»

Nokia in HTC se ne bosta več tožila

Nokia - Po prijaznem premirju, ki sta ga sklenila Samsung in Google, se sta tudi Nokia in HTC odločila, da so tožbe zaradi domnevnih kršitev patentov izguba denarja. Podjetji sta zato sklenili dogovor, ki bo zaključil vse trenutne sodne spore in omogočil sodelovanje v prihodnosti.

Natančne podrobnosti dogovora niso znane, ve pa se, da z njim podjetji odstopata od vseh medsebojnih tožb zaradi kršitev patentov. HTC bo Nokii plačal licenčnino, katere višine niso razkrili, ki mu bo dovoljevala uporabo Nokiinih patentov v svojih izdelkih. Prav tako bo Nokia dobila pravico do uporabe HTC-jevih patentov. To je zelo pomembno, saj ima HTC nekaj patentov za tehnologijo LTE, ki sodijo med tako imenovane standarde patente (v njih opisane...

5 komentarjev

Nokia toži RIM, HTC, ViewSonic

ZDNet - Medtem ko se Nokia doslej ni veliko bojevala v patentih tožbah, če seveda izvzamemo dolg proces proti Applu, ki pa se je lani končal s poravnavo in 430 milijoni evrov za Nokio, so sedaj v velikem slogu zamahnili proti RIM-u, HTC-ju in ViewSonicu. Zaradi domnevnih kršitev patentov jih tožijo v ZDA in Evropi.

Jabolko spora je, vsaj uradno, 45 patentov v Nokiini lasti (seznam), ki pokrivajo upravljanje z energijo, večopravilnost, navigacijo, šifriranje podatkov, dinamične menije, izvedbo antene, prenos priponk v elektronskih sporočil na mobilnih telefonih in podobno. Zaradi kršitev je Nokia zoper RIM vložila tožbi v Düsseldorfu in Mannheimu. Zoper ViewSonic so začeli postopka v Delawaru in...

16 komentarjev

HTC najverjetneje krši Applove patente z Androidom

Bloomberg - HTC-ju se obetajo resne težave v pravnem postopku, ki ga je zoper njega pred Komisijo za mednarodno trgovino (US ITC) sprožil Apple zaradi domnevnih kršitev patentov. Medtem ko novi postopek iz prejšnjega tedna še nekaj časa ne bo zaključen, je sodnik Carl Charneski včeraj sporočil preliminarno odločitev v prvem postopku, da HTC najverjetneje krši vsaj dva izmed navedenih patentov. Primer mora pregledati še zbor šestih sodnikov, a če bodo potrdili mnenje Charneskega, se HTC-ju v najhujšem primeru obeta prepoved uvoza izdelkov v ZDA, dokler spora z Applom ne zgladijo z navzkrižnim licenciranjem ali plačilom licenčnine in odškodnine. Dokončno odločitev bo ITC posredoval najkasneje do 6. decembra.

Omenjene novice so zelo slabe za celotno...

58 komentarjev

Nokia vložila novo pritožbo zoper Apple pri ITC

ComputerWorld - Pretekli teden je ameriška Komisija za mednarodno trgovino (ITC) posredovala preliminarno odločitev, da Apple ne krši Nokiinih patentov, s čimer je končal postopek iz leta 2009, ki se je nanašal 10 patentov, ki so povezani s tehnologijami GSM, UMTS in WLAN v mobilnih telefonih. Nokia se s tem ne strinja, zato so vložili novi pritožbo pri ITC in tožbo na sodišču v Delawaru, ki pa nista povezani z istimi patenti.

Medtem ko na uradno odločitev ITC v primeru omenjenih 10 patentov še čakamo, čeprav je rezultat poluradno že znan, Nokia v svoji drugi pritožbi Applu očita kršitve patentov, povezanih z večopravilnostjo,...

2 komentarja

Brezžični monitor

Slashdot - Hja, tudi to bo slej ko prej moralo priti. ViewSonic je predstavil monitor pomenljivega imena airpanel 100. Zadeva dela v Windowsih XP Professional in sicer preko brezžične LAN ali WAN povezave.
Magnezijevo ohišje in lahki deli tako ustvarjajo le 1,1 kilogramov težak 350 mm x 203 mm x 13 mm velik monitor. Za več specifikacij si oglejte ViewSonicovo stran. Ima 1800 mAh Litij-ionsko baterijo in zmore celo 1024 x 768 pri 85 Hz osveževanja.

1 komentar