in srednje proračunskih grafičnih čipov prenatrpan. Trenutni boj poteka med Nvidio (in njeno GeForce 2 družino) in STM-jem (ki s svojim Kyrom 2 predstavlja zanimivo rešitev). Potem so tu še ATI, ki se trenutno pripravlja na izdajo Radeon-a 2, ki bo konkurenca GeForce3 in Matrox, ki bo s svojim G550 poskušal prevzeti del strank Nvidii in STM-ju s svojo srednje proračunsko kartico.
Kot da to ni zadosti, pa se je tudi SiS, proizvajalec veznih čipovij za matične plošče, odločil, da bo ponudil svojo rešitev. Tu ne bo šlo za integrirano grafiko ali kaj podobnega, čeprav ga bo SiS za to uporabljal, ampak za pravi grafični čip! Čip se bo torej dalo uporabiti tudi na grafični kartici, ampak njegov namen bo visoko zmogljiv integriran grafični čip, ki se bo verjetno prodajal z SiS veznimi čipovji. Čipovje bo naslednik SiS315 in se bo imenovalo SiS325 (kako originalno ). Kot njegov predhodnik bo imelo 256bit-ni 3D pogon in T&L enoto. Čip bo konkuriral Nvidiinemu...

0 komentarjev

SiS na CeBITu

X-Bit Labs - SiS, eden izmed treh velikih tajvanskih izdelovalcev veznih čipovij, je najavil, da bo na CeBITu konec marca predstavil skoraj vsa svoja nova čipovja. Pa poglejmo, kaj nam bodo pokazali:
  • SiS635/SiS735: Ti čipovji verjetno poznate že vsi, saj ju SiS neprestano najavlja že kar nekaj časa. Gre za zelo sodobni čipovji, nekakšni "all-in-one" rešitvi, saj je v en čip vdelan South/North Bridge, 56K modem, 10/100 Fast Ethernet, 1/10MB Home PNA in tako naprej. Čipovji podpirata tako PC133 SDRAM, kot DDRAM, ATA100, AGP 4x, Fast Writes, namenjeni pa sta Intelovim Celeronom, Pentiumom III in Tualationom (SiS635), ter AMDjevim TBirdom in Duronom (SiS735).
  • SiS630S/SiS730S: Ti dve čipovji podpirata le PC133 SDRAM, imata pa zato vdelan 128 bitni 2D/3D pospeševalec (SiS300). Druge lastnosti so praktično enako, torej enočipovna rešitev z vgrajeno vso mogočo šaro.
  • SiS315: Gre za (bojda) zmogljiv 256 bitni 2D/3D pospeševalec z vdelano T&L enoto. Stvarca podpira AGP 4x ter do 128MB pomnilnika. V navezi s...

0 komentarjev

Nova SiSova DDR čipovja

X-Bit Labs - Tajvanski proizvajalec veznih čipovij SiS je najavil dve novi DDR čipovji, SiS 635 in SiS 735. Čipovji sta v bistvu popolnoma identični, edina razlika je v podpori drugih platform: 635ka je namenenja Intelovim procesorjem, 735 pa AMDjčkom. Obe čipovji podpirata 3 DIMM reže (do 1.5GB PC1600/PC2100 DDR SDRAMa), AGP 4x, do 6 PCI naprav, dva ATA100 kanala, USB, AC'97 zvok, AMR/ACR/CNR reže in tako naprej. Na voljo naj bi bili v začetku naslednjega leta.SiS je prav tako najavil novi 2D/3D grafični pospeševalec z vgrajeno T&L enoto. Podpiral bo do 128MB DDR pomnilnika, AGP 4x, Direct3D in OpenGL. Na voljo naj bi bil že ta mesec, vendar pa ga kar odpišite. Kljub obetavnim specifikacijam se nikakor ne more meriti s "pravimi" 3D karticami, saj je namenjen low-end sistemom.

0 komentarjev